• fakt hobík

mám menší problémek. Po doporučení jsem koupil na svůj plovoucí střed nový pružinový tlumič (XF Glyde R).Všechno je v pohodě jen mne trochu zaráží jedna věc. Při přechodu ze stlačení na tlumení ( prostě v momentu kdy se začne tlumič vracet) se ozve tlumené lupnutí, které se přenese i do rámu.Podotýkám, že přechod je plynulý bez škubnutí.Při rychlém sledu nerovností se frekvence „lupání“ zvýší a trochu mne to znervozňuje. Musím napsat, že předchozí tlumič (Rock-shox De-luxe) to dělal taky. Jedná se normální vlastnost tlumiče?Pravdě­podobně je tímto zvukovým efektem doprovázeno otevření tlumících planžet nebo co tam je. Dík za odpověď.

0 0
    • BB  

2 rozdilne tlumice a stejny zvuk ? Jsi si naprosto jisty, ze je to tlumicem, nemuze to byt nekde v cepu. Na fullu je rada mist, odkud je mozno ocekavat pazvuky a vsechny ram roznasi jako hudebni nastroj.

0 0
    • Peslezedirou  

Ahoj, mě to dělal tlumič také. Teda alespoň jsem si to myslel. Byl to fakt nepříjemný zvuk, celé to lupnutí se přenášelo do horní rámové trubky, fakt hrůza. Nakonec jsem zjistil, že to bylo oko uchycení tlumiče do rámu. Měl jsem tam nejakou malinkou kovovou šponu. Stačilo mi celé to očistit promazat vazelínou a trochu zajet. Naštěstí je to už Ok. Ale raději klepu na dřevo......

0 0
    • Peslezedirou  

Ještě jsem zapomněl napsat, že jsem to pozoroval mezi fází pružení a tlumení. Přesně v tom přechodu jako myslíš ty.

0 0
      • Pá-dlista1  

Vsak logicky, kdyz se neco premisti na druhou stranu „provozni“ vule a vyda to zvuk :) Bych nejdriv zkouknul vsechny cepy.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.