• Daewys

Chtěl bych se zeptat místních jezdců.

Mám kolo Trek Slash a ten má vepředu vidlici se zdvihem 170mm. Chtěl bych pořídit od FOX 38 Factory 29", ale ty jsou ve 170mm brutálně drahé a nedostupné. Chtěl bych tam dát tuto ale se zdvihem 160mm. Je to problém nebo to ani nepoznám? Dekuju moc za postřehy.

0 0
    • MirosPikos  

Dej tam F38 ve 160. Krom toho, že se myslím dá sehnat za rozum v Německu to bude i nejlépe fungovat.

0 2
      • Daewys  

A myslíš, že těch 10mm míň zdvihu nějak zásadně neovlivní geometrii?

Máš tip na nějaký německy shop, kde by se dala sehnat za rozumné peníze? Tady jsem to viděla skoro za 30k myslím. To je fakt hodně.

0 0
    • va-bo  

Promysli, jaký tam chceš mít sag – zanoření.

0 0
    • va-bo  

Příklad: U 170 mm sag 30% a u 160 mm sag 28% – rozdíl asi 6 mm.

0 0
    • suslos  

Upřímně bych tam nižší zdvih nedával :-) a taky si promysli, jestli nutně potřebuješ 38mičku – zda-li reálně využiješ její plusy – tuhost :-)

0 0
      • va-bo  

Tak tak, aby to nebylo jako u RS ZEB. Ale ty Foxky jsou asi lepší.

0 1
        • novas752  

Lepší v čem? Oboě jsou cca 2300g eduro/freeride vidlce.

1 0
          • va-bo  

To jo, ale proti ZEB asi trochu lepší žehlička. Ta váha je fakt dost u obou. Taky mně trochu uniká rozdíl seřizování rychlého a pomalého odskoku. Ale asi to nějak funguje, když to maj. Všechny ty hejblátka něco stojej.

0 3
            • novas752  

Nemyslím si, obojí jde nastavit že to žere všechno.

To samé jako komprese, akorát vzhůru nohama. Pozvolný vs skokový snížení zatížení.

0 0
              • va-bo  

Odborník to určitě ocení, já jsem rozdíl v rychlém odskoku u 36 Foxky nijak zvlášť nezaregistroval. Ale nejsem žádný DH střelec. Mám Lyrika, tam to není.

0 0
            • Mr.Duck  

Jel jsem dost 38 I zebů, a proto jezdím Zeb :) 38 je přetlumená a nedá se moc lehce nastavit vnitřně. Vnější nastavení mají malý rozsah. 38 je lepší je v tom že je dražší a míň vydrží tak ti pomůže neutracet za nic jinýho :)

1 0
              • va-bo  

Jo, stejný pohled jako mám já, je lepší protože je dražší a má náročnější servis. Taky se na to dívám stejne.

0 0
                • novas752  

A v čem má náročnější servis? :-)

0 0
                  • va-bo  

No, RS jsou na servis jednodušší. U Foxu nabídka náhradních dílů je složitější.

0 0
                    • va-bo  

Běžný servis u obou udělá i napůl hoby servisak jako já, ale náhradní díly od RS jsou asi dostupnější . Nemyslím o kroužky , přivezl jsem jich z Polska celou krabici za 270,–.

0 0
                  • Mr.Duck  

Dražší nářadí, oleje, horší tolerance, častěji se se*ou..i sundat spodní nohy je prostě rychlejší u RS. Když těch vidlic děláš sto tak aspoň mě přišel rs mnohem příjemnější na práci. Zrovna minulý týden si říkám že kamarádovi udělám foxu vidli a připomněl jsem si proč mi to za to nestojí. Neříkám že to nejde nebo že to je nějak náročný, ale je to dražší, chodí to hůř a servis mě nebaví tak mi nestojí za to ani mít na to nářadí doma :)

0 0
                    • novas752  

Když jich máš udělat 20 za den tak jako jo, ale principialně je ten servis v podstatě stejnej. Akorát tam jsou matice místo šroubů a pojistný kroužky místo segrovek.

Já jen že tady žije nějakej mýtus ohledně hrozně náročnýho servisu foxu.

Náradí je na fox víc a dražší ale to zajímá obvykle jen servisy – fakt málokdo si dělá kompletní repase vidlí a tlumičů doma…

1 0
                      • Slavik  

Právě proto si každý servis něčeho Fox nedělá doma. Tři prdeIe spešl přípravků, každý za 50–100$. Nemožnost sehnat servisní kity v ČR (ještě že alespoň v DE)…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.