• treatt

Omluva za založení dalšího vlákna k zimním tretrám, ale ty předchozí jsou trochu neaktuální a méně přehledné.

Toto vlákno je založeno za účelem sdílení tipů na aktuální dobré nabídky, kde se dají sehnat zimní tretry v této sezóně

Osobně jsem si myslel na Exustary, čistě podle ceny, protože v tom zas tak extrémně nebudu, ale jsem docela nalomený na gortexová Shimana..

Máte někdo tipy, kde se případně dají vyzkoušet? Nebo třeba NW? Byl někdo v poslední době na Karláku, v Trinnity nebo podobných krámech? Jaký je výběr modelů, velikostí?

0 0
    • šlapatko  

Chybí ti Sidi.

0 0
      • Honzyn  

Taky ti chybi Gaerne.Model Eskimo.Ja je jezdim,ale nevyhodou je zip vepredu,ktery se pri jizde stale rozepina.Mel by byt naboku.Nyni bych volil asi Sidi.Pripadne Lake do vetsich mrazu,ale ty jsou mene sportovni,zavodni.

0 0
    • rasto  

jsem presvedcen, ze novym vlaknem pro zimni tretry zneprehlednujes situaci. opravdu zbytecne.

doporucuji smazat a vepsat dotaz do stavajiciho, nyni aktivniho.

0 0
    • vinnca  

souhlasim, preci nebudu studovat tretry, ktere se probiraly v roce 2007, neni na skodu zalozit kazdy rok novy vlakno s odkazem (s odkazama) na stari rocniky. Taktez premyslim nad zimnimi, jelikoz v tech letnich me mrznou palecky aj kdyz si natahnu navleky a to je teprve kolem 0 stupnu. Jente nevim, do ceho jit:(

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • treatt  

Co Hnoj, s cim prijde „bikez.cz“http://w­ww.bikez.cz ?

0 0
    • bienenvater  

a co říkáte na tretry Lake MXZ 302 ??

http://www.performancebike.com/…_20000_55000

Nevíte, zda jsou někde v CZ v prodeji?

0 0
      • treatt  

Za 2,7 dobra cena..no kazdopadne je vychvaloval Honza Kupka, jestli se nepletu, vypadaji opravdu skvele. Ale je asi strasny riziko jit do nich bez vyzkouseni..

0 0
        • bienenvater  

Právě proto o nich uvažuji. H.Kupka je určitě otestoval více než dostatečně. Asi to risknu a vezmu o 1 až 2 čísla větší a budu doufat, že mi padnou. Jetli ne, tak bych je zkusil prodat za ty peníze dál…

0 0
      • treatt  

Osobne jsem je zatim nenasel :-( Coz me mrzi, vypadaji skvele..

0 0
      • treatt  

Nemate nekdo zkusenost, jakou velikost je treba vzit? O cislo vetsi, nebo o dve?

0 0
      • jonti  

Ty Answery vozim, kvalita zpracovani dobra, ale jsou takove mekke a siroke, jsem zvykly na tvrdsi a vic anatomicky tvarovan tretry. I kdyz jsou hodne teple i na zimni tretry a mekci podrazka neklouze. Vic bych je ale nebral, nejlepsi mi prijdou soucasny Shimana.

0 0
    • K2  

Nejlevnější alternativou je:

• Koupit obyč pedály (nebo sebrat přítelkyni/man­želce) a v zimějezdit v pohorkách

nebo zvažuju:

• koupit ten plastový bazmek co se nacvakne do jedné strany a na něm jezditv zimních botech

Nevím jestli to na tom plastu nebude klouzat, nevíte jestli neexistuje něco podobného z kovu?

0 0
      • jIrI___  

Radši koupit normální platformy, ten plastový bazmek má hodně krátkou životnost a nohu vůbec nepodrží.

0 0
      • Gorgov  

obě varianty špatně, ta druhá uplně

0 0
      • MlokCZ  

I když by někomu nevadilo jezdit bez nášlapů (mně by to vadilo hodně), tak aby ta varianta byla nejlevnější, tak jednak musíš mít nezávisle na tom ty pohorky.

Já třeba mám zimní tretry a pohorky vůbec nevedu a ty zimní tretry stály možná i méně než ty pohorky.

A ještě je tu stejně faktor opotřebení, tedy když budeš na kole jezdit v pohorkách, tak o to dříve zničíš ty pohorky a tedy ve výsledku stejně neušetříš vůbec nic.

A ještě k tomu investice navíc do obyč pedálů, to je jen pár set, ale utracených úplně zbytečně.

To samé platí pro normální tretry, tedy když se zainvestuje do zimních, tak ty letní šetříš a oboje o to déle vydrží.

Z dlouhodobého hlediska je tedy nejlevnější si ty zimní tretry prostě koupit.

0 0
        • mastihuba  

taky je tu varianta že koupíš pracovní pohory za litr a pedály za 200. dost toho v zimě najezdím po ledovici na lesních asfaltech, ideál by byly gumy s hřebama, zimní tretry a nášlapy, ale 20km na hřebech po asfaltu asi neni uplně OK, tak je tu varianta platforem, protože z žádnejch nášlapů nevystoupíš tak pohodlně jako když si odskočíš z platformy. :)

0 0
          • tom_777  

ještě byla vtom starším vlákně o zimních botách varianta s „Důchodkama“ ty stojej cca 3kila, ale nevim jak bych si v tom připadal, navíc v nich nejde chodit, protože děsně kloužou (proto si důchodci tak často rozbíjej ústa na náledí :)

0 0
            • Mirek1  

Nepomlouvej mi důchodky, strávil jsem v nich mládí :-) U nás na sídlišti celkem jely, měl je každej správnej frajer :-)

0 0
    • mastihuba  

hlasuji pro Lake ať v tom máš trochu hokej :)

0 0
    • Mamut  

Tak som si dnes vyskusal letne Shimana (086) v. 47 a boli mi male. 48 by asi bolo ok. Takze pada moj plan si kupit MW80 z CRC z UK, pretoze Shimano vacsie ako 48 nerobi a kazdy sa zhoduje, ze zimne musia byt aspon o cislo vacsie ako letne.

Takze asi Pearl Izumi z Wiggle. Len su o dalsich 40 libier drahsie ako Shimana. Letne tretry mam Pearl Izumi 47, takze to vidim na zimne 48. Ach jaj, co kradnem? (asi budem musiet zacat).

0 0
    • vinnca  

ahoj, kdyby mel nekdo zajem, tak prodavam zimni tretry shimano MW-80 viz. odkaz: zimni tretry shimano

0 0
      • Lister  

Pokud je pravda, co tam píšeš, tak by ti je měl obchod bez problému vyměnit za jiné – ale ony asi budou z UK nebo ebaye a pak tě celkem chápu – škoda, že nejsou o číslo menší.

0 0
        • vinnca  

a co by tam nemela byt pravda? jsou my tesny a nechci to mit na sobe natahle jak sprcku, bohuzel jsem nevedel, ze mam tak velku nohu:)jinak jsou ty boty z chainreacti­oncycles

0 0
    • treatt  

Tak vcera vyzkouseny NW Celsia a musim podekovat za tipy na ne. Bylo pekne vlhko, obcas sprchlo a silnice vyslovene mokre, zaflakany jsme byli az za usima, ale v botach suchoucko a teploucko jak v pokojicku. Muzu vrele doporucit, jak jsem psal, mam klasickou 43, tyhle NW 45 a sedi jak *** na hrnec..

0 0
    • Kolbaba71  

Já si letos pořídil Exustáry. Koupil jsem je www.kolasmichov.cz

0 0
      • teepeex  

pod bodem mrazu budes nutne potrebovat jeste neoprenovy navleky a vraz si dospod jeste treba z mirelonu vystrizenou slapku:)

a melo by to fungovat

0 0
        • Luongo  

zas tak hrozne to neni,jezdil jsem v nich do –10(3–5hod) bez navleku a s jedinou thermo ponozkou,ted s nimi najizdim do druhe zimy,za ty prachy spokojenost krom nulove ochrany spicky proti okopu a podrazky,ktera podjede na vsem mokrem

0 0
          • teepeex  

hm, tak jo

nekdy s nama v 10 pod nulou na 5hodin vyrazis:)

0 0
    • drhor  

Nevíte kde v Brně sehnat zimní tretry Shimano ?? Moc dík.

0 0
    • vinnca  

kdyby jsi chtel, tak jedny nove prodavam: zde

0 0
    •  
      0 0
    • tom_777  

Mám tady takovou poznámku: hodně lidí brečí, že jim je chladno od pedálů. Je to proto, že hliníkové pedály tahnou zimu a chlad z celého rámu do podrážek. Letos mám plastové Looky a pohoda-jazz:)

Jezdím denně do práce a nad ránem už bylo parkrát pod nulou i letos. V loni jsem si zbaběle od listopadu do února vozil zadek do práce v autě, protože jsem byl pořád nastydlej.

Samozřejmě zimní tretry budou, otázka je kdy se podaří dát ty tři tácy stranou (letos jsem vrazil do běžek a teď doufám, že aspoň navršku v Krušnejch něco napadne :/ )

0 0
    • pavelr  

Byl by někdo, kdo má tretry NW Celsius vel. 44–45, tak hodný a změřil si na boso chodidlo na dýlku a na šířku a poslal mi údaje na mail? Díky.

0 0
    • makak  

NW za skvělou cenu ;-)

0 0
      • Hornet  

Luxusna cena :-D ako za hubicku. Asi budu k nim zlate kufre :-)

0 0
      • Ricci  

Wou,ta ekonomicka kriza je hrozna,minuly rok ma este stali 80 libier :-)))

0 0
    •  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.