**** Seřízení přehazovaní na XT ****

14 nepřečtených
  • dvsole

Ve čtvrtek jsem si přinesl kolo po garanční prohlídce z prodejny. Před touto servisní prohlídkou přehazovalo v pohodě, ale asi se to tam nějaký mistr snažil vyštělovat, aby se zdálo, že na kole něco dělal a přehazku mám rozštelovanou. Jak se na XTčkách seřizuje přesné přehazovní? Nechci to tam už vést zpátky a rád bych si to seřídit sám, abych se to naučil. Díky

0 0
    • TheIF  

Točením toho čudlu co je na konci bowdenu – před přehazkou. Plus tam máš dorazy to jsou ty dva šroubky, ty použij jen pokud to nepujde na největší/nejmneší nebo to bude přehazovat přes ně

0 0
      • dvsole  

Tam je to v pohodě, to přehazuje přesně na nejmenší/největší, takže v tom případě stačí jenom štelovat „čudlu“? Díkas

0 0
        • Raydowe  

v podstate ano, ja som musel aj tak nastavit dorazy lebo som chcel znova natiahnut lanko, ak pohli s lankom zrejme sa tomu tak isto nevyhnes..

0 0
          • martt  

dorazy su predsa od lanka nezavisle, su rovno na prehadzovacke a funguju aj ak tam nie je vobec ziadne lanko a hybes nou len rukou.

0 0
            • Raydowe  

ano, presne tak to aje, ale neslo mi nastavit doraz na najmensie koliecko. Rukov prehadzovacka isla dalej ale vzdy sa vratila o kusok a srobik som uz mohol krutit ako som chcel, dalej sa to uz nepohlo. AZ ked som natiahol lanko tak som nastavil spodny doraz, funguje to ok. Neviem kde som robil chybu…

0 0
      • CraObs  

taky cudel je aj na radeni ak myslime ten isty :) tym natahujes lanko.. takze vzadu to nasletuj ked tak nahrubo a v predu mozes doladit za jazdy..

0 0
    • CZiko  

no já na to mám svůj systém… uvolním z přehazky lanko, na páce vyřadím na nejtěžší převod (tzn. lanko úplně povolené) prošlápnu pedály (mám ho vzhůru nohama) nechám přehazku zařadit na nejmenší pastorek – tam jí sešteluju doraz… pak lanko natáhnu rukou a opět ho přichytím k přehazce… zařadím na největší kolečko a sešteluju horní doraz… je to akce na 5 minut. Pak už jen doladím šroubkem u bowdenu na přehazce, ale obvykle to není třeba… Jiný postup bude u inverzní přehazky. Mi to funguje vždy…

0 0
      • JSt  

to neni tvuj system – to je, myslim, oficialni ;))

0 0
        • CZiko  

já nevim… já jsem to nikde nečetl – prostě jsem se to tak naučil sám – nějak mě dostává, jak tady všichni řeší jak se to nastavuje a jak jim to blbne – přitom je to tak jednoduché…

0 0
          • pepek  

Jo taky se mě zdá, že někteří soudruzi neví, na kterou stranu se utahuje a povoluje šroubek, o hlubším technickém úsudku ani nemluvě.(naštěstí pro početné cykloservisy)

0 0
      • rarášek1  

Na inverzi se to dělá přesně naopak.

0 0
    •  

Džez nade vše!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.