Velikost rámu 29" pro výšku postavy 182 cm

9 nepřečtených
  • Floyd

Ahoj,

chtěl bych se poradit. Táta si vybral nové kolo. Rozhodoval se mezi velikostí rámu 19" a 21". Jedná se o 29". Jeho výška je 182 cm / cca 90 kg. Do teď jezdil na 21" (26). Doporučil jsem mu 19" (L), ale nejsem si jistý, jestli jsem udělal dobře. Jestli by přeci jen neměl být rám větší (?).

Jedná se o toto kolo:

http://www.kross.pl/…evel-b9–29er

Co na to říkáte? Není to podle geometrie malé?

Předem moc díky!

0 0
    • Vilém  

No mozna by slo i 17", ten ram je dost dlouhej.

0 0
    • oddie  

Podle toho, jak má dlouhé nohy, ale ta 19 je pravděpodobnější, pokud nemá nohy jak modelka.

0 0
      • Floyd  

Délku nohou jsme neměřili. Řekl bych, že nemá nijak výjimečně dlouhé nohy. K délce trupu jsou docela proporční.

Je ten rám v porovnání s ostatníma výrobcema celkově menší nebo větší u té 19"?

Děkuji.

0 0
    • niky79  

Ja mam 175 cm a jezdim na 19" SCUD ramu velikosti 17". Ten prakticky odpovídá tomu rámu M, resp. 17" z toho Levelu. Takze bych doporucil vybirat mezi 17" a 19". IMHO 21" bude uz moc.

0 0
    • Evilcleaner  

21 je fakt nesmysl. 19 bude akorát pokud nemá krátké ruce a trup.

0 0
    • BB  

Já mám taky 182 a určitě bych bral to M, které má TT 600 mm. To u některých firem odpovídá délce rámu L, alespoň u mého kola to tak je.

0 0
    • olprantony  

zdravim,jak to dopadlo z tou velikosti?taky ted resim velikost mtb 29 na vysku 185cm.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.