Shimano GRX RX880 karbonová kola

34 nepřečtených
  • MI.KU

Ahoj má někdo reálnou zkušenost s těmito koly? Nebo máte aspoň nějaké bližší info?

Koukal jsem se na starší model RX870 kde je stejný ráfek, ale jiné náboje a dráty – Shimano vydalo nový model s klasickými J dráty na lehčích nábojích místo přímého napnutí, což mi přijde trochu zvláštní ale chápu, že jsou třeba tyto kola snáze opravitelná na cestách.

Měly by mít kónusy.

Nikde se mi nepovedlo zjistit váhový limit – Shimano ho neuvádí, tak těžko říct co od toho čekat.

Nějaký prezentační popisek zde

https://www.paul-lange.cz/…o-grx-x31584

Jsou to i25 při 32mm výšky, takže takový základ ale cena je hezká a váhově pod 1400g. Výhoda je Micro Spline ořech se snadnou výměnou na HG – já potřebuji Micro Spline pro kazetu 10–51.

0 1
    • MI.KU  

Nikdo ty kola ani neviděl?

0 0
    • kubad  

kola Shimano měly vždy nějaký háček, a nedávalo moc smysl je kupovat,

2 0
      • MI.KU  

Ano vím že před lety se tu řešily problémy. Na druhou stranu co lze dohledat o RX870 modelu který shimano aktualizovalo na tento RX880 tak to jsou velmi kvalitní bočně tuha a spolehlivá kola. Jejich nevýhodou byla absence Micro Spline což se ted vyřešilo.

No neodolal jsem a za 22000 je vzal – vzdyt za tu cenu je Čína.

Ja mel casto náboje Shimano včetně STX RC a na kónusy nedám dopustit lze to seřídit líp než náboje s keramickými ložisky co jsem taky mel jen si člověk musí dat pozor při čištění aby nepostracel kuličky a čistit častěji než dnešní průmyslovky.

Hodím na to 50mm plaste a úspora váhy na zapletech bude 0,9 kg což na reakcích bude sakra poznat a pohodlí bude od 45mm co mam teď Riddlery lepsi. Jo nebude to mít takový ,,look” jako 50mm obruče ale což stejně jezdim převážně v lese takže by to bylo jen o vzhledu nejake aero by nemělo smysl řešit.

0 0
        • gemini  

Já vozím třetí sezonu Ultegry C60 na silnici ( tehdá v akci za necelých 1000E jsem si řekl, že je risknu ) a zatím jsou v pohodě. Konusy se točí pořád hladce, ořech taky zatím ok a zatím jsem je ani necentroval. Fakt je teda ten, že se nima nejezdím vyloženě v bordelu, ale zase mám přes metrák a moc je nešetřím…

2 0
          • MI.KU  

Super díky za nějaký info Jj taky myslim že za těch 900€ budou ok.

0 0
        • Vilém  

Tak co chces resit, kdyz uz jsi je koupil?

Zes mohl usetrit dalsi skoro 3 litry, to te asi taky netrapi.

Takze at to jezdi.

4 0
          • MI.KU  

Vis o něčem kde je maji levneji?

0 0
            • Vilém  

Kdyz jsem pouzil google tak to naslo prodejce lehce pred 19tKc a pak nejakeho za asi 18,3tKc, ale tam jsem si nebyl jist duveryhodnosti.

Dal jsem nepatral, jen pro zajimavost jsem zkusil.

0 0
              • MI.KU  

To jsem nasel párkrát taky ale pak klikneš na obchod a cena už je jiná. Tedy USA a td jsem nezkoušel.

Jen pro zajímavost ČR distributor za ně chce 53000,– ????

Takze jsem si je objednal z Německa.

0 0
                • Vilém  

Tak treba na Allegru 19217,– Kc

0 0
                  • MI.KU  

Ano o tom vím ale alegro pro mne není solidní web.

Ta cena se mi líbila takže není třeba řešit.

Ted na to objednam plaste René HERSE Oracle Ridge a jsem spokojen.

0 0
                    • Vilém  

Jak myslis, ale prodava to naprosto bezproblemovy prodejce s temer 99% hodnocenim a sedmiletym pusobenim na Allegru.

0 0
                    • Singlespeed  

Spolehlivý prodejce, běžně od něj beru.

0 0
                      • MI.KU  

Ok ja to myslel obecně jednou jsem tam koupil notebook co mel byt novy nepoužitý a přitom tam byly cizi soubory a ochmatana klávesnice od te doby allegro ignoruji.

0 0
                      • Hrabex1  

tyto veci asi od nich budou v pohode, ale u elektroniky casto prodavali fejky. Pro me to solidni prodejce neni.

1 0
        • orm  

Za tech 22+kKc mas overene cinske rafky EIE, nextie, DT swiss 350 naboje a sapim cx ray. Konusove naboje byly u shimana dobre prave v te stredni kategorii, jak ty pises stx, deore. Jednoducha konstrukce jako u levnych, ale lepsi utesneni. Drazsi naboje uz mvaly specialitky, odhlecene osy, ktere praskaly. Pokud se ti neco rozbilo, byvalo tezke to nahradit nebo to bylo neumerne drahe. U „ciny“ to mas slozene ze standardnich veci, ktere lehce nahradis.

Pokud jsi je uz koupil, tak preju at delaj dlouho radost.

3 0
          • MI.KU  

Jj no myslim ze jedine co muze tak odejit casem kuličky misky nebo ořech. Tedy krom drátu který asi nejčastěji praskne případně nekdo sejme rafek, ale toho se s 50mm balonem zas tak nebojím.

Uvidím jak to bude fungovat ale uz teď se těším na ty reakce kdyz nahodím zaplety s plášti o 1kg lehčími.

0 0
            • Vilém  

Konusu bych se az tak nebal, spis osy, pripadne toho zvlastniho systemu orechu.

0 0
              • MI.KU  

Osy myslíš jako pevnou osu 12×142 a 12×100?

0 0
                • Vilém  

Myslim osy naboje.ne osy, ktera naboj drzi v ramu.

0 0
                • kubad  

prostě bude jak je u Shimana zvykem problém s dílama pokus se něco pose_r_e

0 0
                  • gemini  

Už to neplatí v takové míře jako dřív – většina náhradních dílů už se dá celkem v pohodě sehnat – když jsem se zajímal o náhradní díly na moje Ultegry , tak vše zásadní bylo někde skladem…

0 0
                    • orm  

To je super. Otazka je, zda to stoji za to ve srovnani s dt swiss naboji, ktere bys mel v sade kol za podobnou cenu. 350 je skoro nesmrtelna, variabilni, lehka na servis a udrzbu. Za me shimano naboje uz jen na levnejsi kola :-).

0 0
                      • gemini  

To si musí každej zhodnotit sám. To že díly na DT jsou dostupné na každém kroku – to nelze popřít. Já tehdy koupil ty Ultegry v akci za 830 EUR, byly na ně tehdy i celkem dobrý recenze, tak jsem je vzal s tím, že kdyby byl *******, tak to v nejhorším přepletu na 350ky. Ale zatím – ťuky ťuk – drží:-)

1 0
                    • kubad  

ano už to nejsou takové atypy, ale stejně jak píše orm 350+EIE je jistota :D

1 0
            • Hrabex1  

naboj je z dnesniho pohledu zastaraly a tezky, ale z hlediska zivotnosti a spolehlivosti bude v pohode. Spis si zkus zjistit, jestli vubec sezenes nahradni drat, kdyby praskl.

0 0
              • MI.KU  

Jako ze J dráty 2.0–1.6–2.0 neseženu?

To mám právě za to ze z předchozích RX870 které měli přímý výplet nasadili klasiku právě pro to aby to šlo servisovat všude.

0 0
              • Singlespeed  

Náhradní špice u Shimano kol nikdy problémem nebyly, vždy se daly osadit běžně dostupné dráty (DT, Pillar, Marek apod) , dokonce i do kol s niply v nábojích.

0 0
                • kubad  

jak u kterých, ale v principu máš pravdu

0 0
                • MI.KU  

Jj uz jswm koukal ty dráty se valí všude. Samo by bylo fajn zjistit jaky konkrétně tam je aby se případně nahradil úplně stejným od téhož výrobce.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.