Zapletené zadní kolo MTB 29 pro kurýra... 2000 czk max

8 nepřečtených
  • Kocour01

Zdravím,

vybírám zadní kolo a jsem dost lost… potřebuji, aby nepraskaly dráty a vydržel náboj, ale cena do 2000 czk max.. . jízda není extrém, ale cca 80 km denně po kvalitních pražských komunkací už něco vyžaduje…

Mám tip, ale bojím se toho náboje or Remerx, s jejich ráfkem Rocky už mám dobrou zkušenost, ale náboj bych chtěl Shimano, nebo co si o tom myslíte?

https://www.cyklodiskont.cz/…rlock-167821

Nebo bych vzal tenhle Remerx s Shimanem, ale vnitřní šířka ráfku je jenom 19 mm… Asi 22mm by bylo o poznání fortelnější, ne?

https://www.sport365.cz/…isc-shimano/?…

A co zapletená kola Force s náboje Force, Max1? Umí kvalitně dělat i náboje?

Díky za případné rady.

0 0
    • novas752  

Za tyhle peníze a s timhle nasazenim jsou výplety spotrební materiál, to nemá šanci vydržet. Ani samotnej kvalitní zadní náboj nestojí 2000.

3 1
    • whom  

SZ

0 0
    • Sulka  

Neco z koloneto.cz? Tam se neco urcite najde.

0 0
      • Kocour01  

což o to výběr je všude velký, ale co vybrat, to je problém… :D

0 0
    • Prazak0  

U toho kola Remerx bych se bál jiné věci, mají celý náboj z hliníku, takže nejde dát jednotlivé pastorky, ty se pak zeřezávají.

Náboje Shimano na úrovni Deore by měly být dobré, samozřejmě chce mít dobře naštelované, ne moc utažené nebo naopak vakl. Pak ujedeš třeba 10 tisíc km a vevnitř to vypadá bezvadně, vlastně servis nebyl nutný. U levných nábojů no name daleko dříve můžou být poškozené kónusy i dráhy pro kuličky v ložisku, takže vyhodit. Ale Force s průmyslovými náboji mi přijdou velmi dobré. U těch kol force jde myslím o ráfky Remerx, potíž mi přijdou dráty. Více drátů mi tak prasklo, např. skok díra ve vozovce a praskne drát, nevydrží to. U nerezových se mi nikdy nestalo, přitom údajně by to měl být nerez. Když jsem si sám vypletl Remerx Top disk, náboj Max1 s průmyslovými ložišky, řádně vypnutý výplet, tak naprosto v pohodě. Náboj 600 kč (Max1, Remerx nebo Deore) obyčejné nerez dráty za 4–5 kč, náboj Top disk a mělo by vydržet. Vážím kolem 80 kg. Jestli to neumíš vyplést a vycentroval, i tak by ta cena měla být do 2 tisíc. Náboj a ráfek 1000, dráty a niple něco přes 200kč. Pokud neumíš centroval, lze si sám vyplést a donést někam do servis, i když někde to nemají moc rádi.

0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.