• Petr TREK

Potřeboval bych vaše rady, názory a zkušenosti. Mám na Treku 4900 pláště Bontrager XR2 2012. V plné polní mám cca 120kg. Najeto cca 1000km a zadek uplně fuč. Foukám k nejvyšším hodnotám 3,5 – 4 atm. Když dám méně tak to nejede a s tím to tlakem když vjedu na mokro nebo bláto kloužu jak na bruslích absolutně žádná trakce a vyjed kopeček s trávou nebo blátem je nemožný. Jezdím poměr cca 70% asfalt a 30% střední terén. Je nějaký plášť na kterém by se dalo najed více a aby vše fungovalo?????? Dí­ky

0 0
    • Ruprt2  

Moje už trochu fousatá zkušenost s tímto pláštěm je taková, že jde o velice rychlý plášť, který se na asfaltu rychle sjíždí a v tragicky nedrží.

Rychlý je určitě, ale těšil jsem se, až ho sjedu.

V kategorii rychlejších plášťů bys měl asi najet víc než 1000km, ale nemysli si, že o nějak výrazně moc.

Zvlášť se svojí váhou.

0 0
      • Petr TREK  

Díky za reakci. A nějaká alternativa?

0 0
        •  

geax saguaro… na asfaltu neskutečný držák, rychlý celkem je, akorát v mokru se rychle zalepí a nedrží…

nicméně mi vydržel strašně dlouho, snad 4000 km, a z kola jsem ho sundával se vzorkem ve 2/3 životnosti…

rychlý plášť, který podrží v bahně, bohužel neexistuje. buď jedno nebo druhé.

0 0
          • Petr TREK  

V životě jsem o té značce neslyšel. Tak sem to teď načetl a vypadá to jako super alternativa. Moc děkuju za tip!!!!!

0 0
            •  

Geax je dceřinná společnost firmy Vittoria, která dělá řadu let velice povedené silniční gumy

0 0
              • Petr TREK  

A ještě jeden dotaz. Jakou preferovat šíři? 2,0 nebo 2,2? Děkuju.

0 0
                •  

hehe, co se ti vleze do zadní stavby. já měl 2,2" a bylo to tak akorát, já preferuju široké balóny, protože jsou pohodlnější :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.