Jak má vypadat rebound damper, vidlice Axel Manitou Elite 100

7 nepřečtených
  • krystof2

Dobrý den, ahoj, sorač jestli to tu už je, nevím víc, jak to hledat…

Chci se zeptat, jestli náhodou nějaký znalec z vás nepozná, jestli mi chybí nějaké těsnění v lockout.

Na fotce je to přesně tak, jak jsem to složil.

Dík moc

Problém je tedy takový, že po složení už lock nefunguje. Předtím fungoval krásně.

0 0
    • Vilém  

Rebound damper a ptas se na lock?

Oleje tam mas dost? Hladina musi byt nad pistkem kompresni casti tlumice.

0 0
      • krystof2  

Tam, kde vede čárkovaná šipka, si myslím, že chybí těsnění. Snad se ta část jmenuje rebound damper ( když jsem to hledal na googlu, tak mi to vyhozvalo přesně tu část, kterou řeším.

Ať lock zamknu, nebo otevřu – nic se nestane. Oleje tam je dost hladina má být podle návodu 115 až 125 mm vysoko, já ji mám 127mm.

To jsem měřil, když jsem do vidlice dal ten damper a teprve nakonec (po nalití oleje) jsem to zavřel tou částí, která se šroubuje na vrchu noh.

Zkusím tam olej přidat a uvidím, co to udělá.

Díky:)

0 0
        • novas752  

Dole na pístnici zádný těsnění být nemá a to modré je kluzný kroužek, to je správně. Když to nezamyká tak je tam buď málo oleje nebo je vadné těsnění na spodní části kompresní/zamykací jednotky, nebo je nějak poškozený zamykací ventil nrbo špatně nasazená páčka.

0 0
          • krystof2  

Tak jo, chyba byla v množství oleje. Prostě to naplnilo všechny skuliny a já musel jenom přidat. Moc díky za ochotu:)

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.