Zapletená kola DT Swiss XM 1700 Spline 30 CL BOOST 29"

23 nepřečtených
  • scota

Nevíte prosím jaký je rozdíl mezi náboji DT Swiss 350 a těmi, která se používají na továrně zapletených kolech? Tovární kola mají nábu mírně zkosenou v místě otvorů pro dráty. Další rozdíl je v designu. Přijde mi zvláštní, že když si nechám zaplést kola se stejnými komponentami (náboje Dt Swiss 350 a ráfek XM481 a rovné dráty) tak to vyjde levněji, než tovární záplety a to včetně práce.

0 0
    • kubad  

a proč ti to přijde zvláštní?

0 0
    • MI.KU  

Možná jestli to není tím ze ty záplety od DT jsou modernizovaná verze a samostatne komponenty cos někde našel jsou stará verze? Těžko soudit když jsi nedal odkaz.

0 0
      • kubad  

fabrické kola se neskládají z dílů které jde koupit, že se dají v nabídce najít srovnatelné nebo podobné je věc jiná

0 0
      • scota  

Na to přesně směřuje moje otázka ;-) Co bylo modernizováno?

0 0
        • MI.KU  

Tady jsem to četl.

https://mtbs.cz/…lnky-na-kolo#…

0 0
        • Hnoj  

Mám dojem, že nová 350ka jde směrem EXP jako 240ka. Tedy trošku jiná sestava zadního náboje.

Modernizované 350ky sólo, ale budou k dodání až koncem roku 21.

Obecně se ale pletení z dílů hooooodně vyplatí.

0 0
          • osborn.kox  

Nedokážeš mi poradit? Vržou mi niple. Ráfek DT EX 471 niple original DT squorx s podložkama. Po dlouhém zkoumání a zkoušení (jiné zapl. kolo) jsem zjistil, že vržou niple. Po promazání to na chvilku přestane. Výplet několikrát dotažen, všechny dráty měřeny (hodnota 55 na tenziometru Unior). Nemají se ty niple s podložkou při vyplítání třeba lehce máznout nějakou vazelínou?? Diky

0 0
            • scota  

A nemají ty niple náhodou od výrobce uvnitř tmel?

0 0
              • osborn.kox  

Jo, mají. Ale tam to nevrže, vrže styk niple s podložkou – ráfkem.

0 0
            • figur  

Před časem jsem se o tom bavil na Forbikes s chlapem z Bottica a ten mi řekl, že mažou styčnou plochu hlavy niplu a ráfku.

0 0
              • Vilém  

Delam to stouratkem na usi, namocenym v ridke vazeline. Lehce tuknou na kazdou diru v rafku. Blby je, ze ta vazelina pak nejaky cas vzlina dirama ven a vypada to hnusne.

0 0
                • osborn.kox  

Diky, to jsem potřeboval vědět. Myslím si, že problem je ten nipl DT a podložka. Pokud tam bude klasickej mosaznej bez podložky, tak nemá šanci vrzat. Mosaz je sama o sobě „mastná“.

0 0
                  • Hnoj  

Mažu i mosaz. Lépe se s tím pak pracuje celkově…

0 0
            • Hnoj  

Pokud si pamatuji dobře, tak se to mazat má. Já tedy mažu niple vždy i když se nedávaji podložky.

0 0
      • scota  

https://www.bike24.com/p2312139.html

(ořech bude Micro spline)

tovární náboje jsou více frézovaná viz oranžová barva

0 0
        • vysmátej bajker  

1700 jsou obecně předražená kola.

kup 350 dozadu,240 dop­ředu, nějaké svařované ráfky dle preferencí a k tomu dráty co si můžeš dovolit.

a budou to kola který jsou funkčně neprůstřelný.

0 0
    • Markony  

Ahoj mate zkušenosti s těmto koly vydrž cena poměr výkon DT Swiss H 1700 Hybrid Shimano 29" 622×30 dají se použit na XC ? Díky

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.