Velikost rámu Merida Scultura disc 400

23 nepřečtených
  • Lacoš

Ahoj, právě jsem si koupil Meridu Sculturu disc 400 velikost rámu M/L (54cm) měřím 173 cm a dálku spodní končetiny mám 83 cm.

Pro lepší posed jsem osadil kratší představec 70 mm. Jaký na to máte názor? Není tento rám na mě veliký? Když stojím rozkročmo mám mezi rámovou trubkou mezeru asi 4 cm a směrem ke krku se samozřejmě zmenšuje. Trošku mě to hlodá. Dík za Vaše názory a zkušenosti.

0 0
    • roman 3D  

mám 174,5, kratší nohy a merida speeder jsem bral S/M (52cm), M/L už bylo hodně na hraně. Dal jsem místo 9cm představce 11 cm a v pohodě

0 0
    • Mark-H14  

Lacoši, na tvou výšku a rozkrok by ti lépe sedělo S/M. Syn 175 cm letos vyfasoval M/L a byla mu velká, musel měnit za S/M a to má docela dlouhé nohy. Jinými slovy… jezdit by se na tom dalo, ale …

0 0
    • Charles2k  

Řekl bych že je OK.

Mám 171cm, rozkrok 79cm a mám starou Meridu 56cm, kde je sedlová trubka (S-T) cca 55,5cm a horní (T-T) 56cm. Představec mám 10cm.

Asi bych měl mít o něco menší rám, ale o víc než cca 1cm bych tedy nechtěl. A vůbec si nedokážu představit, že bych měl mít představec jen 7cm.

0 0
    • drhor  

Ahoj, mám 176 cm , měl jsem velikost M/L, je to dlouhé kolo závodního typu , musel jsem prodat, bylo velké, na Tebe určitě to menší!

0 0
    • kubad  

myslím že 52 S/M bude sedět líp

0 0
    • Lacoš  

Tak už mám na výběr ve velikosti S/M pouze Reacto, vzít či nevzít?

0 0
      • karel d.  

To je ale typově zcela odlišné kolo, včetně geometrie. To , že je to taky „Merida“, vůbec nic neznamená.

0 0
        • Lacoš  

To je mi jasný. A tvůj názor na tento rám „Reacto“? Asi to bude pěknej kostitřas…

0 0
          • karel d.  

Já tyhle aero rámy osobně moc nemusím. Kde jezdím tak většinou dost fouká, takže třeba vyšší profil rafku je mi spíš nevýhodou a stejne i tak větší váha toho rámu. Abych to vubec využil, na to stejně nemám dostatečně vysokou průměr. rychlost, takze za mě palec dolů.

0 0
      • kubad  

na tvých 174cm bude velikost 52cm tedy S/M asi OK

ale je to teda dost jiné kolo :D

0 0
    • karel d.  

Má to Reach 390 na 560 TT, coz je dost dlouhé. Já jsem o pár cm vyšší a max. bych bral to S/M-a i tak bych asi musel kratší predstavec-tak 9cm

0 0
    • perceptio  

Tak dej vědět, jak jsi pak dopadl…

0 0
      • Lacoš  

Tak jsem to vrátil, ale dohady z prodejcem neskutečné a peníze stále nemám, slíbil že pošle na účet, tak snad to dopadne dobře…

0 0
    • Lacoš  

Prosím o nějaké názory, poznatky případně zkušenosti k Merida Reacto. Díky

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.