Upgrade silničky - ze 105 na Ultegru?

13 nepřečtených
  • jonti

V současnosti vozím Canyon Endurace CF na mechanické Ultegře a karbonových kolech Reynolds AR41, najeto cca 10000 km. Z důvodu nevyhovující geometrie jsem si pořídil náhradu – BMC Teammachine Six – kolo s docela fajn rámem, ale na mechanické 105.

https://www.bikero.cz/…023-p593613/

Teď řeším dilema, jak vyměnit komponenty a co prodat.

Nejjednodušší možnost je nechat BMC na 105 a jen dokoupit nová 45–50mm kola. Canyon bych prodal jak je. Výhoda je komplet nové kolo a nejmíň práce.

Druhá možnost je přeházet na BMC Ultegru z Canyonu a Canyon prodat na 105 a levných kolech z BMC.

Sada Ultegra 8020 není moc ojetá, je hezčí a navíc má 175mm kliky. Hmotnostní rozdíl je tam asi jen 165g, ale páky mají servowave a prý líp brzdí.

Třetí možnost je nejsložitější – prodat komplet Canyon jak je, prodat 105 sadu – moc za ní nedostanu, a ve výprodejích teď koupit Sram Force AXS a hezká kola.

Použití – víkendové ježdění ve skupine, trochu tréninku a možná i nějaký hobby závod.

Anketa: Rešení:

105
    2x
    40%
    2x
    40%
    0x
    0%
    0 0
    • gemini  

Co nesedí na Canyonu? Tak prodej všechno a vezmi SLR2 :-)

1 0
      • jonti  

Canyon má příliš Endurance geometrii.

SLR 2 mi nedává smysl cenově, SLR6 jsem koupil za 2470 EUR, SLR2 je za 4600, za ten rozdíl cca 2100 Eur jde koupit Ultegra Di2 nebo Force a ještě zbyde na hezký výlet.

0 0
      • gemini  

Rozumím, byla to spíše legrace. Já osobně bych před Sramem upřednostnil novou DI2 Ultegru, takže prodat Canyona jak je, prodat 105ku a oháknout to do Ultegry. K tomu pěkný kola, hezkej karbon představec a rodla a bude to veliká paráda:-)

0 0
    • gersa  

Koupil bych 105 nebo Ultegru 12sp z Reichu

0 0
    • adam1  

Taky mě zajímají rozdíly can x bmc v jízdě?

Jinak 105 chodí pěkně /srovnatelně s ultegrou ,ale pokud jde o nápis tak vyměnit :)

Spíš bych investoval do kol tam ten rozdíl poznáš více

0 0
    • Espen  

Prodal bych obě a koupil tohle

https://www.cube.eu/…black/678200

A pak jen koupil kola a starý prodal.

0 0
    • McBlacky  

Jeta sada je tak za 9–10 ultegra 6–7 105 ka.

Kup si force asx ;)

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.