Velikost rámu 29" -> 182cm, 85kg -> 19" nebo 21"?

12 nepřečtených
  • hrabinho

Ahoj,

vracím se konečně k ježdění, budu si pořizovat nové kolo, konkrétně Scott Scale 970 https://www.hupnakolo.cz/…-yellow-2020

Měřím 182cm, vážím 85kg kilo. Byl jsem připravený si koupit 19" (L), nebo možná zkusit 17" (M). Kamarád, od kterého budu kolo kupovat, mi nabídl, abych zkusil 21" (XL). Kolo je sice pohodlnější, především do kopce. Nemám v plánu, aspoň pro začátek, jezdit závody, ale kromě výletů s rodinou mám v plánu i občasné blbnutí v lese. Nebude 19" lepší? na ovladatelnost i úroveň rámu? Nebo dokonce 17"?

Díky moc za rady.

0 0
    • Lister  

I když nezkoumám geo tak na 182cm mi 21 palců přijde obecně jako nesmysl.

0 0
      • hrabinho  

Takže lepší 19". A na mou výšku 17" ?

0 0
        • kubad  

na tvou výšku je optimum 19"

ale nemusí to být vždy pravda, záleží na geometrii

0 0
    • Jožino  

Pri podobnych parametrech a kratkych nohach/dlouhem trupu mam 19”, musel jsem to po pul roce korigovat kratsim predstavcem a ted jsem spokojeny. Po mych novych zkusenostech bych zvažoval i 18 resp. 17”. Pro vylety to bude bezva ovladatelne, s 18 resp. 17”. Do lesa zase cim delsi tim stabilnejsi a vyresi to krizove situace, zejmena kombinace 29” kol je vyhodna…, mysleno s 19”. 21” myslim urcite ne. Ale je to jen muj amatersky nazor…

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Jožino  

Dival jsem se na link kola a neni tam prakticky zadna presna konfigurace. Za dané peníze dostanete maximum pri poskladani kola na zakazku, tady na fóru je jich spostu a vetsinou se ozvou sami do soukrome zpravy. Mam dve zkusenosti se skladanymi koly, jednu horsi, jednu velmi dobrou.

0 0
    • mirage  

Na tvou vysku 19"

0 0
    •  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.