• prozac

Mám 100mm pružinovou Toru 302 na FSR XC. Prodejce trvdil, že tam je „normální“ pružina. Mám 80 kg a v terénu ani na místě ji nestlačím víc než 7 cm. Nevíte, v čem by mohl být problém? Vidlice má najeto cca 300 km, nohy čistím a mažu silikonovým olejem.

0 0
    • MlokCZ  

To je jednoduché. Na tvůj styl jízdy a váhu máš prostě moc tvrdou pružinu.

0 0
      • prozac  

Rád bych tomu věřil, ale i nejtrvdší pružina je určená od 82 kg, což je víceméně má váha.

0 0
        • MlokCZ  

Pružiny do RS vidlic se tu párkrát řešily. To že je pružina určena pro nějakou váhu nic neznamená. Už tu byly případy, kdy jednomu se 70kg byla konkrétní pružina měkká a chodil na doraz a druhému s 85kg byla ta samá ok.

0 0
        • MlokCZ  

Jaký máš sag s tou pružinou co tam máš?

0 0
    • MlokCZ  

Pro začátek by to chtělo zjistit jakou pružinu tam tedy vlastně máš (Tora se na kolech dodávala ne vždy se stejnou).

0 0
      • prozac  

Tak jsem ji o víkendu rozebral. Pružinu jsem tam našel s černým pryžovým potahem, takže předpokládám, že to je skutečně ta nejtvrdší. Jakou tedy zvolit náhradní, když mi teď chodí do cca 7 cm? Modrou nebo radši červenou? A kde se dají koupit? Něco jsem našel na cyklo Žitný, ale tváří se jako velkoobchod.

0 0
        • MlokCZ  

Tak to takhle od boku nedokážu odhadnout, jestli to bude chtít modrou nebo červenou. Kdyby byl k dispozici graf všech těch tří pružin, tak by bylo jasno. Asi bych zkusil spíše modrou.

A koupit na cyklo Žitný, to je dovozce RS a měl by je mít.

0 0
    • Tomcat  

Myslím ze nej odborník tu je Milan1 Zkus mu napsat jestli nema uz test.

Napada me jedna vec ze na Speslu nemu si byt normalni Tora. Muze to bej nejaka OEM

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.