Shimano zadní naboj SH-1055 pořád se dotahuje

15 nepřečtených
  • Johnny 650

Zablokovalo se mi při jízdě zadní kolo .Uplně se mi dotáhly konusy po cca 50 km. Při údržbě jsem mazal a měnil konusy vše jsem opravdu dost namazal a dotáhl samozřejmě s mikro vůlí vše se skvěle točilo bez vůle. Chci se zeptat jestli jsem při sundávání konusu nemohl otočil osu ? Nebo to nemá vliv? Jakým směrem se mají natáčet na osu konusy? Po směru nebo proti směru jízdy?

0 0
    • Rychlej turista  

A dal jsi zpět věnečky/kuličky?

0 0
    • Vilém  

A konusove klice mas?

0 0
    • pepek  

Mufi?

0 0
    • Johnny 650  

Vše mám, vše jsem dotáhl ve správném pořadí konusovyma klicema .

0 0
      • Rychlej turista  

No, konusovými klíči toho moc nedotáhneš. Nejprve to musíš před kopletací dorvat nakrev na straně pod kazetou. Pak porichtovat konusovými klíči a nakonec dotáhnout. Jestli si to pod kazetou dotáhl jen jako, tak se to mohlo povolit a kousnout.

0 0
    • Johnny 650  

Jo to jsem dotahovat ve svěráku stranu pod kazetou. Zbytek konus.klicema a kontra matku normální 17kou.v pořadí jak na obrázku.jde mi o to jestli jsem osu mohl otočit?

0 0
      • mech1  

I kdyby šla otočit, nemá to vliv na to, že se ti osa zadřela. Jestli jsi to udělal jak píšeš, tak by neměl být problém. Kolik máš na každé straně kuliček? A ještě by mohla být volná volnoběžka(cvrček) v náboji. Je na 10mm imbus.

0 0
      • Vilém  

Jednak otocit nejde coz mas na tom obrazku, i kdyby sla tak je to jedno.

0 0
      • shcorepi  

Osa má pravý závit, na obou koncích stejný, je jedno, jak je otočená.Skoro jistě nebyly dobře zakontrovány konusy s kontramatkami.

0 0
      • Hrabex1  

Jestli se to uplne zadrelo, je mozny, ze celou nabu budes muset vyhodit. Povrch kulicek, drahy na konusech i v nabach musi byt hladky. Jako prvni vetsinou odejdou kulicky.

0 0
    • Mufi  

Mufi si jde nenapadne zkontrolovat svoje konusy.

0 0
      • Rychlej turista  

A základní opravářské pravidlo znáš?

0 0
        • kubad  

klíííd bude veselo – další komponent na black listu :D

0 0
          • Vilém  

To uz je, atypicke draty za 80Kc/ks, kdo to kdy videl. Co teprve az se mu na nich neco vysere a zjisti, ze dily jsou trochu problem…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.