Brzdy XT BR-M8000 nebo Deore BR-M6120

22 nepřečtených
  • pepeXTC

Jaké máte zkušenosti? Nyní mám na kole MT200. Mám 193 cm, téměř 100 kg, na kole sedačku s dítětem a ve sjezdech ty brzdy nestačí. Kopcovitý terén, XC kolo, nejsme žádný pomalý výletníci 

0 0
    • mirorek2  

To jezdíš s děckem rychle kopce terén?

jakýkoli 4 pístek shimano a 203 mm (ne sendvič icetech) kotouč i dozadu

0 0
      • pepeXTC  

Když to není terén, kde bude lítat v sedačce jak hadr, tak jo.

Takže spíš Deore, dobře. Díky.

0 0
    • Slavik  

Bacha na kompatibilitu s řazením…

0 0
    • Hadato  

Za mě bych šel do M6120, na tuto váhu to podle mě bude lepší varianta. Pro mě mají M6120 i příjemnější chod a tužší páku. Navíc M8000 pumpovaly (alespoň ty, co jsou doma). U nových M6120 pák jsem toto nezaznamenal.

0 0
      • pepeXTC  

Díky za zkušenosti.

0 0
        • Hadato  

Ještě bych doplnil, že je potřeba myslet na to, že M6120 nemá banjo, a tedy horší vedení hadic.

0 0
    • pepeXTC  

Ještě se zeptám… Hadice mám vedené rámem. Brzdy si budu měnit sám, i když Shimana jsem nikdy nedělal. Hadice odšroubuju u brzd. páky, protáhnu rámem a zašroubuju zpět. Pak brzdy odvzdušním? Nic víc potřeba není ne?

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Lister  

V podstatě ano.

Ale je potřeba počítat s tím že hadici budeš muset i zkrátit a pak potřebuješ novou olivu a trn.

Brzda ti taky může přijít rozpojená, pak záleží co vše je v balení – většinou vše potřebné. Oliva je pak v páce a náhradní trn je přibalený zvlášť. V tomhle případě většinou nemusíš odvzdušňovací komplet stačí jen přes páku.

0 0
    • Markony  

Trn použiješ stavící oliva nova .

0 0
      • Lister  

Je s tím taková drbačka, že by mne to nikdy nenapadlo a raději vždy nový.

0 0
    • Markony  

Cca 1 minuta .

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.