Demontáž klik SRAM carbon z Epica 2011

12 nepřečtených
  • Jarman

Mám na Epicovi Elite 2011 kliky (Custom SRAM Carbon S-2200, 10-speed XC double, GXP spindle, removeable spider). Chci demontovat kliky, ale končím v bodě kdy na levé klice vyšroubuju pojistnou matici a kontramatici. Levá klika mě poté nejde stahnout z osy. Pokoušel jsem se na stránkách SRAMu stahnout manuál, ale na tyto kliky není, jelikož je to limit.edice pro Specialized. Měly by však být podobné jako SRAM X0. Nevíte někdo jak na to?

Detail klik viz.profil http://www.bike-forum.cz/…/img-012.jpg

Díky

0 0
    • kubad  

co popřemýšlet? nebo si přečíst návod – i na jiné Sram kliky?

tu velkou matici tam nech dotaženou a povoluj jen ten menší šroub vevnitř tuším 8ka imbus :D

0 0
      • Jarman  

díky za radu, to bude ono:-)..ještě dotaz, kde seženu 16mm ibmus? poté bude potřeba asi tu velkou matici dotáhnout. V obchodu s klíčema tento rozměr neznají..

0 0
        • kubad  

16mm to je potrzuju a existuje :D

http://www.cyklonaradi.cz/…3020–04.html

určitě ho ve slušné prodejně nářadí seženeš levněji

0 0
          • Jarman  

Ok, v jedné prodejně mě již tvrdili, že neexistuje, že jsem špatně měřil…no teď ho ještě sehnat za nějaký rozumnější peníz..díkes

0 0
            • Vilém  

Tak teoreticky bys mohl pouzit M10 sroub s 6ti hranem na 16mm klic.

0 0
              • Jarman  

No tak na to bych nepřišel…velice levné řešení:-)

0 0
                • kubad  

mám obavu že nebude fungovat bez úpravy matice – ta má zkosené hrany a asi tam není dost hloubky na její nasunutí, ale pilník by mohl pomoct

0 0
            • gargamel  

Možná ho mám doma, na kliky campa power torque (ale nevim, jestli to neni 14tka). Mrknu na to.

0 0
    • kyl  

Když už tak jsi měl vyfotit druhou stranu klik a ty dvě matice jsou integrovaný stahovák a kliky se sundávají nebo nasazují pomocí 8mm imbus klíče.Když chceš kliky sundat tak ten vnitřní šroub jakoby povoluješ.Při nasazování naopak utahuješ.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.