• vlad@

Mam dotaz, pouziva nekdo svetlo kombinace. led dioda a halogen zarovka. Potrebuji radu, do svetla se davaji 4× AA baterie tuzkove 1,5v ,je mozne pouzit akumulator treba 4×AA 1,2/1200mAh nebo i mene mAh,neznicim tu elektroniku a diodu co sviti.

P.S ma nekdo praxi ,pouzivani akumulatoru ve svetlech na kolo.

Dik..

0 0
    • martt  

mam osobnu skusenost s Authorackym svetlom s halogenovou ziarovkou a dvoma ledkami, s authorovskym svetlom s xenon ziarovkou a so sigma na 5 AA clankov. Vo vsetkych bez problemov pouzivam NiMH akumulatory od 1500 do 2200 mAh

0 0
      • vlad@  

Tak dik, hodima tam 4×AA 1200mAh/1,2 NiMH ,ja jsem mel strach at to neznicim..

0 0
        • Jarous1  

Určitě to nezničíš, neboj. Jenom to možná bude míň svítit… 1,2 V…

0 0
          • vlad@  

Me slo o tech 1200mAh/ normal AA baterie nemaji takovou kapacitu. Tak proto jsem se ptal,protoze ta led dioda ma malej odber..

** Ale dik za informace **

0 0
            • martt  

mAh udava kolko energie sa zmesti do baterky a nie aky dokaze dodat prud. Cim viac mAh, tym dlhsie to vydrzi svietit.

0 0
              • baltazarek  

To není tak úplně pravda. U kvalitních baterií se většinou udává velikost dodávaného proudu jako násobek kapacity. Například 10C což znamená když máme baterky 2000mA/h tak to dodá 20A.

0 0
                • kovar  

ale nepovídej.

0 0
                  • vlad@  

Tak to nerozebirejme uplne do detailu…

Hlavne ,ze neznicim svetlo.. toje me take jasne ,ze vic mAh, bude dele svitit. Taky je mozne,ze baterie ,treba 1200mAh maji vice mA ,nez normal AA baterie..

P.S slo at to neznicim ..

Ale dik vsem

0 0
    • Robo  

Nezničíš nic. xxxx mAh udává, jaký proud je schopný akumulátor dodávat po dobu 1 hodiny.

0 0
    • fousac  

kombinovany svetlo LED+zarovka muze bejt fajn, ale pouzivat ho nehodlam.. uz jenom z hlediska vhodnosti pouziti typu baterii.. zvolil sem kombinaci 3LED smart blikacky na 2 AA baterie (trvale na riditkach)… pouzivam kvalitni alkalicke.. podstatny rozdil je v napeti 1,2V x 1,5V, coz se u LED znatelne projevi.. dalsi veci je, ze alaklicke baterie maji minimalni samovybijeni a celkove jsou pro pouziti tohoto druhu vhodnejsi (maly odber po dlouhou dobu)… a jako doplnek k tomu mam Sigmu Elipsoid 5*AA Nimh 1900mAh (v batohu, montuju podle potreby), coz mi poskytne hodinu svitu plnou palbou… pouziti akumulatoru v tomhle pripade je jasny.. kdy by mel jinak ten halogen zivit.. ;)

0 0
      • mastihuba  

hele a dobíjíš je přímo ve světle nebo je z něj vyděláváš?

0 0
        • fousac  

primo ve svetle.. baterky tam mam 2 roky, system nabijeni namatkou jak me napadne a porad to slape..

0 0
    • fousac  

P.S. jen tak mimo: alkalicky baterky maj taky dost „amperhodin“… kdyz tak koukam do katalogu, tak u Nimh clanku vidim 2200mAh, u alkalickyho 2700mAh… ale z principu sou alkalicky clanky vhodny pro aplikace s trvalym malym odberem (dalkovy ovladani, hodiny atd.), kdezto akumulatory pro kratsi proudovy razy (mobily, fotaky …)

0 0
      • náčelník  

Dálkové ovládání a trvalý odběr ??? Furt přehazuješ kanály, co? :)

0 0
        • pos3k  

kdyby jen prehazoval, dokonce je i prejizdi (full) a preskakuje (silnicka) :-)

0 0
        • fousac  

puntickari.. ;) jde spis o to, ze odber DO je opravdu miniaturni, tudiz baterka vydrzi i radove roky.. no tady de spis o samovybijeni, coz u alk. baterek je opravdu miniaturni.. nabijeci clanek v DO zdaleka nevydrzi tak dlouho..

0 0
          • djano  

Vydrzi. V DO aj blikackach mam RAM akumulatory. Samovybijanie takmer ziadne, 1.5V. Ale nedodaju velky prud.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.