• jonti

Vzhledem k množství kol a komponent doma jsem se rozhodl, že letos až do Black Friday vydržím a nebudu kupovat nic ve výprodejích, žádné nové kolo, výhodné upgrady ani hezké hadry. Všeho mám dost. Koupím maxímálně rozbité nebo sjeté díly.

Míň nakupovat a víc jezdit!

V listopadu dám vědět, jak to šlo.

3 4
    • va-bo  

Nemůžu, musím servisovat, tudíž nakupovat.

0 0
    • krabica  

Tak tohle je hodně nebezpečná myšlenka. :-D Osobně jsem dělal jen upgrade tlumicí části vidle, ale dalšímu se bránit nebudu.

0 0
    • Tomcat  

Stejně jako koupit si až ten novější lepší telefon nebo počítač…

Jinak slevy kol,materiálu a oblečení nejsou synchornizované na jeden den, víkend ,týden či měsíc.

0 1
    • TK75  

2025 jsem měnil jen řetěz u Nordestu

2024 si nepamatuji, ale když jsem teď v prosinci prehazel díly z Nordestu na novej rám, tak se během pár jízd toho dost rozsypalo )) takže ono to chce, když už jen jezdit, tak do toho hlavně potom nesahnout ) ale je naprd když se to potom začne sypat při vyjíždce.Jezdit jen s jednou brzdou a podobný radosti nejsou úplně fajn

Jinak ale počítám že mi teď vydrží zas nejakej čas co mám nové.Ten rok s řetězem a destickama jde dát

Servis vidle nepočítám…to je nutny

PS: je možný že manželka by řekla, že houby jen řetěz 2025…a ukázala seznam kolik toho bylo reálne

0 0
      • jonti  

Já blbnul až příliš, předloni nový full a skládačka gravel, k tomu dvě nové vidlice, jedna sada AXS, x gum a drobností. Hodně z toho na základě slevového vlákna, ale dohromady to bylo docela drahé. Navíc je výrazně jednodušší něco nové koupit než staré kola a věci prodat, už na to doma nemám místo. V šuplíku mám asi deset nových nebo málo jetých gum, dvě vidlice, dva tlumiče, asi pět představců, jednu mechanickou silniční sadu a spoustu drobností. Dražší a větší věci jako záplety jsem už prodal, ale ty položky v hodnotě stokorun ani nestojí za tu námahu a čas s inzercí a prodejem.

2 2
    • peo  

To já si dal předsevzetí že tenhle rok žádný další kolo, bych to už neměl kam dávat. Minulý rok to nedopadlo páč „nekup to za ty prachy“. Ale omezit výhodné nákupy hader a upgradů to bych do podzimu nevydržel :-D

1 0
    • peo  

Jinak pro ty co se chtějí zapojit do tvé výzvy, zde dávám odkaz na německé slevové vlákno:

https://www.mtb-news.de/…540/page-289

Je to moderovaný takže pouze odkazy na slevy a žádná diskuse jako tady…

1 1
    • peo  

Berte to jako zkoušku pevné vůle. Takže další německé moderované vlákno se slevami (tentokrát zaměřené na silnici a gravel)

https://www.rennrad-news.de/…586/page-337

1 0
      • adam320  

Pekne jim to tam funguje, ne jak ten nas holubnik

0 0
        • peo  

To by se o to musel někdo starat, nebo povolit aby zakladatel tématu mohl mazat příspěvky. A ani jedno tady nehrozí :)

0 0
          • jIrI___  

Zakladatel vlákna příspěvky samozřejmě blokovat může. Že naprostá většina lidí tuto možnost vůbec nevyužívá z nějakých pochybných vyšších principů mravních je druhá věc :)

4 1
    • t29  

napřed jsem si vyzvedl nové ráfky… a pak narazil na tohle téma

0 0
    • gersa  

Než se sem přihlásím, tak si objednám nový radar od Sigmy, můžu?

0 0
    • galerida  

Súhlasím s týmto prístupom ku konzumu, bicykel je len komodita – jazdenie je správna emócia-zážitok. A súhlasím i s tým, ak si niekto niečo nové kúpi, len z dôvodu lebo sa mu to páči. Len nech si za tým ten človek stojí a nechce od okolia, aby mu pritakávali, že nutne potreboval nový bajk, lebo na tom jeho minuloročnom už najazdil 2000km a to už je po smrti… Tešiť sa má človek z tej činnosti a nie iba z vlastnenia nejakej veci, ktorá na to slúži.

0 0
    • oddie  

Asi se nepřipojím. Zajedno už jsem koupil Sensora, takže už podmínky nesplňuju, a za druhé, i když nic akutně nepotřebuju, tak když se náhodou něco objeví… :) třeba lehká pěkná non-boost kola kdyby někde z výprodejů vypadly, by se na výletní kolo docela hodily. Takže ne, předsevzetí nebude.

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.