• Tomas85

Za posledních pár vyjížďek se bez zjevné příčiny na gravelu začlo ***** řazení.

Viz zde: https://photos.app.goo.gl/…91thkcxaToL9

Dnes jsem dojížděl tak na tři kvalty z deseti, je to v páce, která asi teď už umřela úplně. S napnutým lankem ve výchozí poloze už nijak nehne (má natočeno tak 15–20k).

Mám se s tím něják babrat nebo rovnou koupit novou ? Je to kombinace řazení Tiagra R4700 + desítkové GRX (mám mechanické brzdy). Na bikepacking OK a do hyder se mi nechce. Jsem si vědom, že už je to vcelku výběhový setup.

Co s tím ?

0 0
    • Jáchym 1  

Roztřepený lanko v páce.

1 0
      • Tomas85  

Lanka a bovdeny jsem měnil loni, ale je fakt že tam není cítit tah od pružiny přehazovačky. Už je to vlastně naprázdno, asi je fakt to lanko seklý. Ok, rozeberu to. Díky, to mě nenapadlo.

0 0
        • Jakobo  

Nevim, kde jezdis, ale muze to byt i vodou v bowdenu, kde pak zamrza a neda se dobre radit. Tim lankem je ale stejne dobre zacit. Musi byt uplne volny chod v bowdenu. Dalsi krok viz nize, zaschla vazelina.

0 0
          • Tomas85  

Dnes jsem vyjížděl a řadil, přijel domů a neřadil. Bylo +10.

Vyndám lanko a uvidím.

0 0
      • Tomas85  

Měl jsi pravdu. Rozklad lanka, konec úplně chybí. Díky!

0 0
        • Jáchym 1  

A ten konec zůstal v páce?

Je třeba to dobře prohlèdnout a vyčistit.Myslím tu ,,kapsu,, pro koncovku lanka.

1 0
          • Tomas85  

Je to čisté a konec tam nikde nevidím, podle mě se utrhnul a někde vytřášl. Je to v místě kde omotávka není nijak silná, respektive je tam jen ten proužek.

Drželo to jen za to roztřepení.

0 0
            • Jáchym 1  

OK

1 0
              • Tomas85  

Samozřejmě že to čistý nebylo. V tý kapse byl ještě celej kus lanka i s válečkem, ale to jsem zjistil až když jsem tam chtěl dát nový lanko a nebylo tam místo.

0 0
        • Cavendish  

Běžný problém Shimano pák. Prostě žerou lanka

0 0
        • Johny.Merida  

Klasika…

0 0
    • Jakobo  

Nizke teploty a ztuhla, vyschla vazelina? Zkus prolit nejakym jemym, penetracnim olejem ve spreji pri ruzne polozenem kole, at olej zatece dovnitr mechanismu. Pokud to pomuze a asi ano, bylo by zahodno casem starou vazelinu komplet vymyt a namazat novou, nejakou ridkou. Jde to dost dobre i bez uplneho rozebrani.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.