zádní náboj XTR M975 - dnešní zrada

13 nepřečtených
  • Tinker

Dnešní vyjížďku jsem nedojel :-( jedu si po červený z Radotína do toho prudkýho kopce a najednou jako kdyby mi začala brzdit zadní brzda. Když jsem zastavil, tak se se zadním kolem nedalo vůbec otočit. Problém byl náboj, totálně se zadřel. Dost blbá situace, kolo najednou nepojízdný a musel jsem pro sebe poslat odvoz…

Po celovečerním zkoumání jsem došel k závěru, že za to může součástka číslo 7 (viz. obr.). Drží ořech v náboji a podle mě se za jízdy povolila a narvala se na okraj konusu, který se v ní vzpříčil. Nemám doma imbus 14, abych si s tím hrál, ale dost mě to na… Náboj je starej půl roku. Stalo se to někomu?

0 0
    • Tinker  

obrázek se nevložil, takže zde:

http://techdocs.shimano.com/…30648617.pdf

0 0
    • Hnoj  

Byl jsem svědkem totožného problém už před více než rokem… Asi konstrukční chyba.

0 0
      • Tinker  

dost nečekanej problém, ještě že jsem nebyl někde uprostřed ničeho… opravit to asi půjde, ale důvěru jsem ztratil.

0 0
    • Beeda  

vymen celej orech, to same se stalo i me vcetne nuceneho odvozu:-)

0 0
      • Tinker  

stejnej náboj?

0 0
        • Beeda  

jj 975, prasko tam mi tam vnitrni Ti pouzdro na kulicky a cele se to kouslo, nastesti jsem jel asi 10 takze neurval saltr......

0 0
      • Hnoj  

Tvůj případ jsem komentoval :-D

0 0
    • maxtor  

Přesně takhle jsem poslal do kytek náboj Deore. Nicméně tady to byla jen má chyba – stalo se to krátce potom, co jsem náboj kompletně rozebíral a čistil. Asi jsem tu mrchu, co drží ořech, špatně utáhl. To ale asi nebude tvůj problém, když na to nemáš klíč… Podle všeho to bylo blbě utažené už z výroby.

0 0
    • goboloco  

To mne překvapilo. Buď mají špatně nastavený dotahovací moment ve výrobě nebo opravdu nevím. Chystám se koupit kola XT wh-m775 tak snad budou v pořádku.

0 0
    • Stumpa  

Mám tu samou zkušenost. Za půl roku najeto cca 4500km. Po 1000km začal proskakovat ořech,jelikož byl totalně přemazaný a tudíž se lepil. Po nějaké době mi začalo strašně plavat zadní kolo a když jsem za něj vzal,tak mělo strašný vakl. Příčina byla v povoleném ořechu. Takže 14 imbus,upnout ji do svěráku,nasadit kolo a pořádně utáhnout. Doporučuji také rozebrat ořech, vyčistit a namazat s rozumem. Osobně bych od XTR čekal kvalitnější montáž.

0 0
    • pos3k  

jaj to je „pech“ :-/

To sou ty co sis privezl pres louzi?

0 0
      • Tinker  

ne ne, odtamtud jsem přivezl M950 – na véčka. Při přechodu na kotouče jsem chtěl jít do „jistoty“ a takhle to dopadlo :-( …kdyby raději odzkoušený věci neměnili…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.