Rock Shox Pike 140mm vs. Fox 34 Float Rhythm 29" 130MM

14 nepřečtených
  • Model

Ahoj, přemýšlím o výměně svojí stávající vidlice za lepší, jakou z těch dvou by jste spíš doporučili? Ta současná co tam mám má 140mm zdvih a to bych asi chtěl zanechat. Takže tu Fox Rhythm bych musel dát nejdřív předělat na 140mm pokud to teda vůbec jde? Ale na netu jsem našel píst se 140mm a je tam u něj psaný Fox 34 Rhythm/Bomber Z2 tak předpokládám, že je to ten správný a u vidle jde změnit zdvih na mnou požadovaných 140mm. https://www.cyklonemcik.cz/…hm-bomber-z2 Ted je otázka zda je lepší ta či ta. Cenově by mě vyšla Rock Shox Pike asi na 7tis z druhé ruky, málo jetá. Foxyna nová 6,5tis plus ten píst 1800 plus práce, to počítám dalších cca 1200kč,nevím kolik by si za tu výměnu řekli někde v servisu.

0 0
    • novas752  

Pike je která verze a rok?

0 0
        • novas752  

Tak to je viceméně prašť jako uhoď, hodně podobný vidlice. Pike asi bude o něco málo lehčí.

0 0
          • Model  

Tak potom vyjde levněji Pike, tu bych nemusel nechat předělávat zdvih, ale zas není nová no.

0 0
            • novas752  

Na bazarový vidlici bych udělal alespoň 50h servis tak i tak.

0 0
              • Model  

Jo to máš pravdu, kolik si tak řeknou za takovej servis, případně předělávku toho zdvihu u Foxyny?

0 0
              • Model  

Nebo jsem ještě našel goldinu za 4 tis. novou, ale má offset 51 misto moji stávající 44, nevím jestli je to dobrý ho měnit. https://sport.bazos.cz/…-29-kola.php

0 0
                • Azmir  

Tuto vidli nebrat, je oholená na všem.

0 0
                  • Model  

Aha to je nějaká verze pro konkrétního výrobce kol a je ošizená oproti normální gold verzi jo?

0 0
                    • sket  

Já mám dojem že rozdíl mezi Gold a Silver je akorát v možnosti montáže blatníku kde gold má na nohách závity zatím co silver ne. Jinak je 35 obecně levná vidlice s otevřenou tlumící komorou bez možnosti nějakého sofistikovanějšího nastavení.

0 0
                      • kycis  

Nevím jak ty nejnovější, ale dřív byl největší rozdíl Gold-hlinikovy vnitřní nohy, Silber – ocelovy

0 0
                    • novas752  

Né, 35 celkově jsou hodně zjednodušený vidlice. Je to těžký, má to oproti Pikum apod. dost primitivní tlumení, je nesmysl takovou vidlici kupovat. Silver je pak ještě těžší protože má vnitřní nohy ocelový – Gold má hliníkový.

1 0
                      • Model  

Ok, furt by ale byla tužší než moje současná recon 32mm a na moje ježdění asi i plně dostačující. Každopádně díky za názor, tu teda vyřazuju z výběru.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.