Vůle - vakl v pedálech Shimano PD-M540

14 nepřečtených
  • tifimi3751

Zeptám se.. mám pedály PD-M540.. cca 10kkm možná 20kkm + je tam vůle – vakl a už docela výrazná. Chod je hladký a při roztočení se točí dlouho a hladce. Ale ta vůle už je výrazná. Dá se to nějak řešit? Asi jsem je měl kdysi rozebrané kvůli čištění. Pomůže koupit nové kuličky a vyměnit, nebo tahle procedura nemá smysl a budou vydřené drážky pro kuličky uvnitř?

0 0
    • Singlespeed  

Nic jim nebude, stačí to dotáhnout.

1 0
      • tifimi3751  

Teď už moc nerozumím a z minula si nepamatuju, zvenku je tam jen pojistná matice směrem ke klikám (a ta je utažená k pedálu, ale pořád tam je docela dost vakl).. jak postupovat?

0 1
        • Breakpain  

Je tam konus, otevrit, vymezit vuli a pak slozit.

1 0
        • Martinson  

https://si.shimano.com/…540-2234.pdf seřizuje se kónus

0 0
        • Singlespeed  

Místo psaní na B-F stačilo mrknout na youtube… ;-)

https://www.youtube.com/watch?…

0 0
        • novas752  

Vyšroubuj osy z pedálů, vyčisti starou vazelínu, nech to vyschnout, do těla pedálu cca ze třetiny naplň novou vazelínu a osy zašroubuj dovnitř. Pokud to nebude stačit tak je potřeba seřídit ložiska na osách – bacha, jedna z os má opačný závit, teď si nepamatuju jaká.

0 0
          • libisenuj  

Loziska bych vymezil pri rozebrani. Delal sem to na PDM 780 a to zdaleka ne pri takovem najezdu. V jednom z pedalu vule a cvakani, druhy v uplnym cajku. Bacha na mnozstvi vazeliny, kdyz se ji do moc, pri dotahovani je schopna vytlacit tesneni.

0 0
            • ememem1  

menit loziska ? to sa da znicit ? leda jak uplne debilnym servisnym zasahom ale pouzivanim asi ani ne.

0 0
              • Vilém  

Pise o nejake vymene?

Potkal jsem vicero, z vyroby prestazenych, shimano pedalu.

0 0
                • ememem1  

Loziska bych vymezil pri rozebrani. Delal sem to na PDM 780 a to zdaleka ne pri takovem najezdu

ci tomu zle rozumiem ?

0 0
    • tifimi3751  

Ok, tak nejjednodušší servis co může být. Pokud se s tím člověk nechce …, tak ale rozhodně nerozdělávat a nevyndavat kuličky z ložisek. I když bych je rád vyměnil, vzhledem k tomu nájezdu, tak jsem zatím ponechal původní. Prostě rozebrat, dotáhnout aby šly kuličky volně, vyčistit, dovnitř naprat vazelínu do 1/3, která při dotahování vytlačí tu původní (vylezla ven šedá, takže opotřebení – obroušení tam bylo určitě + ze začátku černá = špína). Případně celý proces opakovat, dokud nevyleze ven nová vazelína.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.