adaptér na manitou zo zachovanim 160mm

39 nepřečtených
  • dessloch

Hi, mam takovy problem, chcel by som kupit vidlu marzocchi 2006, ktore su na uchytenie brzdy ako manitou. Mam ale trmen XTR na IS bez adapteru. Existuje adapter na tuto kombinaciu bez toho aby som musel pouzit vetsi kotuc? shimano co vyraba to zvacsi kotuc na 170mm, a2z na 180mm. Kotuc nechcem zmenit. Diky

0 0
    • Pá-dlista1  

Neco takovyho jsem videl, takze existuje. Ale musim pohledat kde :(

0 0
    • MARIN  

Taky jsem se po nem nedavno shanel a existuje. Zkus to na www.koloshop.cz . Ale treba pedalsport tvrdi, ze to nelze a pritom treba Avid to vyrabi

0 0
    • radekbike  

zkus tady, měl by si to tam v poho sehnat: www.cykloprofi.cz/katalog.php?…

0 0
    • maxtor  

Myslím, že máš smůlu. Stejný problém jsem řešil před pár lety, a pokud se nic nezměnilo, tak IS 160 na PM prostě nedostaneš. Já jsem to tehdy řešil výměnou za brzdu s držákem PM. Tohle je jediná možnost, je to ale podle webu na 180 kotouč.

www.actionsports.de/…d::9033.html

0 0

Pouzitim adapteru z PM na IS oddalujes trmen od kotouce. Resil jsem ten samy problem a nakonec to dopadlo kotoucem 180mm a adapeterem A2z AD-PMF 74.

0 0
      • maxtor  

Myslím, že dessloch se ptá na cestu z IS přes adaptér na PM – tak jsem to aspoň pochopil já. navíc jsem žil v domění, že z PM se na IS s kotoučem 160 bez problému dostaneš, ne??

0 0

Aha, tak ja myslel, ze chce XTR brzdu (ktera je IS) dat na vidlici MZ 2006 (ktera je PM). Potom nastava mnou popisovana situce.

0 0
        • Jenda  

pises to hezky ale kde je zacatek ty cesty a kde konec?:-) na vidli ma PM a na brzde IS – tedy vyrazne komplikovanejsi situace kteru resit bez zvetseni kotouce bude nesnadne ne-li nemozne. Opacna cesta je trivialni:-)

0 0
      • maxtor  

Myslím, že dessloh má tohle:

cycle.shimano-eu.com/media/cy­cling/techdoc­s/en/bikecompo­nents/BR/EV-BR-M965–2148E_v1_m565­77569830569408­.pdf

Takže na PM je to jen přes adaptér (číslo na výkresu 32) a je to jen na 180 mm kotouč.

0 0
        • Pá-dlista1  

myslim, ze ne Time. To by nemel problem.

0 0
          • maxtor  

ÁÁÁ odborník. Tak mi, prosím, najdi adaptér, přes který je možno upevnit brzdu s IS držákem na vidli s PM (např. Manitou) na 160 mm kotouč. Já jsem to nevyřešil. O tom tento thread totiž je.

0 0
            • Pá-dlista1  

No vzdyt. A rikam snad neco jineho? Se ti tu snazim vyvratit tvuj druhy schyzofrenni prispevek ;) Jen mam takovy pocit, ze jsem neco takoveho nedavno videl.

0 0
    • kubad  

Kup nový brzdič a starý prodej – možná ten rozdíl bude menší – než cena adaptéru. Brzdiče se dají sehnat celkem za rozumnou cenu samostatně, ale chce se to v e-shopech zeptat, většinou je nemají v nabídce ale seženou – ověřeno.

0 0
      • maxtor  

Třmen XTR stojí zhruba kolem 2 000. Mám ale zkušenosti s tím, že sehnat samostatně třmen Shimano na PM je mnohem těžší než sehnat IS. Mně jej svého času objednávali sólo z Holandska. Taky bych to řešil tak nebo přesedlat na 180 mm kotouč.

0 0
        • kubad  

I o trochu míň a PS není už problém

0 0
          • maxtor  

Tak to rád slyším. Chci si pořídit nového bike, resp. postupně přestavovat toho současného, tak každá taková informace je drahá. 4 roky nazpět to byl porod…

0 0
    • cabbage  

ten adaptér se mi válí někde doma…

0 0
    • Pá-dlista1  

A kdyby ses rozhodl neco sam sbastlit, tak pamatuj, ze zaklad je se nebat :-D photo.dirt.ru/al­bums/userpics/14139/PIC­T0203.JPG

0 0
    • enrico  

riešil som podobný problém a dopadol som podobne, vypodložkovaný adaptér na 170mm kotúč a osadený je 180mm kotúčom, redukcia stála nekresťanské penieze, tuším okolo 1500,– SK , inú som nezohnal a taktiež som nezohnal 170mm kotúč tak išiel 180mm a vobec tých 180mm neľutujem, brzdí to jako ďábel, len tá chudák vidla :-))) www.bike-forum.cz/…17012048.jpg

0 0
      • dessloch  

Nazdar, nezda sa ti ze by XTRka brzdili slabsie s Dualmi ako s normálnymi páckami? ja som urobil pokus a bolo to cititelne dost, lenze sa mi nechce menit dualy.

0 0
        • enrico  

mne sa nezdá, že by XTRka dualy slabo brzdily, podla mňa brzdia až moc, nie je pre mňa problém dostať zadné koleso do šmyku aj pri 40km rýchlosti a s prednou brzdou by to tiež určiťe nemal byť problém, len nechcem utrhnúť skareba na nabiť si ciferník :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.