• krakenus

Ahoj vsem. Hledam nove kolo, ktere by splnovalo nasledujici pozadavky a jelikoz se v tom vubec nevyznam, chtel bych vas poprosit o pomoc.

Mam 191cm a 125kg. Jezdim hlavne cyklostezky, sotolinove cesty, asfalt, obcas vyslapane lesni cesty. Zadny trail, zadne sjezdy, louky apod. Me vyjezdy na kole jsou od 2 do 4 hodin, prumerka 15km/h. Aktualne mam Merida crossway 500 (stari 9 let) o velikosti ramu 58 (ve vetsi mire jezdim az ted a zjistuju, ze mi nevyhovuje geometrie – je mi male). Pouzivam SPD (hybridni slapky spd + platforma), staci mi predni odpruzena vidlice (hardtail je ok), je mi jedno zda trek, gravel, cross nebo mtb. Potrebuju ale, aby kolo melo dobre plaste (vzhledem k me vaze) , abych nemusel casto kolo serizovat, abych na tom mel spise vyssi posez (tedy ne na kole lezet jako na silnicce). Rad pouzivam blatniky anosic se sedlovou brasnou. Ovladani aretace predni odpruzene vidlice na riditkach by byl bonus ale neni podminka. Je mi 41 let, delka vyletu je 20–50 km, prevyseni 200–500m. Zadny extremy. Riditka – nechci berany, mam rad klasiku. Kotoucove brzdy za me nutnost. Nepotrebuju mit schovany kabely, vychytavka atd. Hledam konstrukcne a materialove stabilni kolo, ktere me nezradi. Diky moc za vsechny komentare a doporuceni konkretnich modelu/odkazu na ne. Hezky den aat vam to jezdi

0 0
    • mirorek2  

https://www.bike-discount.de/…ous-al-9.0-5

třeba toto, koukni tam i po jiných modelech, cena x výkon nebude jinde o moc lepší

0 0
      • Yetti84  

Maximum total weight allowed: 115 kg (body weight + bike + equipment)

1 0
        • Azmir  

Na to co jezdí, bych se toho nebál. Z principu tam bude značná rezerva.

0 0
        • mirorek2  

Pokud by se bál, tak toto ho uveze spolehlivě

https://www.bike-discount.de/…ragger-8.0-3

0 0
          • Azmir  

Dyť to je stejné :D Maximum total weight allowed: 115 kg (body weight + bike + equipment)

0 0
            • Lišák  

To sice jo, ale protože je to trail bike, tak bude asi rám z „neošizených“ trubek. Podívej se na váhy. Jo, pláště dělají dost, ale ne 2 kila.

Edit – přímo ve specifikaci je, že trail má o cca 200 g těžší rám.

1 0
          • Dag  

Mám ho a se svými cca 98 kg tomu dávám celkem čočku. Jezdím na tom i enduro traily co na Ibis Ripmo a úplně na pohodu. Třetím rokem úplně na pohodu.

0 0
    • skaj  

Osazenymi plasti se neomezuj, to je vec, ktera se typicky na kole meni a navic je to snadne. Dobry plast je drahy a vyrobce na nich vetsinou v tehle cenove setri.

0 0
    • Markony  

Terek má 136 to bude taky na hraně

0 0
    • blackboy007  

Pro tebe bude lepší koupit ocelový rám + dokoupit komponenty a složit si to doma nebo v servisu

0 1
      • krakenus  

Hmmm, vim o tom pendrek, resp. netusim, co a jak koupit, postavit atd. – jsem v tom lama. Ale děkuji. Kamarad mi ted doporucil Qayron Spyro Crmo 1 (https://qayron.com/…spyro-crmo-1). To by mohlo byt reseni

0 0
        • gerrard  

Prosimte uveze te normalni kolo, pokud to nebude nejaka lehka stavba. Nenech se desit tema co doporucuji lesenarske trubky. Spis aby ti bylo velikostne.

6 1
          • keymaker  

Přesně tak, moje nejtěžší léta jsem přežil s Kellys Thorx 30 a vlastně jsem o nějakém váhovém limitu vůbec nespekuloval. Jen bych si vzal záplety s více dráty – ideálně 32.

2 0
    • orm  

Za me vem cokoliv ti bude vyhovovat. Pokud to nebude gramarina, tak neni potreba se toho bat. Mam ted bohuzel vice nez ty pri stejne vysce. Vozim hlinikove xc, ocelove trail ht a karbonovy gravel. Ani s jednim kolem neni problem. Kola zaplatena na 32 spic jako jistota.

Napis cenove rozmezi, at je od ceho se odpichnout. Z ceske znacky treba RB. https://www.rb-bike.cz/…ail/cr/team/

0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.