Rozdíl mezi brzdy Shimano GRX RX410 a GRX RX400

9 nepřečtených
  • Romhrom

Ahoj, pořídil jsem si kolo KROSS Esker 6.0 2025

https://www.rivasport.cz/…-velikost-m/?…

Podle specifikace od výrobce, by mělo být kolo osazeno brzdy Shimano GRX RX 410.

Na kole jsou ale přední i zadní brzdy Shimano GRX RX 400 viz přiložené fotky.

Na internetu jsem brzdy GRX RX 410 nenašel, tak by mě zajímalo jak to je. Mám na kole osazené správné brzdy dle specifikace?

0 0
    • kubad  

Ne máš tam jiné brzdy než uvádí specifikace.

Ale nevim jestli nemají ve specifikaci chybu :)

Neřesit jezdit. Navíc má výrobce někde dole v popisu malím písmem, že může specifikaci pozměnit.

1 0
    • tompca  

Brzdové třmeny BR-RX410 je novější typ k 12sp pákám ST-RX610, starší typ se používal s 10sp pákami ST-RX400 a 11sp. ST-RX600, kromě jiného tvaru třmenu mají destičky cca. o 10% větší mezeru mezi destičkami, aby nedocházelo ke škrtání kotouče, jinak brzdí oba stejně.

Výrobci kol montují co je dostupné na trhu, mají uvedeno, že specifikace se může lišit od na kole reálně namontovaného dí­lu..

Takže neřešit a jezdit.

1 0
      • Romhrom  

U brzd GRX RX410 se ještě píše, že jsou tišší, lehčí na údržbu a rychleji reagují.

Chápu že ve výsledku se asi nejedná o nějaký zásadní rozdíl, ale rád bych měl to, za co jsem zaplatil a přiznám se, že novější model brzd byl pro mě taky jeden z rozhodujících faktorů při výběru.

Přijde mi ale zvláštní, že výrobce může uvést do specifikace nový typ brzd a doopravdy osadit kolo starým modelem.

Vadí mi to i z důvodu, že v budoucnu, kdybych chtěl kolo třeba prodat, tak je lepší mít osazené novější komponenty, než ty starší, byť mezi nimi nemusí být zásadní rozdíl.

Týkají se tyto možné změny všech komponent? Nebo jenom brzd?

0 3
        • tompca  

Týká se to všech komponent. Prostě při výrobě dojde součástka a seženou jinou kompatibilní, důvodem je dostupnost nebo třeba cena.

0 0
          • Romhrom  

To se mi nechce věřit, že je v dnešní době legální :D

0 1
            • tompca  

Tohle je třeba ze stránek Treku, Kross bude mít někde na stránkách nebo v podmínkách něco podobného, jsem líný to hledat.

Prostě se s tím smíř nebo kolo vrať.

2 0
            • jIrI___  

Je to zcela běžné u všech výrobců kol. Já třeba měl oproti specifikaci jinou kazetu a řetěz, pro moje štěstí z vyšší řady :). Buďto to můžeš respektovat nebo, pokud ještě neuběhlo 14 dní od koupě, můžeš kolo vrátit.

1 0
            • tigermoth  

Nejen legální, ale nezbytné, víš jak vypadá trh s komponentama??

Jde o h°vno, jezdit.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.