XT2012 přesmyk, přehazka..., která?

14 nepřečtených
  • Adam G.

Stavím si kolo (XC) a nevím si rady s přehazovačkou a přesmykem. Mohl by mi někdo z Vás poradit které koupit, objednávám z koloshop.cz takže kdyby byly i odkazy na jednotlivé komponenty nezlobil bych se. (černou „řadu“)

Spíš 3×9 než 3×10 (shimano)

Přesmykač – 34,9mm, spodní tah, horní objímka

0 0
    • kubad  

je potreba napsat jake mas razeni bez toho nejde poradit.

XT2012 je jen na 10 rychlosti

0 0
      • Adam G.  

Řazení jsem chtěl doladit podle těch komponentů. Ale zdá se že je vybráno (řazení XT2012). Teď je jen otázka, které komponenty vybrat. Někde jsem slyšel, že 10 rychlosti je moc nachylné na seřízení, čistotu (kazety atd.) a že se rychle „rozšteluje“. Je to pravda?

0 0
        • Azmir  

Ne pravda to není, navíc podle mě chodí líp jak devítka, ale to může být spíše subjektivní, jinak devítkový zbytek a 10kové řazení 2012 dohromady nepůjde, být tebou bych volil celou komplet sadu 2012 XT.

0 0
        • kubad  

10sp. MTB od Shimana je Fajn vubec se toho neboj,

0 0
        • Kouba_2005  

Nevím, jak je to s náchylností 10sp., ale kdyby jsi měl zájem, tak mám komplet zánovní pohon XT 9sp (kazetu, kliky, hazku, smyk, řazení) a k tomu řetěz C9. Vše jeté opravdu minimálně, kazeta, řetěz, smyk a řazení úplně nové. Pouze komplet, jednotlivé díly ne e.

0 0
          • Adam G.  

Určitě bych zvážil. Kolik by sis za to představoval? Když už jsem si založil téma tak ještě přihodím jeden dotaz. Májí Fulcrumacké kola Red Metal 1XL nějakou vyhodu oproti 5tkám? Nebo je to jen v pár gramech a několika tisících ceny? 1XL se mi po designové stránce hodně líbí.

0 0
            • Azmir  

Ono o ty gramy jde hlavně ;-) jinak asi ještě budou UST.

0 0
            • Kouba_2005  

S kolama ti bohužel neporadím, ale jistě se najde někdo, kdo jo. Ohledně těch komponent mi napiš mejl a pokomunikujeme :-)

0 0
        • Vilém  

Neni to pravda. 10sp od shimana je na tom v techto smerech lip nez 9sp od teze znacky.

0 0
    • Jakobo  

Pokud 3×9, tak muzes jeste uvazovat o razeni Sram, treba Gripshift X0 za 1300 Kc a k tomu XT dynasis 10 sp za 1100. Spousta lidi to tu sveho casu doporucovala, ja to tak budu mit na novem kole co stavim ted. Na smyku celkem prd zalezi, od Deore hore je objimka celohlinikova a s vyssi sadou jen klesa hmotnost. Na jednom kole jezdim 5. rokem (20000 km) nejaky Tourney 191 a furt facha jak novy. Vyrobce bych volil stejneho, jake budou kliky, X7 nebo SLX staci.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.