• t29

Povedlo se mi v jednom sjezdu chytit do kotouče jakousi věc – viz obrázek. Než se to připeklo na jednom místě, udělalo to po celém obvodu kotouče drážku, cca 0,3 mm hlubokou, a po zapečení to vyrýpalo drážku i do destičky.

Brzdy Avid BB-5, destičky Goldfren, jeté cca 2000 km, kotouč Avid BB Roundagon, jetý cca 4000 km.

Teď co s kotoučem? Ještě se mi ho nechce vyhazovat…

0 0
    • jIrI___  

Jrzdit a neřešit ;-)

0 0
    • kafac  

Necim odstran ten pripecenej kousek a jezdi dal…

0 0
    • Vilém  

Myslim, ze to neni kaminek,ale utaveny kus kotouce. Udelal mi to same 160mm kotouc Avid, co byva k BB5. Jezdil jsem jej s brzdou 525 a deskama fastop. Vymenil jsem kotouc a dobry.

0 0
      • Vilém  

Jeste foto. To brousene je misto kde bylo utavene zelezo. Je zajimave, ze se to takto zahrivalo vzdy na vnejsi nebo vnitrni hrane diry.

0 0
        • P e t r5  

Není to okraj díry, je to místo, kde plocha kotouče není ničím přerušena. Když se Ti v tom místě dostane pod desku nějaký bordel, nemá se jak dostat ven a vzniknou ty vydřené plochy. Než ty kotouče vyhodíš, zvětši chladící otvory tak, aby přerušily brzdnou ploch v celém průřezu, celý kotoč přebrus na smirku na rovné ploše a ty dvě čáry se Ti tam už nevytvoří. Mám to osobně vyzkoušené.

0 0
          • Vilém  

Ja ten kotouc nevyhodil, jen jsem jej sundal z kola, protoze to delalo pri vetsim zahrati. Vcera jsem vzal vrtak a diry bliz okraji jsem tak o 3mm prevrtal. Ted uz se diry kryji, takze bude asi po problemu. Nekdy ho opet zkusim nahodit.

0 0
    • jimiAJ7  

vymena kotouce neni treba vem smirk obrousi tak aby to nebylo nejak ostre…a jezdi dal..

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.