Zkrácení klik na 152mm, prevody 1*10, nebo 1*11

14 nepřečtených
  • Klugos

Ahoj, chci dceři trochu vytunit kolo Merida Matss 24". Mám na zkušenější pár otázek. Stávající prevody má 2*9. Chtěl bych to predelat na 1*10, nebo 1*11. Pořád nevím za jaky konec to uchopit. Ma cenu na stávající ctyrhran predelat jednoprevodnik a dozadu 10ku, nebo to vzit z jedné vody nacisto např. Kompletní sadu s dutym středem 1*11 a zkratik kliky? Popřípadě jaké kliky jsou nejvhodnější na zkrácení? Díky

0 0
    • Patar  

PROČ? Buď rád za to , co tam má.

0 0
      • scalar  

To je nový místní sport, 24" kolo se musí stavět déle, než na něm pak to dítě jezdí :-)

0 0
        • oddie  

Sice se musí stavět déle, zato musí být o to dražší :P

0 0
    • Pán z Dubu  

Při stejné délce klik to nech, jak to je. Pokud bys usoudil, že by jí ergonomicky byla lépe jiná délka – např. dle Frogů https://www.frogbikes.com/…ds-bike.aspx

Pak už by to důvod ke změně klidně na shodných 2×9 byl. Užší Q-faktor by také byl fajn.

0 0
    • Klugos  

Spis se mi jedna o to, že vepředu temer vubec neřadí. Tak jsem ji to chtěl usnadnit alespoň větším rozsahem kazety. Cas od casu přijde kopec na který prostě nepodřadi .Kolo pak podědi malej, tak využité bude.

0 0
      • Pán z Dubu  

Když ji doprovázíš, tak jí poraď: „Pojedeme do kopce, zařaď si vepředu malou.“ apod. Kdyby to nepomáhalo, je tu pro ní založené vlákno http://www.bike-forum.cz/…zena-vs-kolo#…

0 0
      • gerrard  

Udelal jsem holce to same prevodnik 30z china. Kazeta sunrace 11–42 a normalni 10spd prehazka Shimano. Chodi to krasne a nemusim ji nic vysvetlovat. Nove 10spd shimana maji dokonce vyosenou kladku a rozsah 47z. Jestli ti neni lito penez, tak kolem 4000,– to mas poresene.

0 0
        • Klugos  

Super, děkuji přesně tohle jsem potreboval vědět!

0 0
        • pocestny  

Prosím tě která Shimano-10s hazka má vyosenou kladku a rozsah 47 zubů? Nemyslel jsi náhodou 11s nebo jak? díky, nerypu, zajímá mě to

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    •  

asi bych dal sram gx sadu…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.