Superior XC 829 - Vaše názory? koupit/nekoupit?

84 nepřečtených
  • fkc

Zdravím bando, chci se Vás zeptat na připomínky k 29eru SUP xc 829 (2008). Kupuju nový kolo a po mnoha úvahách jsem se rozhodl jít do 29". Padla mi do oka ta loňská 829, především kvůli ceně (cca 17kkč -to považuju za slušnou cenu).

Rád bych znal Vaše připomínky, kritiku…je mi jasné, že taková 929 by mi slušela víc, ale na to bohužel nemůžu uvolnit love…Díky za rady…

Odbočka závěrem- jestli někdo hledá levnou 26", dnes (11.3.) jsem u šírera (brno) objevil Authora Versus ve 20" za cenu 11990Kč-což je šupa cena – poslední kus…

0 0
    •  

čest.

k supovi 829 mám já osobně jedinou výhradu – slabou vidlici. RS Dart má pouze 28mm vnitřní nohy, které ve mně nevzbuzují důvěru. ale na cyklodiskuzi pár lidí 829 má, jeden s tím dokonce jezdí nějaký závody, a nestěžují si

za 17k je to podle mě dobrá nabídka. maximálně pak někde splašíš Toru nebo jinou lepší vidli 29"

0 0
      • doonio  

S tou vidlí bych si nelámal hlavu,taky mám 29" SUPA,ale model 2007.Měl jsem tam nějakou SR,ta šla po roce pryč a nastoupilo RST M-29 a stěžovat si nemůžu.S kombinací s XT hydrama je to nepolapitelnej baj­k.

A ohledně okolo 29" obecně mě se zatím tato platforma líbí,když to pořádně rozpumpuješ tak to jede pomale jako ,,žiletka" :).Takže ti toho tvýho Supa schvaluju,jen si pořádně spočítej správně svou velikost.Já jsem při svých 187 vzal 19",ale je to nahraně.Sedlovku mám 400mm a skoro celou vysonutou.Asi sem se špatně domníval,že ty 29" kola to trochu zvednou.No nic příště budu chytřejší.

0 0
        •  

noooo. do silničky má 29" bike hodně daleko :-D

0 0
          • zirecek  

Si stavím svůj sen → 29ku ála teréní silničku, ;-).

0 0
            •  

tož to si postav cyklokrosku :-D

29er je rychlej, ale silnička je rychlejší :-D

0 0
              • petryk  

No, jak se to vezme, moje 29ka s pevnou je po městě určitě rychlejší než silnička a nemusím se bát o ráfky nebo že nezabrzdím…

0 0
                •  

po městě máš jednoznačně pravdu – s bikem si můžeš dovolit spoustu věci, co na cesťáku ne. když popojíždím po městě na fortu, tak se trápím. ale obecně je silnička rychlejší a to je prostě danos :-D

0 0
        • fkc  

Velikost by měla být snad v pohodě – měřím 183cm, což té 19" papírově odpovídá…seděl jsem na letošní 829 ve stejné velikosti a sedělo…loňský rám by měl být ještě delší, tak snad no problem…

0 0
    • ronin  

Jestli jsi nalomený na SUPA tak mrkni cykloadam.cz. Na nové kolo ti umí udělat slevu skoro jako na výprodej.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • fkc  

Tak už mám SUPa 829 doma, první ostrá vyjížďka, první dojmy a …fakt spokojenost, přivřu-li oči nad vidlí, je to mašina…průměry kolem 30km/h budou na silnici dosažitelné…do­poručuju…koupil jsem ji nakonec za 16.699kč…

0 0
      •  
        0 0
      • Bafoon  

gratulace, vítej do klubu ;-)

s těma průměrama nestraš, kazíš mi morálku :-D

0 0
      • kubad  

hehe si děláš srandu :-) průměry kolem 30km/h – oprav si nastavení tachometru

0 0
        • fkc  

chlapi, ať nedojde k mýlce…když jsem zmínil průměr okolo 30km/h, měl jsem na mysli terén na Znojemsku o délce 50–60km = totální rovina!!! A abych předešel rýpání – supa mám na terény na sever od brna = diametrálně odlišné :) Nejsu superman ani lance  – max. průměrná fyzička absolventa TV a sportu…

0 0
          • Volf  

To jsem si o terénu na Znojemsku myslel také, ale jen do doby než jsem se dostal pod Šobes. Ale je tam nádherně.

Šobes

0 0
            • fkc  

souhlas,  Podyjí vůbec se hoodně vymyká z těch širých lánů a stoupání v Šobesu je docela chuťovka :)

0 0
    • petrun  

Já na to šel opačnou cestou. Koupil jsem toto: http://www.tandem-bike.cz/…-tora-318-29

Pohon jsem nakoupil od SRAMu, brzdy budou AVIDní a zbytek rozumně vyvážený.

Teď už jen dát to do kupy :-)))

0 0
      • Bafoon  

to je ta nejlepší část ;-)

0 0
        •  

nejvíc nadávání, nejvíc srandy… kompletace oživování je super.

0 0
          • petrun  

Nadávat nebudu :-) Je to už moje šestá stavba. Komponenty volím citlivě s důrazem na funkčnost a spolehlivost. Hrozně se na stavění těším. Je to radost :-)) Kdybych neměl už pátý den horečku, už bych to pomalu dával do kupy. Takhle se jen občas zajdu pokochat do sklepa a pohladit ty skvosty. Mladá říká že je to úchylka :-)))))

0 0
            • zirecek  

Mi to povídej, tento týden mám dostat rám. Až si ho vyzvednut, budu v transu, :o).

Úchylové, :o).

0 0
              • Vevoda  

Zire Hhavně opatrně, aby tě z toho čekání ne..... a pak si netahal nohu za sebou :-)

0 0
              • Bafoon  

to je mazec vás tady s Pebe a ostatníma číst :-D natěšený jak na první sex :-D tak ať to vyjde

0 0
                • zirecek  

Snad to nedopadne jak s oním „poprvé“, které se neobejde většinou bez ztráty kytičky, ;-).

0 0
                •  
                  0 0
          • zirecek  

Ano, budu oživovat a sakrovat při skládání 29kového rámu a pevné vidlice.

0 0
            •  

to bude letadlo! už se těším až ho ukážeš…

0 0
            • kubad  

rámy co nikdo neviděl sou na světě  :-) bordel

0 0
              • zirecek  

No, ano, minulý týden už byly na celnici, :-).

Tento týden snad dojdou i k zákazníkům. I když nakonec o tisícovku dražší a s max. použitelným pneu 2.1 oproti dřívejšímu neomezení.

0 0
                • kubad  

:-) Pebemu neprolezou 2,2 Karmy

0 0
                  •  
                    0 0
            •  
              0 0
    • Čárlí  

Ahoj, ten Versus je model 08?

0 0
      • fkc  

Joo, ten Versus BYL v 08 verzi …na webu šírera už není dostupný…taky za ty prachy;)

0 0
    •  
      0 0
    • miche  

Bych si taky dovolil ozivit vlakno :-)) Pebe tu zminil tento ram Viper, nemate nekdo zkusenost, nebo presnejsi udaje nez jsou v odkaze??? Nepodarilo se mi zatim nic blizsiho zjistit, cena na tom anglickym shopu je zajimava … Zarazilo me v tabulce geometrie treba toto: Chain Stay 405mm … kdyz normalne je to u techto ramu 450mm ..preklep asi ze …

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.