• RadekHubl

3× sláva :-)

Varia™ RearVue 820

10 1
    • Roura74  

Vypadá dobře. Cenovka trochu nastřelená, ale jestli to bude makat tak jak píšou, tak pecka.

0 0
    • KS2  

Na první pohled mě zaujala výdrž baterie + detekce vozidel jedoucí stejnou rychlostí.

Na druhou stranu odmítám sledovat autíčka přes půlku displeje. S některými datovými obrazovkami to snad ani nepůjde skloubit..

Ale těším se na reálné zkušenosti, protože ve starém radaru mi už pomalu začíná umírat baterie :-)

2 0
      • Vrci  

Puntíky po straně za mě OK. Na kole mi malá 540 stačí a ty animace buď schovají téměř vše nebo budou stejně k prdu. Jsem zvědavý na kompatibilitu XX40 řad.

1 0
        • jecnak  

Podle mě to bude samostatné datové pole – buď ho zobrazíš nebo ne. Standard v systému asi zůstanou puntíky. To by nebylo použitelné, aby na všech obrazovkách bylo takhle velké datové pole.

0 0
        • JerryRed  

Jojo možnost měnit jas je fajn, ale dálnice přes půl obrazovky je na pikaču, třeba to půjde taky nějak nastavit nebo to možná ošetří Smart Bike Light

0 0
        • RadekHubl  

Podpora je následující:

Edge 540 | Edge 540 Solar

Edge 840 | Edge 840 Solar

Edge 1040 | Edge 1040 Solar

Edge 550

Edge 850

Edge 1050

0 0
    • jecnak  

Konečně je možné nastavit systémově jas a délku blikání. Jsem zvědav, jak dobře bude fungovat ukazování jízdních pruhů a velikosti vozidel. Hurá USB-C.

Pěkná výdrž baterie:

• 10 hodin svícení
      • 15 hodin v režimu peloton
      • 10 hodin noční blikání
      • 24 hodin denní blikání
      • 30 hodin radar bez světla
      11 0
      • keymaker  

jen na to moje ježdění je to docela drahý špás… stačilo by mi, kdyby udělali replacement baterku do 515 :-)

0 0
        • jecnak  

To určitě neudělají. Na druhou stranu pinout aku je jasný a rozměrově je to nekomplikované. Šlo by standardní aku vyměnit za 18650, dotisknout nové zadní hlubší záda. Když budu mít čas, tak po koupi nového, to udělám – https://www.mtbiker.cz/…ulatoru.html

4 0
          • keymaker  

Na toto jsem koukal, ale jsem příliš nezručný :-)

1 1
          • akaT  

Do toho! To by (nejen me) zajimalo????

0 0
            • onik  

ja to zkousel, a skoncilo to neslavne,odrezal sem i to co drzi svetlo pospolu, po oprave sem ho objel sekundakem,ele­trikarskou paskou a strcil do gumoveho obalu, chce to fakt hodne opatrne

2 0
          • wilda81  

18650 s usb-c konektorem :)

2 0
    • ladys  

A pro Jiřího verze 820 StVZO :D

2 0
    • Vrci  

Vypadá to, že neblikajíci verze pro Německo bude mít stejné číslo v označení a doplněnou normu v názvu.

https://youtu.be/W9tpzhvT7_A?…

1 0
    • koko0925  

No konečně! To bude u mně poprvé, co si hned objednám nový model Garmina, aniž bych špekuloval nad cenou, zkušenostmi ostatních atd. :-)

2 0
    • VojtaXY  

Divam se dobre, ze je potreba novy drzak?

0 2
    • milan.v  

Recenze GP Lama

https://youtu.be/7K0Od5Qc8wQ?…

0 0
      • MavasH  

Zazněla tam celkem důlěžitá informace ⇒ vyměnitelná baterie (kvůli nařízením).

3 0
        • orm  

Nevim jestli me to presvedci k prechodu kvuli te 2× vetsi cene, ale tohle je plusovy bod pro novy radar, stejne jako pro edge 850. Vlastne je to plusovy bod pro EU :-).

5 3
        • jannk  

ja tohle hledal na webu Garminu … a nenasel jsem to.

Ale jelikoz to bude v EU za rok povinne, tak to asi bude fakt

0 0
    • jirkous3  

Ty nové funkce vypadají opravdu zajímavě. Je ovšem otázkou, zda stojí za to investovat do radaru takovou částku, když prakticky totéž zvládne Coospo TR70 z Kupkolo za 1279 Kč. Jasně, nejsou tam ty prémiové funkce, ale ruku na srdce, opravdu jsou na kole tak nezbytné? Na druhou stranu je jasné, že je to otázka příjmů, priorit a taky radosti z něčeho nového a prémiového.

5 0
      • myscho  

To je stale rovnaka otazka ako ci si kupit Fenixy 8 :)

2 0
      • FraVal  

S tím se nedá než souhlasit. Mám 515 detekuje parádně. Největší omezení je výdrž. (mám třetí sezónu). Jezdím v létě opravdu dlouhé celodenní štreky (200 až 300km) a je to teda na knap na doraz. Ta výdrž je dobrý argument. USB-C je taky super. Ostatní nové vylepšení jsou jen pozlátka. (brzdové světlo , kdo není v mojí bublině a nejezdí na kole, tak to vůbec nepozná a nespojí si to s tím. Pořád si bude myslet něco o blikačce. A kdo přehlídne blikající radar na 200 metrech, tak ho brzdové světlo netrkne). Celkově asi dobrý počin, a opravdu záleží spíše na penězích

4 0
        • Smejči  

Nejlepší na tom upgradu je ta výdrž. Přidat stejnou výdrž do stávající jinak perfektně fungující 515tky, tak to koupí všichni.

5 0
      • jIrI___  

Garmin je stále jediný výrobce (bohužel), který má velice slušně fungující radar bez falešných poplachů. To je asi jedna z mála věcí, proč má smysl si za Garmin připlatit.

6 4
        • gregorus  

To nevím, třeba lezyne radar má velmi dobré recenze, wahoo taky. Jezdím už rok bez radaru a čekám na garmin, protože mám pro garmin bohužel slabost, ale popravdě, nemít lezyne tak blbě řešené uchycení, tak koupím ten.

0 0
      • MavasH  

GP Lama se v té recenzi, resp. představení staví k těm novým funkcím celkem skepticky (širší úhel znamená víc „šumu“; na displeji, hlavně v provozu, nebude čas študovat na displeji jak velkej vehikl má člověk za zadkem…). Tak uvidíme, až bude k dispozici opravdová recenze/test.

0 0
      • Vrci  

Nové funkce: výdrž, usb-c, detekce stejně rychlého auta větší rozsah svetelnosti za mě super.

Brzdové světlo, velikost aut – nepotřebuju.

Rozlišení pruhů a větší rozsah – pokud to bude při souběžně jízdě vedle dálnice, silnice pro motorová vozidla schopné filtrovat auta na ni – dobře, pokud díky tomu uvidím i rychlý pruh na dálnici, no tak poteš koště. Pokud pruhy půjde smrsknou do dvou řad teček – dobrý, pokud budou jedinou možností omalovánky přez téměř čtvrtinu displeje – hodně blbý.

0 0
        • keymaker  

Mám velmi podobný názor. GP lama říkal, že ty malůvky jsou optional, takže asi půjdou vypnout a zůstanou zas jen tečky.

1 0
          • slezacekm  

V návodu jsem našel následující:

V menu Snímače vyberte zařízení Varia™ RearVue 820 a zvolte možnost Nastavení upozornění.

Barevné překrytí

Aktivuje zobrazení oranžového, červeného a zeleného překrytí po stranách obrazovky, když je detekována nebo ukončena hrozba.

Sloupec vozidla

Nastavuje umístění a velikost postranního sloupce, který se zobrazuje na obrazovce cyklopočítače (Cyklopočítač Edge ).

Tóny

Umožňuje upravit zvuková upozornění vydávaná cyklopočítačem v případě detekce hrozby.

Tón zelené úrovně nebezpečí

Zapíná zvukové upozornění, které cyklopočítač vydá v okamžiku zrušení všech hrozeb.

2 0
    • iceduck  

Osobne si myslim ze jestli prestanou vyrabet 5* radu tak jim prodeje hodne spadnou, protoze cena alternativ je o polovinu jinde a to uz se spousta lidi rozmysli jestli do toho bude investovat.

Co jsem uplne nepochopil je vydrz 10 hodin noční blikání / 24 hodin denní blikání – to mi prijde uplne otocene protoze ve dne musi blikat vic.

2 0
      • stativ  

IMO denní blikání budou jen občasné silné záblesky, kdežto noční blikání bude nepřetržité svícení, které pulzuje. Jako u 515

5 0
      • McBlacky  

tak dlouhe vyjizdky ma miziva cast cyklistu.

na soucasne 5× je pruda akorat to nabijeni: extra pomale a micro-usb

5 0
        • vik  

Přesně… Já teď mám na výměně 515 po záruce a doufám, že zítra nebude 520 s USB-C.

Asi zkusím v suchu magnetický kabel- koncovka bude taková trochu zátka, protože to micro je prostě strašně špatně vymyšlená věc;-)

0 0
          • slezacekm  

Co znamená na výměně? Je možné nechat vyměnit jen baterii?

Vůbec jsem nebral možnost, že by Garmin představil nový “základní model” ve smyslu 520.

0 0
            • vik  

Ne ne, odešel mi po letech usb port a Garmin má program „opravy“, která spočívá v tom, že ti dají nový přístroj. Oprava výměnou, prostě:-) Je to za 50% jejich ceny nového radaru.

0 0
        • ladys  

Nádech, nabíjení :D

515 2h

820 2,5h asi tam bude větší baterie, exta pomajé USB-C. Většina malých věcí, včetně světel se nabíjí max 5V/2A

0 1
          • 01carbon  

ja vidim na 1050, ut800 i 515 pri nabijeni max 4w

0 0
            • ladys  

Nepsal jsem jen o zařízení od Garminu. Tam to bude jak píšeš max 5W i s USB-C rychlonabíjení…

0 1
          • TheJD  

Tohle je totiz o konektoru az v posledni rade :D

0 0
            • ladys  

Ironie? Na B-F velká část řeší zázrak USB-C rychlonabíjení a on se nějak nekoná..

2 0
              • TheJD  

Nevim, co kde resi BF, ale realita je takova, ze Garmin se bude pres USB-C nabijet stejne rychle jako pres micro-USB. USB-C ma jine prednosti, ale rychlost nabijeni, stejne jako rychlost prenosu dat, nema nic spolecneho s tvarem konektoru.

4 0
                • ladys  

Stačí se podívat na co jsem reagoval.

0 2
                • McBlacky  

Ja psal “extra pomale a usb-c”, tzn dve veci. Vymena konektoru+zmena uvnitr pristroje je potreba.

0 0
    • jmaselnik  

celkem se na něj těším, akorát se bojím, že ho budu muset doplnit od edge 1050, čímž se to ještě trochu prodraží…

1 0
      • McBlacky  

zalezi, treba se dohodnes na zajimave sleve za to ze vratis garminu soucasny z nizsi rady

0 0
      • JerryRed  

Mám to úplně stejně :) jen asi počkám na 1060

0 0
      • POC74  

Ideální dárek když rodina neví co. Ale jinak jdeme hned do něj.

0 2
      • koko0925  

Tohle jsou již obecně známe informace, ale DC stále nevydal praktický test. Ten napoví.

0 0
    • MavasH  

GP Lama už má i recenzi https://www.youtube.com/watch?…

0 0
      • BB  

jsem z toho trochu rozpačitý, to zobrazování jízdních pruhů a pozice cyklisty uprostřed mi připadá nějak nesrozumitelné

0 0
        • MavasH  

Na to umístění jezdce uprostřed „nádává“ i Shane – je to možná kvůli tomu, aby se nemuselo řešit, jestli se jezdí vpravo nebo vlevo (UK, Austrálie vs. EU, USA…). Je to jenom SW záležitost, tak je otázka, jestli to Garmin nezmění, aby to šlo změnit (pravá/levá/u­prostřed). V dnešní době jsou za takovou věc (špatně nastavená strana) lidi schopni podat žalobu, tak se možná Garmin bál nechat to na uživatelích…

0 0
          • KS2  

Tu žalobu bych viděl možnou max tak v USA, kde by si to podle „návodu“ z Garminu cyklisté brali po levé straně vozovky a způsobili nehodu…

Což je pořád lepší, než když budou jezdit prostředkem :-P

0 0
          • jIrI___  

Se softwarovou změnou (k lepšímu) bych zrovna u Garminu moc nepočítal.

6 1
          • McBlacky  

Cely to je o inovaci pro inovaci. Stavajici radar je blbuvzdorny a pro 99% uzivatelu vyhovujici plne

4 1
            • keymaker  

Souhlas, ale ta baterka je po trech letech uz dost limitujici…

0 0
              • McBlacky  

Coz ale garmin v pohode vyresi, pokud jsi ho kupoval od nich v CR, tak ti daj vyraznou slevu na novej.

3 1
            • MavasH  

za poslední 2 roky se těch radarů vyrojilo tolik, že pokud Garmin nechce, aby lidi odešli ke konkurenci, musí přicházet s něčím novým („obyčejnej“ radar s USB-C a vyměnitelnou baterkou má třeba Sigma a přišla s tím dřív, než Garmin…).

Edit: ještě dodám, že jako Wahooistu mě ty nový fičury stejně „netrápí“ (vozím „510“) :)

3 0
              • Pikaču  

Asi tak. Baterka tak 6–7h.

0 0
              • Cavendish  

Který radar od Sigmy to je. Ten co sem našel má uvedeno, že baterie je integrovaná a to mi říká, že vyměnitelná asi nebude :)

1 0
                • MavasH  

Tady je vidět, že má ta Sigma RECO 80/81 LINK na zádech šroubky – to bude stejné řešení, jako u Garminu.

1 0
        • Hrabex1  

Naopak je to logicky. Co kdyz zajedes do levyho pruhu, protoze chces odbocovat doleva? Pak je dobry videt i ty, co te mijeji zprava. Nebo jinej priklad, jedes po cyklostezce po levym chodniku.....

0 1
          • ladys  

To snad může EDGE polohu posunout, pokud bude detekce vpravo i vlevo. V reálu tu stejně nebude k ničemu, kdo má čas v křižovatce koukat na budík a řešit co kde jede. Naštěstí zůstalo původní zobrazení.

0 0
          • popokatepetl  

Radar je dobrý při jízdě po silnici, aby náhle nepřekvapilo auto. Na křižovatce se nečumím na displej, ale pohybuju se maximálně předvídatelně a kontroluju okolí.

1 0
        • xtonda  

No já hlavně moc nevěřím, že to ukazování bude smysluplně fungovat jakmile ta silnice nebude absolutně rovná, což u nás není až zas tak často a ten radar to nemá jak poznat.

4 0
          • vik  

A hlavně si myslím, že přidávat funkce radaru jde trochu proti prvotnímu smyslu – dát rychle vědět cyklistovi, že za ním jede auto:-) Pípnutí a puntíky s počty jsou ok, ale tady bych vývoj zastavil. Další fíčury budou jen odvádět pozornost…

6 0
    • Vrci  

https://youtu.be/8cUFRk21v5U?…

Můj dojem: radar je lepší, ale pruhy jsou k ničemu a o detekci velikosti aut nejsem přesvědčen.

0 0
    • koko0925  

Tak konečně test od DC https://www.dcrainmaker.com/…-review.html

5 0
      • koko0925  

Ale ani on zatím nepíše o tom, že by radar dostal možnost nastavení na v cz tolik poptávanou funkci – blikání jen při detekci.

0 0
        • Hrabex1  

pokud neodpadne moznost konfigurace pomoci SBL, zbytecna vec.

2 0
          • keymaker  

Jen aby nebylo potřeba úplně novou app…

0 0
          • BB  

právě o SBL se bojím kvůli novému protokolu secure Bluetooth. Sice je tam ponechaný ANT+, ale je otázka, zda na na nový protokol nebudou vázány nové funkce. SBL pokud bude s novým radarem fungovat, tak se vsadím, že pouze přes ANT+. Pak by bylo dilema nové funkce ale bez BLE nebo BLE ale pouze staré zobrazení bez jízdních pruhů, rozlišení velikosti aut, sledování stejně rychle jedoucích aut. Asi bych volil SBL (kamarádi nechtějí, abych jim blikal do ksichtu, ale zablikání na jedoucí auto jim nevadí a jsou za něj vděční), a pak je otázka, zda má cenu upgrade z 515.

0 0
        • Zdendos  

Tak pokud nepůjde nastavit nějak v app, což zjistím dneska až mi dorazí, tak časem snad přibyde možnost konfigurace na této stránce: https://maca88.github.io/…tBikeLights/. Takhle to provozuji s 515 a mám nastaveno že přes den nesviť ani neblikej, pouze v případě že detekuješ auto a pak mám nastaveno od soumraku do úsvitu sviť vždy, ale jen režim peloton i v případě detekce. V noci neni třeba aby cokoliv výrazně blikalo.

5 0
          • Zdendos  

Tak radar mám na stole, spárovaný s telefonem i Edge. V nastavení světelného režimu v aplikaci jsem zatím docílil toho, že si samozřejmě mohu nastavit jak má světlo svítit (případně blikat), ale bohužel jsem nenašel možnost editovat jak se má světlo chovat při detekci… Můžu mít světlo vypnuto a když detekuje tak bliká tím denním blikáním, což je možná ok za slunečného dne, ale v noci to nepřichází v úvahu.

Pro mně je ideální svítit pouze při detekci. Tak to vypadá, že na ideální stav si budu muset počkat až maca88 zaktualizuje možnost nastavení pro smart bike lights.

3 0
            • orm  

Chapu to z pohledu baterky, ale z bezpecnostniho pohledu to nechapu. Svetlo je videt 1.5+km, ale tobe staci kdyz te auto uvidi po detekci, coz je 170m. S novym radarem uz nedava smysl ani ta baterka. Nebo k tomu pouzivas dalsi blikacku?

1 0
              • Zdendos  

Ano, imho stačí, skoro 200 m je v poho, většina mně stejně vidí dřív, protože nejezdím v černém.

Za mně to prostě bliká víc než dost, jasně, když svítí protislunce, tak se ted day flash hodí, ale jinak nechci oslňovat auta za mnou, a proto byla skvělá volba dát při detekci třeba jen Peloton nebo noční blikání. Ale v poho, budu jezdit s pelotonem zatím a uvidíme.

0 0
              • orm  

Ja pouzivam prave dve „chytre“ blikacky, kdyz jedu delsi trasu, kde hrozi, ze by svetlo v garminu nevydrzelo a tim se vypl i radar. Jedno je v radaru, ktere je vypnute, a druhe je bontrager ion rt. Oboji ovladam z garminu.

2 0
                • rasto  

já na dlouhé štreky 200+ km vozím malou 5000 mAh powerbanku. vyhovuje mi tento systém

1 0
                  • keymaker  

A co případná voda při připojení powerbanky? Nebo dobíjíš při zastávce?

0 0
                    • Kos_CZ  

Pardon že do toho vstupuju, ale viděl jsem několik lidí napájet 515-ku (nebo i jiný) radar pěkně na hulváta kabelem – spojení měli omotané elektrikářskou páskou a přežilo jim to takhle několik dní nonstop závodu v opakovaném dešti. Zkoušet to nechci, ale dá se…

2 0
                    • rasto  

dobíjím na zastávkách. i preventivně. na těchto dlouhých štrekách jdu na polívku. dobíjím radar, přední blikačku i tachometr.

3 1
                      • ladys  

Na jízdy +24h, blikačky vydrží dvojnásobek, EDGE také. Radar přes den vydrží, nabíjím v noci. Na 24h ani ten radar neřeším.

0 1
                      • Kos_CZ  

Já to většinou střídám + podle únavy – čím jsem unavenější, tím víc radar využívám, protože ostražitost s únavou trochu upadá…

2 0
            • jirkous3  

A nebude to náhodou tak, že při detekci ve dne bliká denním a v noci nočním? Takhle to alespoň funguje u Coospo TR70

1 0
              • Zdendos  

tak to musím vyzkoušet, to by pak bylo vše ok :-)

0 0
                • jirkous3  

I když, pokud se na to podíváš pragmaticky tak je to jedno. Při setmění stejně světlo přepneš na noční, nemá smysl jezdit bez světla, jen s radarem. Hodí se to snad jen v případě, že vozíš ještě blikačku.

0 0
                  • Zdendos  

Jako jasně, first world trubble, chápeš :-) Doteď jsem to měl plně automaticky a na nic nesahal tak i kdybych musel, nic moc se neděje :-)

0 0
                    • Zdendos  

Tak jen pro info: režim vypnuto znamená to průběžné svícení/blikání je vypnuto a světlo se rozsvítí při detekci vozidla a bliká bez ohledu na denní dobu. Škoda. Tohle ale může lehce vyřešit nějaký update, aby třeba hodinu před setměním už při detekci jen jenom night flash a hodinu po rozednění day flash.

0 0
            • Vrci  

Jestli to chápu správně https://youtu.be/8cUFRk21v5U?…

tak intenzitu toho režimu, který tam zůstane pro detekci, můžeš změnit

1 0
            • koko0925  

Zdendos, tak hned alou na kolo ± 100km a večer napiš zkušenosti, díky :-)

1 0
    • koko0925  

Na kupkole za 6891,– pro nás, pro VIPky

0 0
      • Dumbíček  

Dvojnásobná cena proti RTL 515, to už je na zvážení každého.

2 0
        • Aduldinho  

Cena celkem nesmysl, když je možno zakoupit konkurenci za 13kil! ;-)

0 2
          • wilda81  

Nemožno, není skladem :) Ale vůbec bych nenazýval tyhle dva jako konkurence k 820. Ten prostě nastavuje nový standard, kterému se ostatní budou snažit vyrovnat.

6 1
            • Dumbíček  

Vždyť se tu vede už spoustu dní diskuse, zda nové funkce nebudou spíš na obtíž. Výhodou je neoddiskutova­telně výdrž.

Osobně bych o nastavení nového standardu u vcelku jednoduchého zařízení nemluvil. Má to blikat a signalizovat vozidla.

5 0
              • wilda81  

Ano vede, to je princip diskuzního fóra. Jaké nové funkce jsou podle tebe na obtíž? Zobrazení pruhů je na nových zařízeních konfigurovatelné a na starých rozdíl nepoznáš.

Každý další, trochu slušnější, radar bude s 820 porovnáván co do kvality detekce, výdrže a nabízených funkcí → nový standard.

2 1
                • wilda81  

Jinak já tuhle verzi vidím spíš jako náhradu 715 a věřím, že vznikne i osekaná verze 820 (bez pruhů a velikosti), která nahradí 515.

0 0
                  • Vrci  

Ne, vznikne rozšířená, dražší 820 s kamerou s menší výdrží.

3 0
                    • Hagner  

Vidím to stejně ;-)

Nedává mi moc smysl mít dva hnedle stejný radary.

1 0
                      • Aduldinho  

Spíš by nebyla marná verze 520 (nástupce 515) s céčkovým konektorem a poladěnou kapacitou baterie! Ale tam by asi nebyl důvod si nahonit větší marži, takže to neklapne! ;-)

0 0
      • KRoser  

uff a 7490, pro nás normální lidi :). Za mě tedy děkuji opravdu nechci, koupím si v datartu 515 za 3300 do zásoby a budu mít na dalších pár let pokoj.

Moji původní 515 už mám snad více jak 4sezony a naprosto bez problému a ještě min 2sezony v klidu vydrží.

2 1
        • Hagner  

Zkrátka počkám na září až bude za 225,– Euro ;-)

1 0
        • xtonda  

Ofik cenovka RTL515 je 200 USD, RearVue 820 300 USD, tak že já tipuju, že to nebude trvat až tak dlouho a klesne pod 6000. Radar s kamerou má ofik cenovku 400 USD a koupit se dá za 7500

0 0
          • borda  

Jenže s kódem, který rozdávají v datart jak na běžícím pásu je 515 za 3 a zatím to vypadá, že až na Micro USB, který je otravný, je lepší 2*515 než ta nová věc. A jak tak znám garmin a čtu to tady, tak ještě dlouho bude.

3 1
            • wilda81  

Radar bez hlášení/detekce objektů jedoucích stejnou rychlostí už asi nechci.

0 0
    • Cavendish  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 0
    • milan.v  

Nešlo by ty nesmyslné diskuze proč Radar, proč ne zrovna Radar, přesměrovat do jiného vlákna? Nedávno tu bylo vlákno k výběru radaru například, tak si ho tam můžete zadělat do aleluja…

3 9
    • BB  

Mám zprávu pro ty, kteří s RTL 515 používají aplikaci Smart Bike Lights, aby radar blikal pouze při záchytu auta. Dnes jsem vyzkoušel 820 a umí to nativně. V apce Varia je volba Režim radarové hrozby a při její aktivaci radar vztekle bliká na auto ať je v jakémkoliv režimu a i při vzpnutém světle. Radarovou hrozbu nelze nějak upravovat, je to „take it or leave it“. Párovaní s mobilem a 1050 hladké, žádný problém. Jediné kde jsem trochu tápal bylo podivné chování radaru po spárování s Garminem. Pak jsem si vzpomněl, že tam mám Smart Bike Lights pro 515. Po odinstalování vše OK.

6 0
      • keymaker  

Plha se hlásí :-)

0 0
        • BB  

máš pravdu taky jsem to pak našel, vlákno je fakt zahnojený, tak pokud to člověk nesleduje průběžně se ztratí. Stačilo by, aby tu byly pouze informace k 820, to by se to studovalo :-)

5 1
      • Roura74  

A zhasne když pauzneš a uspíš EDGE během altivity? Doufám že se tahle funkce vrátí.

0 0
        • BB  

tak jsem to vyzkoušel a chová se to tak, že když aktivitu přeruším a dám edge do sleep modu, tak po obnovení aktivity se probudí i edge. Režim radarové hrozby se samozřejmě zachová, ten je nastaven natvrdo, dokud ho v apce nezrušíš. Co je divné je to, že před pouzou jsem měl světlo vypnuté, po pauze svítí. Takže jsem musel do widgetu sítě světel a světlo vypnout. Ale to je možná nějakým mým nastavením, ještě si s tím pohraju.

0 0
          • jecnak  

Síť světel je loterie, co má update co update jiná pravidla. Ale dobrá zpráva, že nějak funguje. Máš počítám nějakou přední Varii UT800?

0 0
            • BB  

přední světlo nemám Garmin, nějaký obyčejný Fenix, mimo síť světel

0 0
          • wilda81  

Nemáš zapnutý automatický režim v síti světel?

0 0
            • BB  

režim mám „jednotlivě“ a vždy to startuje do stavu svítí. Ne že by mi to moc vadilo, ale kdyby to startovalo do stavu vypnuto, tak bych byl raději.

0 0
          • JDF  

Takže to rozblikání při detekci je vždy na 100% jas? Viděl jsem, že appka umožňuje nastavování síly svícení, tak mě trochu překvapuje, jestli to zrovna tady pro toto nejde. :)

0 0
            • BB  

to nevím, ale myslím, že je to naplno. To rozblikání se jmenuje radarová hrozba a nastavuje se v aplikaci Varia. Lze to pouze vypnout a zapnout. Sílu svícení lze nastavovat pouze pro režimy svícení, které si sám připravíš. Radarovou hrozbu a standardní režimy upravovat nelze.

1 0
              • JDF  

No nic, asi si k tomu seženu nějakou polopropustnou fólii, protože když už ten původní radar někomu vypaluje oči, tak u tohoto s tím nebudu chtít provokovat.

1 0
                • BB  

zase na druhou stranu si vem, kolik řidičů tě naprosto nemilosrdně ohobluje při předjíždění. Pokud mají proti vůz, tak na nějaký bezpečný odstup většina kašle. Tak nevím proč bych se nějak omezoval s intenzitou světla. Car nám zasolil, zasolíme carovi :-) Když jedu jako řidič, tak se na to dívám úplně opačně, každému cyklistovi s naplno vyhuleným Garminem fandím a děkuji mu, že mi nedal nejmenší šanci ho nějakou chybou přehlédnout.

17 2
                  • keymaker  

Nejen ohobluje. Dneska mi nekolikrat ani neshodili dalkovy…

0 0
                    • ladys  

Dobrá je to čelovka, zvedneš hlavu a hned to ztlumí. Nebo přepnout na silnější režim.

0 0
                      • gerrard  

Kdyz jedu autem a nekdo na mne cumi s celovkou na hlave, tak mu taky trochu posvitim, at si to taky uzije. :) S celovkou na hlave fakt opatrne. Auta na automat to je mor. To v zatackach a horizontech fakt nefunguje dobre jak na rovne silnici.

1 1
                    • jkcz  

To mas tezko, kdyz dnes vsichni jedou svetla na automat, tak jim ani nedocvakne, ze by tomu automatu mohli trochu pomoci.

1 0
                      • wilda81  

Myslíš ty za volantem nebo berany? Pasuje na oba tábory :))

0 0
                • ladys  

Nedělal by jsem si z toho hlavu, řeší to jen pár přecitlivělých jedinců.

1 1
                • miťo  

Na 515tce vozím takové rozptylové matné sklíčko. Je to vyrobené z rozbitého zadního světla náklaďáku, kde v odrazkové části byl pod červeným plexíkem bílý s pyramidkama. Hladkou stranu jsem vzal šmirglem. Mám to výklopné. Na noc to použivám spolu s denním režimem blikání, protože nejvíce šetří baterii. Na fotkách srovnání jasu bez sklíčka a se sklíčkem.

4 1
    • BB  

co mě trochu vadí je power on off tlačítko. Je celé zakryté gumou, takže tam nepůjde bordel jako u 515. Ale díky tomu gumovému zakrytí je doslova gumové, žádná zpětná vazba, ze které by se poznalo zda je stisknuto. Asi bude nejlepší radar nevypínat a nechávat ho v pohotovostním mo­du.

0 0
    • BB  

Dovolte mi se podělit o dnešní zkušenosti. Jeli jsme ve skupině. Radar jsem měl nastavený tak, aby nesvítil a při detekování objektu přešel do režimu radarová hrozba (výstražné blikání). Pokud jsem jel poslední, tak bylo vše v pořádku a Garmin se choval jak bylo požadováno. Problém nastal, když se za mě dostal někdo ze skupiny. Radar ho detekoval a přepnul se do režimu radarová hrozba a blikal na kolegu cyklistu jako na přijíždějící objekt po celou dobu. Je zřejmé, že režim radarová hrozba je ve skupině nepoužitelný, protože radar na rozdíl od 515 upozorňuje i na objekty jedoucí stejnou rychlostí. Takže jsem vypnul režim radarová hrozba, abych ulevil kolegům jedoucím za mnou. Bohužel jsem ale neulevil sobě, protože jsem měl na obrazovce stále radarový pruh, který mě upozorňoval na kolegu za mnou. A ten pruh tam byl po další dvě hodiny, kdy trvala naše vyjížďka. Kolega je zvyklý jezdit na konci skupiny a pruh na mé obrazovce mu nevadil. Asi jsem měl přece jen nechat radarovou hrozbu zapnutou :-) Koupil jsem si tedy drahé zařízení, jehož přínosem je, že mi zmenšilo obrazovku jiného, ještě dražšího zařízení (Garmin 1050). Taky jsem si chtěl vyzkoušet uživatelsky definovaný režim blikání. Pomocí aplikace Varia jsem si ho připravil a pojmenoval. Jaké bylo moje překvapení, když jsem tento režim nenašel v příslušném widgetu pro ovládání sítě světel. Svůj režim si tedy vytvořit můžete, ale z Garmina na řídítkách ho nespustíte, musíte zastavit a nastavit si ho ovladačem na radaru. Takže když to shrnu, tak jdu příští týden vrátit radar Garmin Varia Rearvue 820 prodejci.

7 4
      • McBlacky  

Dik za info, to je teda brutalni fail

0 0
      • jecnak  

Stejná zkušenost dnes. Nebezpečné a naprosto nedoladěné. Uvažuju, že ho taky vrátím. Tohle je fakt tragický.

Chyba s detekcí přes 190 m se mi stala za 3 h asi 5× a spolu s tím, když je za vámi někdo v háku je to fakt nebezpečné.

Mnoho pozitivních fail detekcí a hlavně několik aut prostě vynechal.

Ovládání režimů z Garmin zařízení zcela chybí. Obrazovku na fotce můžete mít při jízdě někoho za vámi klidně 5 minut.

3 0
        • BB  

jak se to prosím tě vrací ? Mě to přišlo odněkud z Holandska, nechce se mi to tam posílat, myslíš, že to stačí fyzicky donést do zastoupení Garminu v Praze ? Objednával jsem to na stránkách garmin.cz. Kuriózní je to, že já jsem za ty léta co nakupuji na internetu nic nevracel. U drahých věcí jsem měl vždy kliku, že fungovaly jak jsem chtěl a u laciného šubtu jsem mávl rukou.

0 0
          • rasto  

dohodni se s garmin.cz. ale předpokládal bych, že stačí zaslat jim, na Evropskou

0 0
        • Hrabex1  

Nekolik aut proste vynechal? Jakoze za tebou kolona 5 aut a garmin ukazal jen 4, nebo se stalo, ze to bylo jen 1 auto a garmin ho vubec nedetekoval? To snad ne, to se mi u 515 nestalo ani jednou za 30000 km. Musim rict, ze jak jsem byl nazhavenej, tak stejne rychle jsem vychlad.

2 0
        • Vrci  

„Chyba 190“ by měla být jen v režimu párování ANT, ale ne v BT. Nebo to je jinak?

1 0
          • wilda81  

Je to tak. V kombinaci s 850 jsem ji zatim nezaregistroval.

0 0
          • BB  

v BT se páruje radar, v ANT+ se párují světla, nemáš možnost to ovlivnit, je to danné

0 0
            • jecnak  

Nevím, teď asi na miliontý pokus po restartu Edge mi napároval radar v režimul BLE a je v síti světel s UT800 a kupodivu se dá obojí ovládat z Edge.

0 0
              • BB  

to mě udělal na první pokus, ale v Edge bohužel nevidím svoje režimy svícení (blikání), takže jedna nová vlastnost (tvorba vlastních režimů) je k prdu.

0 0
                • jecnak  

Jo ty tam vůbec nejsou. Co jde je nastavit, tak přes mobil při připojeném Edge a nastartované aktivitě a pak ho drží. Kokotina.

1 0
                  • BB  

tohle nevymyslíš, když je někde blbý způsob řešení, buď si jistý, že si to Garmin vybere :-)

0 0
            • MavasH  

Radar podle mě furt komunikuje přes ANT+ (820 používá nový ANT+ profil kvůli novým fičurám)

0 0
              • BB  

tak to asi ne, radar jede přes bluetooth a světla přes ANT+, takhle to oznamují při párování, ale třeba máš pravdu a oni lžou, mě je to celkem fuk přes co to jede, jen vídím, že je to celé divné.

0 0
                • MavasH  

Tak DCR v recenzi píše, že se dá i na Edge x40/x50 připojit RearVue 820 přes ANT+ (tím pádem se zobrazují jenom puntíky): Now, what if you’re like me with a newer Edge x40 or x50 series device, and hate the new orange-topped vehicles? And perhaps want all vehicles to be circles again? Fear not, you can still get that variant back; it’s just a bit cumbersome. Basically, you need to pair with the Varia RearVue 820 in ANT+ mode, as opposed to the newer secure Bluetooth mode.

Podle popisu je to celkem vopruz, ale jde to :)

0 0
                  • jecnak  

No ale pak zas to dělá ty chyby na hraniční vzdálenosti a v kombinaci, když ti někdo jede v háku je to nebezpečné, protože neni jasné, jestli je to auto, nebo zas spolujezdec, pak jede auto chvilku v zákrytu, tak ho to nevezme, pak zpomalí, jede za vámi (pořád je tam jedna tečka spolujezdce) a pak vás předjede a radar ho vůbec nevezme. Stalo se mi to několikrát.

0 0
                    • ladys  

11.2. měla vyjít záplata na 196m. Co se týká chyb v detekci, tak máš možná vadný kus. Pokud by to mělo takto fungovat, tak je to hodně špatné.

1 0
                      • jecnak  

Up to date mám, ale dělalo to i tak. Uvidím zítra cestou do/z práce. Akorát jedu sám, tak uvidíme.

Každopádně te světelné režimy v Edge není možné nastavit ani přepínat.

1 0
                        • BB  

v recenzi DC Rainmaker jsem se dočetl, že ta chyba těch 196 metrů je pouze u připojení radaru přes ANT+. A toho lze dosáhnout i u x40 a x50 přístrojů, pokud nemáš poslední firmware 30.18, tak to automaticky používá ANT a radar se chová po staru. Ale to asi není tvůj případ, takže máš spojení přes secure BT a tam by se ta chyba neměla objevovat. Pokud jo, tak to určitě rychle opraví. Já jsem udělal zajímavé zjištění. Nainstaloval jsem Smart Bike Light, dal tam konfiguraci pro RTL 515 a kupodivu to funguje i s Rearvue 820, který je připojen pomocí SBT. Yatím vyzkoušeno pouze doma, ale reaguje dobře, okamžitě po připojení garmina vypne světlo, jak to mám nastavené a pak lze z datového pole SBL měnit režimy svícení. Zítra odzkouším venku.

0 0
                          • Zdendos  

Funguje, ale radarové světlo jen bliká, a to mám nastaveno aby v případě detekce byl peloton. Jaký máš setup a kód?

0 0
                            • BB  

já mám setup nesvítí, v případě detekce bliká. Něco mi říká, že si stejně nepomůžu, protože ta detekce bude naprosto stejná, to znamená po celou dobu, co za mnou něco jede stejnou rychlostí. Ale zítra to zkusím.

0 0
                              • Zdendos  

to si myslím taky, to nebude mít vliv na funkčnost radaru jako takového, řešíš tím pouze světelný režim.

0 0
                        • ladys  

Tady v menu to vypadá jak?

Podle mne to není věc co snad doplní. Případně někdo externe. Horší by byli nedetekovana auta a falešné hlášení.

0 0
                  • BB  

při připojení jsem nedostal možnost, aby byl radar připojen přes ANT+, v nastavení to také nikde není. Ale stejně je to detail, problém je, že ti to stále ukazuje cyklistu jedoucího za tebou.

0 0
                    • orm  

Cekal bych volbu v menu, ktera by to vypla. Nic takoveho tam neni?

0 0
      • rasto  

no tak toto soudruzi z USA moc nevychytali :-(

další varianta, co mě napadá, je nechat radar svítit „pelotonově“. ale Tobě bude pípat tachometr jako splašený, že? a když vypneš upozornění – „radarovou hrozbu“ na tachometru, neupozorní Tě logicky na projíždějící auta?

edit: docelas mě s tím naštval, měl jsem 820 v hledáčku. jezdím ale taky v pelotonu cyklistů. tachometr mám sice wahoo, ale chování bude stejné (kromě zmenšení displeje)

0 0
        • BB  

nechat svítit pelotonově nic neřeší, pokud máš ya sebou kamaráda nebo manželku, tak ti to sebere kus obrazovky na celou vyjížďku

1 0
      • Hrabex1  

Pokud je to tak, je to dost nedomysleny nebo nedotazeny. Mne by to tolik nevadilo, protoze jezdim sam. Upozorneni na vozidlo jedouci stejnou rychlosti vitam, ale ze upozornuje i na cyklistu a nevypne se ani za urcitou dobu, je nesmysl.

0 0
      • DaD  

Typický Garmin a jeho pokusy na lidech. Snad nikdy se jim nepovede udělat slušnou věc na první dobrou. Teď to zase budou měsíce, až rok ladit, aby to bylo opravdu použitelné:(

4 0
        • BB  

aplikační design nedělají cyklisti a pak to tak vypadá, dva roky potom ladí na lidech. Příští týden to vracím a konektor řeším Brytonem Garcia nebo jak se to jmenuje

1 0
        • Hagner  

Proto je třeba počkat do září, až bude za 225,– a odladěnej :-)

My skalní držíme značku :-D

Tyhle drobnosti, jako ebike za mnou a neustálý upozorňování, mě sral. už u 510 před šesti lety :-D

1 0
          • xtonda  

Taky si řikám, na black friday už to bude odladěné a za normálnější cenu.

2 0
      • camillio  

Popravdě jsem byl překvapený, že by tohle (cyklista v háku) dokázali v Garminu uspokojivě vyřešit. Je to radar, nemá moc možností rozlišit, od čeho odraz bere. Celkem by mě zajímalo i to, jak rozpozná velikost auta. Pořád bude platit radarová rovnice a těch proměnných je tam dost.

0 0
        • BB  

ale má, RTL 515 někoho v háku vůbec nesignalizuje. Auto nebo cyklista jedoucí stejnou rychlostí mě neohrožuje. Navíc ta 820 ví, že je to cyklista, ta ikona je taková úzká. Prostě kdyby do dali skupině cyklistů, ať to na hoďku projedou, tak jim to hodí na hlavu a vůbec to nedají do prodeje.

1 0
          • camillio  

ale má – má co? 515 mám, vím, co ukazuje. Neukazuje cíle, které nezpůsobí zvýšení frekvence přijatého signálu. 820 vyfiltruje i signál s nulovým dopplerovským posunem, pokud nebude mít haldu buněk pro vysokou úhlovou citlivost a hromadu výpočetního výkonu, tak se vždycky bude jednat o nějaký kompromis. Buď nebude vidět ani motorka, nebo se bude ukazovat víceméně všechno.

Detekce cílů je obrovský problém i u radarů za desítky milionů, asi bych od téhle krabičky nečekal zázraky.

0 0
            • BB  

stačilo, aby se vykašlali na objekty jedoucí stejnou rychlostí, jako to dělá 515, to za prve. Za druhé jednostopá vozidla, mají jinou, užší ikonu než auta, rozeznají cyklistu nebo motorku, stačilo vykašlat se na jednostopá vozidla jedoucí stejnou rychlostí.

0 0
              • camillio  

V tom prvním jsme za jedno, ale zároveň to je něco, co lidi chtějí. Vědět, že něco jede pořád za tebou. To je jeden z faktorů, proč po tom lidí jdou.

V tom druhém (jednostopá vozidla) jsou tvůj i můj názor úplně nepodstatné, tady to bude vždycky o názorovém spektru. Babka na e-biku chce vědět i o chrtovi za sebou. Mě nezajímá ani náklaďák, mám uši.

1 0
                • BB  

taky nejsem proti tomu, abych viděl, jak daleko za mnou jede kámoš na kole, ale vadí mi, že mu buď šlehám do očí světlem v režimu radarová hrozba, který musím proto tuto funkci vypnout, což nechci (a nejde to jednoduše z Edge, ale v apce v telefonu), a navíc mi to krade kus obrazovky. Takže celý den mám menší obrazovku. Tohle přece šlo řešit jinak.

1 0
        • Hrabex1  

pritom by to slo vyresit jednose – moznost funkcionalitu vypnout, kdyz pojedu s nekym v pelotonu…

0 0
          • Dumbíček  

Proč něco vypínat, když to u staršího produktu fungovalo?

Tady to vypadá na špatně odladěný, nebo nedomyšlený výrobek.

0 0
            • swenak  

Ten starý ale neumí detekovat pohyb stejnou rychlostí, to je ten zásadní rozdíl. On to neměl vyřešeno, protože nebylo co řešit. U nového to řesit musí a nevyřešili (snad prozatím).

0 0
              • ladys  

Ten starý to samozřejmě umí detekovat,je to radar.

1 1
              • BB  

jasně, že to umí, akorát to nezobrazovali a věděli proč, teď to zas programuje jiná parta, která na kole neseděla

0 0
    • BB  

Tak už opětovně nainstalovaný doplněk Smart Lights Bike, nastaveny parametry, spárovaná stará RTL 515 a těším se na zítřejší švih bez nervů. Nova Varia Rearvue 820 zpět v krabičce připravena na cestu do Garmina.

1 0
    • jirkous3  

Myslím, že se někde uvádí, že jde nainstalovat bez přídavných funkcí a pak funguje stejně jako předchozí modely. A brzy ho stejně programátor zařadí i do Smart LB a tam půjde vše nastavit. Nepanikařil bych a zatím ho nevracel.

6 0
      • jecnak  

Ale tam není problém samotné světlo, ale že radar ukazuje blbosti. Dík špatně nastavené funkci sledující vozidla jedoucí stejnou rychlostí a pak nezvládá fungovat ani jako radar. To, že světelné custom režimy fungují jen na mobilu je druhá věc a Garmin to měl jasně zmínit ve svém marketingu.

1 0
      • slezacekm  

To by mě celkem zajímalo. Nepamatuješ si, kde to psali, pŕípadně jak to nastavit?

0 0
      • BB  

pokud se to někde uvádí, tak to není pravda, bez nových funkcí se to instaluje na Garmin Edge které nejsou z řady X40 a X50. Kvůli tomu si starou 530 kupovat nebudu.

0 0
        • jirkous3  

Tak možná jsem to špatně pochopil já nebo recenzent. Bylo tam uvedeno, že u nových řad si můžeš zvolit jak se radar zobrazuje. Buď jako tečky, jako u starých modelů, ale bez nových funkcí. Nebo tak, jak to popisujete zde.

0 0
          • BB  

pouze si můžeš zvolit, zda se zobrazuje široký nebo úzký pruh s objekty za tebou, nic víc, funkce jsou dány modelem Garmina, se kterým se radar propojuje.

0 0
        • jirkous3  

Tak MavasH tady taky narazil na tu možnost: https://www.bike-forum.cz/…-rearvue-820#…

0 0
          • BB  

já na ní při reálném připojování bohužel nenarazil.

0 0
            • jirkous3  

Jestli náhodou není třeba při párování vypnout BT.

0 0
              • ladys  

Musí se zahltit tři kanály BT, spárovat např. tři telefony a následně spárovat EDGE.

0 0
                • BB  

dík za info, na tohle bych teda nepřišel, teď sehnat ty 2 zbývající telefony :-)

0 0
                  • slezacekm  

Líbí se mi ten sociální přesah Garminu…musí se sejít 3 kamarádi na vyjížďku (nebo v hospodě), aby správně spárovali radary.

5 0
                • MavasH  

jj, přesně tak, resp. tohle má DCR ve své recenzi – jak jsem psal, celkem vopruz :D

0 0
                  • ladys  

Ty jim o tom píšeš, dáš sem odkaz a až na výjimky to nikdo nečte :)

0 0
    • jecnak  

Máte někdo tenhle radar s 1040? Garmin ho uvádí jako kompatibilní, ale samostatnou obrazovku pro radar se mi nedaří přidat. Na 1050 se přidá rovnou nebo je třeba ji nějak manuálně přidat?

Ok, nalezeno po restartu, odebrání radaru, restartu, přidání radaru.

0 0
      • BB  

normálně se přidá obrazovka, ale není nutná, ten pruh radaru zobrazuje na všech obrazovkách, já tu samostatnou obrazovku rušil už v hospodě při obědě, je úplně nesmyslná a zbytečná. Jo kdyby prasil těma pruhama pouze tuto obrazovku a ostatní nechal na pokoji, tak bych ji využil, jinak vůbec nechápu, proč ji vytvářeli.

0 0
        • jecnak  

Snažil jsem se tím tam přidat tu širší boční překrývajíci lištu v novém režimu. Zkusím zítra na kole, jestli se podařilo a třeba tím částečně vyřeším problém s falešnýma varováníma. Chybějící varování možná řeší ble režim.

0 0
          • BB  

pokud pojedeš sám, tak dobrý, ale pokud potáhneš někoho za sebou, tak tu širokou boční lištu při první zastávce zrušíš, tím jsem si dneš prošel, ale pak mě začala s*t i ta tenká lišta a prosil jsem kámoše ať jdou přede mě.

0 0
            • Vrci  

Na tenkou lištu bych si asi zvykl, ale v současnosti mám akustické varování ve chili detekce ( z žádného objektu za mnou na jeden a více). Pokud to ale „ucpe“ ten kdo jede se mnou nebo se na mě pověsí, tak auto, motorka nebo cokoliv jiného, co se objeví nově pípnutí nevyvolá. Je to tak?

0 0
              • BB  

je to tak

0 0
                • jecnak  

Garmin to už řeší. https://forums.garmin.com/…roup-peloton

Někdo v jiném vlákně tvrdil, že zatím funguje dvakrát kliknout na peloton mód – funguje to snad jak na false positive, tak na blikání.

1 0
                  • BB  

mission completed Vue 820 vrácen. Až to odladí, tak si ho koupím, je to jinak perfektní kousek.

0 0
                    • Aduldinho  

:-D

0 0
                    • BB  

tak se zdá, že nic odlaďovat nebudou, podle Garmina to funguje jak to fungovat má, viz poslední příspěvek v tomto vlákně

https://forums.garmin.com/…roup-peloton

zároveň borec upozorňuje na možný upgrade RTP 515 novou Sigmou

https://gplama.com/…ople-wanted/

3 0
                      • jIrI___  

Díky za tip na tu Sigmu, objednáno. Vypadá, že řeší vše, co mi vadilo na 515.

6 0
                        • Aduldinho  

Ta Sigma opravdu vypadá celkem povedeně, jsem zvědav na praktickou zkušenost! ;-)

0 0
                        • KRoser  

Taky jsem na základě recenze objednal Sigmu, už jí mám doma :), tak uvidíme zatím to vypadá ok. Jen to brzdové světlo se mi zdá nějak extra citlivé, doufám, že jak vypustí tu appku k radaru tak to tam půjde vypnout.

PS: tip nesnažte se acetonem odstranit to logo :), sice jsem logo smazal, ale málem se mi rozpustil celý přední kryt, máji na tom plastu nějakou povrchovou která je na aceton dost citlivá :), nakonec jsem to musel zachraňovat smirkem :).

0 0
                        • BB  

taky objednáno, za kolik jsi objednal, já za 2800

1 0
                          • wilda81  

Bohemka bude mít dnes radarobraní

1 0
                          • KRoser  

taky za 2800, za tu cenu a GPLama „seal of approval“ jsem si řekl, risknu to :).

1 0
                            • ra.ma1  

…též jsem vyměknul a o bohémku podpořil…t zas je hype :D

0 0
                              • Dumbíček  

Ahoj, počítáte někdo s řízením přes datové pole z Garmina? Dáte vědět, zda se vám to podařilo zprovoznit? Dík

0 0
                                • Slash  

Smart Bike Lights by mělo fungovat bez problémů.

0 1
                                  • KRoser  

To je bohužel jediná nevýhoda, výhoda (záleží na úhlu podletu) Sigmy, zmiňujete to i v recenzi, Sigma neumožňuje ANT+ připojení světel, tak Smart Bike Lights fungovat sto pro nebude.

Proto to zas tak úplná náhrada za 515 nebude, záleží na potřebách.

Dá se jen spárovat ANT+ radar a světla nejsou je to jen na tlačítko, svítí nesvítí nic více nic méně.

Jde ale nastavit, že světlo nesvítí a radar funguje a v tomto režimu automaticky začne blikat když zaznamená auto a jinak je vypnuto a to mě osobně celkem stačí.

2 0
                                    • Slash  

Aha, to mi ušlo, omlouvám se.

Já zatím nestihl žádné recenze, jen nějaké reklamní fotky, kde bylo naznačené spojení s předním světlem, tak jsem myslel.

To je ale škoda, tímpádem já bohužel čekám dál :-(

0 0
                                    • BB  

ale on tam nezmiňuje ANT+ připojení světel, on říká, že nepodporuje AMP lightning management, což je něco úplně jiného. Naopak jsem se dočetl, že lze řídit libovolným cyklocomputerem, který podporuje ANT+ profil. Takže tam bude fungovat jak Smart Bike Lights, tak Garmin widget. Dám vědět, až dorazí.

0 1
                                      • wilda81  

přímo v popisku u videa: „…no ANT+ light control…“

0 0
                                      • KRoser  

Jestli je to pro tebe důležité tak tě zklamu, opravdu ANT+ světla tam nejsou. Dá se spojit pouze ANT+ radar profil a ANT+ světla profil prostě Sigma nevysílá.

0 0
                                        • BB  

tak to je smůla, uvidíme, zda se s tím dá žít

0 0
                                • wilda81  

Z té videorecenze jsem pochopil, že ovládat světlo ze zařízení nejde. Ale možná jsem to jen pochopil blbě? Asi by bylo dobré udělat na Sigmu samostatné vlákno. Ať se tu nemíchají funkce 820 a Sigmy.

1 0
                  • BB  

tak až to otestuješ, tak sem napiš, jak to dopadlo. Zajímavé by bylo, jak to funguje, pokud je aktivní režim radarová hrozba a současně vypnuté zadní světlo a jak se to po tom kliknutí peloton peloton uvede do předcházejícího stavu (při návratu na konec skupiny chci zase blikat a overlay na obrazovce). Díky

0 0
                    • POC74  

V recenzích vychází jako ideál upgrade 515…má vše co jsme chtěli po 515. Usb c výdrž a brzdové světlo.

1 0
      • jecnak  

Tak včera vyzkoušen BLE režim s Edge 1040 a autíčky na vlastní obrazovce a na širší boční liště. Funguje to dobře, žádná falešná hlášení ani chybějí auta. Lišta je sice velká ale celkem průhledná, takže to neobtěžuje. Bohužel s někým v háku se svezu až další víkend.

4 0
    • koko0925  

Všichni tu 820ku hejtujou. Je otázka, jestli ji sami vyzkoušeli. Mně jako sólistovi 820 vyhovuje. Hlásí o hodně dříve, rozlišuje velikosti, vydrží déle a to, že hlásí i zavěšená auta je skvělé.

1 0
      • Zdendos  

Mám to podobně, byť chápu, že pro lidi, co jezděj v tlupě je problém s módem peloton a neustálá signalizace, no go. To by mně taky štvalo a kdybych takhle jezdil, tak to vrátím. Ale protože jezdím sám, jsem s tím v pohodě, uvidíme jak velký bude tlak komunity a co s tím garmin do budoucna udělá.

1 0
      • Hrabex1  

ale nekomu to tady nedetekovalo vrechny auta…

0 0
        • Zdendos  

To netuším, mám s ním 200 km a detekoval vše.

0 0
        • jecnak  

Nedetekovalo mi to některá auta v kombinaci jízdy ve dvojici, pomalých aut a připojení radaru přes ANT. Radar si v tu chvíl myslel, že se z auta stal ten spolujedec, pak spolujezdce zahodil a pak auto projelo bez oznámení.

Problematická je opravdu ta jízda s nějakým cyklistou v háku – peloton.

1 0
    • Vrci  

Dotaz na ty kteří zkoušeli nebo zkoušejí. Když v podstatě cyklista v háku uzme prostor v zadu pro sebe a neozve se akustický signál na novou detekci neexistuje možnost zapnout akustické varování na „zvýšení počtu vzadu“?

0 0
      • BB  

ono to tak funguje, když máš někoho za sebou a objeví se tam další objekt, tak se ozve signál a je to zticha, dokud se tam neobjeví další. Y hlediska zvukových signálů se to chová správně.

0 0
        • Vrci  

Tak to jo, já mám stařičkou 510 s Edge 540 a tato kombinace pípne jen s prvním detekovaným vozidlem, změna jejich počtu k pípnutí nevede. Dá se zapnout pípnutí po vyčištění.

0 0
          • BB  

ve městě při velkém provozu je toho pípání moc, skoro bych bral možnost si to nastavit

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.