Brzdy Br-MT200 kompatibilita destiček a kotoučů

7 nepřečtených
  • jarda009

Prosím o radu. Mám hydraulické brzdy MT200 s organickýma destičkama a kotouče SM-RT10. Koupil jsem na výměnu sintrované destičky k MT200 (kupodivu jdou pořídit). Akorát nevím co k tomu vzít za kotouče. Podle tabulky kompability jdou k těmto brzdám max SM-RT54. Vyšší řady už nejsou kompatibilní s MT200. Ale zase SM-RT54 jsou pouze na polymer destičky a ne na sintrované. Co poradíte? Brzdy se mi měnit nechce. Zatím to na hobby jízdu v pohodě stačí až na pár situací a proto tento lehký upgrade.

0 0
    • Hrabex1  

Predpokladam, ze ty desticky nebudou od shimana

0 0
    • Johny_r  

SM-RT70. Shimano o tom taktně mlčí, ale SM-RT70 mají širokou brzdnou plochu a jsou kompatibilní s širokými deskami (B01S). Jsou to sandwichové ice-tech kotouče. Info z první ruky, sám je mám na MT-BR500 (taky používá široké desky). Měnil jsem je z původních SM-RT54 ze stejného důvodu jako ty. Chtěl jsem použít galfery a bál jsem se, že by to 54ky nedaly.

1 0
      • felix.org  

Souhlas, nějaký čas (nižší stovky km) jsem SM-RT70 na MT200 vozil a nepozoroval jsem problém (origo Shimano polymer desky).

0 0
    • xtonda  

Shimano kovové destičky tohoto tvaru nedělá a tedy nedělá ani kotouče na kovové destičky tohoto typu.

Takže pokud si koupil kovové destičky tohoto typu od třetí strany, kup od nich adekvátní kotouč.

0 1
    • jarda009  

Díky, chlapi. Pořídil jsem SM-RT70. Tak nějak jsem to předpokládal a ty SM-RT70 jsem si dopředu vyhlédl. Sehnal jsem 160 mm za 350,– za kus. Jinak mám destičky tohoto typu neoriginální Gold Fren GF-813. Jen se trochu bojím aby to vydrželi ty brzdy. Ale aspoň bych je pak vyměnil za něco lepšího.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.