Teleskop 30,9 - 150 mm s pákou v roce 2022

16 nepřečtených
  • tigermoth

Hledám nějaký způsob, jak dostávat můj peklostroj do dolekopcom módu a zpět nějak elegantněji, než zasouváním sedlovky v rámu. Od doby, kdy umřel Werk, jsem se nedokopal k realizaci nějakého lepšího Ghetto teleskopu a tak tedy pátrám, jakou sedlovku pořídit.

Průměr potřebuju 30,9, zdvih tak 125, ještě líp 150, což není nic mimořádného, ale problém je jinde – chci páku pod sedlem.

Důvod je prostý – sedlo nahoře mi slouží toliko jako lanovka – vyjedu kopec, sundám, sjedu kopec a zvednu. Proto je pro mě zbytečné mít na řídítkách další otravný kábl, fakt ho tam nechci. Pár roků zpět bylo takových sedlovek všude plno, teď abys pohledal. Pokud tedy někdo má tip na nějaký typ takovéto sedlovky, zdvořile pěkně prosím o sdílení této informace. Předem díky za případné info a zároveň se omlouvám těm několika fanouškům ghetto teleskopu za pohřbení tohohle vynálezu.

0 0
    • Georrge  

Jestli je jediná překážka kábl, tak elektriku :D

0 0
      • tigermoth  

:D No, dálkáč by sice řešil problém a navíc by na tom kole působil velmi … exoticky, asi jako tlumič od Akrapoviče na babetě, ale hledám nějaké řešení víc přiměřené třídnímu zařazení mého stroje.

0 0
        • Georrge  

Jasný :) já bych tomu lanku dal šanci, protože když už zkoušet teleskop, tak se vší parádou. Jinak nezjistíš, co všechno to nabízí a kdo ví, třeba se ti to zalíbí.

0 0
    • PENE  

Nechapu, co resis, mam na riditkach 5 kabelu a nijak me to neomezuje. Vic mi vadi, ze mam sedlovku s kabelem az k zamku, ale funguje to, tak neni duvod vrtat diru.

0 0
    • tigermoth  

Hrome, kdejaké vlákno o kole za dvacku sypne aspoň pár tipů a pořádný flame, a tady to chcípne po konstatování, že když je na jinem kole pět káblů, tak mi nemají vadit čtyři. Bikefórum už není co bývalo.

0 0
      • mirorek2  

dej tam páčku na rodla a nevymýšlej :-)

0 0
      • krabica  

To jsi zvolil blbé téma, o tomto jsem se dohadovali tak pře deseti lety, teď už je jen jedna cesta… :-)

PS: Taky jsem byl jednu dobu zastánce páček pod sedlem. :-D

0 0
    • adam320  

Zacal bych tim, ze si ujasnis zda-li 125 nebo 150. Az v tom budes mit jasno tak na to mozna prijdes sam:)

Rada na zaver: packu pod sedlovkou fakt nechces. To bych to radsi prilepil kobercovkou podel ramu

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Alpicz  

150 nevím jestli bude k sehnání, ale 125 třeba" tato":https://www.top-cyklo.cz/…KA-d3751.htm . Mám ji ve verzi 100mm (víc na můj HT nedám) a zatím spokojenost . Na řídítkách i v rámu už mám dost plno + venkovní vedení se mi nelíbí a navíc ji využívám zřídka. Loni jsem to na DM ještě dal bez ní, ale letos se mi to už nechce furt štelovat. Za mě spokojenost.

0 0
    • XNeo  

Mrkni tady, možná vybereš

https://www.xlc-parts.com/…ntain-sp-t05?…

0 0
    • tigermoth  

Díky za tipy, pánové. Páčku jsem měl jednou kdysi půjčenou a vyhovovalo mi to, jeden spolurajdr měl ca šest sedm let zpátky i nějakou brutálně dlouhou verzi, samozřejmě čína kdoví odkud, zdvih to mělo minimálně těch 150. Pro mě je 125 minimum, se kterým přežiju, 150 už je komfort. Chjo, asi půjdu nabít akumulátor a vyhrabat 4 mm vrták.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.