Motor Bafang 300 - někdy neni citit pomoc motoru

12 nepřečtených
  • mirage

Zdravim. Kamaradka ma E- Maxbike Fryda s motorem Bafang M-300, s pedalovym snimačem.

Co je za problem:

Řika mi, že jede za mnou třeba na pomoc 1 na displeji a najednou, že neciti pomoc motoru,zveda pomoc 2,3,4,5 nic, pak sjede zas dolu s připomoci , motor se chyti a zas pomaha jak ma. Už to bylo na zaručnim servise, projety software, kontrola pedaloveho snimače a stejně se to sem tam děje. Pomuže, když vyndame baterku,dame zpět a je vse ok. Nema někdo s timto problemem zkušenost.

0 0
    • snas89  

Kdyz nemuzes, pridej!

0 1
    • Vilém  

Slovy „klasika“, „Neni motor, neni problem.“

3 2
      • frantinec  

Nepochopím, že má někdo potřebu se vyjádřovat mimo dotaz......

1 1
        • Vilém  

… a to se nesmi? Proc se tedy vyjadrujes ty?

edit: Ale koukam, ze jsem te aspon vyprovokoval k prvni reakci na B-F, toz slava.

1 2
    • Jáchym 1  

Co magnet na snímání otáčení zadního kola?Je ve spravné pozici ke snímači.

0 0
      • LTZ1000  

„Co magnet na snímání otáčení zadního kola?Je ve spravné pozici ke snímači.“

To by snad odhalili v odborným servisu.

0 0
    • LTZ1000  

No tak jestli je kolo furt v záruce a v servise to neopravili, tak bych se to snažil ukecat na vrácení peněz, nebo aspoň výměnu motoru + akumulátoru + displeje.

1 0
      • mirage  

Je v zaruce, jen jak oni na tom jezdi, tak se nic neprojevi. Oni se na tom projedou tak max. 2–3 km a to je vše ok, tak ze nemaji duvod proč měnit.

1 0
    • HadVoe  

resil jsem neco podobneho s jinym bafangem (tam to byl ko torzni snimac poprve a ridici jednotka podruhe – takze mi bafang nesmi do baraku – kazda oprava za 8k a mesic v cudu v sezone). sli sme po baterii – zda se nemele v ramu a nema mikrovypadky, ktery system sice nestaci vypnout, ale staci k takove chybe – hledej error 30 v logu. dalsi byl magnet – zda se pri max vychyleni nevzdali moc od snimace 3 mm- error 21. a pak uz jen ta ridici jednotka a torzni snimac, ale to doma nedas.

1 0
      • mirage  

Diky za super odpoveď. Magnet je od vyroby asi tak 6mm od snimače. Error 30 tam nikdy nezkočil. Jak stim ma kamaradka problem, tak sni vždy jedu, ale žadny error to neukazuje. A jak na to u tebe přišli, že to dělalo co pišeš. Chci jim to tam zavest a řict na co se maji zaměřit. Myslim si, že se připoji na displej a ten jim nic neukaže, tak řeknou,že je vše ok. Nebo co by měli preventivně vyměnit??

0 0
        • HadVoe  

poté co naše pokusy nevyšly, tak sme šli přes servisní menu do logů a dle toho hledali. naše podezření na torzní snímač už jen servis potvrdil. chybový hlášky nemusí být hned vidět, ale ukládají se právě do logů – tam se obvykle leze přes 2× i → information → error code. u čb LCD pak vícekrát i → b01 → message of error code.. záleží jak si to výrobce upravil. a pak dle manuálu či AI rozkreješ co se ti bafang snaží říci..

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.