RS Reba SL 2009-lock out nefunguje

9 nepřečtených
  • Kohout

Ahoj, dneska sednu na kolo a koukám, ze nefunguje lock na vidli. Přitom na podzim jsem měl vidli v servisu a od té doby jsem téměř nejezdil. Když vidlici zamknu, tak pruží úplně stejně, jako nezamčená. Co jsem pročítal příspěvky na fóru, tak by mohlo být příčinou málo oleje. Ale vidle tlumí úplně normálně. Nevíte někdo, co s tím? Díky.

0 0
    • Flegmatik  

Podívej se také na lanko, zda je dostatečně napnuté a při zamknutí dotáhne kolečko až na doraz.

0 0
    • Blade  

Taky mohla vypadnout pružinka v MC, z tohoto popisu problému to nejde poznat.

0 0
      • Kohout  

Vidle jde normálně do zvihu, vrací se taky normálně, štelování tlumení funguje. Jen když otočím páčkou locku, tak se vidle nezamkne. Zkoušel jsem štelovat nastavení gate (interní), ale nic. Mám pocit, že šroubkem na štelování gate jde otočit jen o kousek. V návodu je myslím 4 otáčky od min. do max.

0 0
    • Honza321  

Možnosti:

• pokažené MC (těsnění nebo něco jiného)
      • málo oleje v Lockoutu…mohl protéct olej přes těsnění kolem pístudo prostoru mezi vnitřní a vnější pravou nohu (klasický problémReby)…toto se dá poznat při pružení vidlice velmi tvrdým nárazem avidlice pak nepruží v celém zdvihu
      0 0
    • kleinis  

Ahoj, jak si to vyresil? Mam naprosto stejnej problem… :-( Ne ze bych ten lock nejak moc pouzival, ale zrejme nebude vse koser, tak nechci aby se tam neco podelalo uplne…

0 0
      • Tosha  

Ja mel podobnej problem. V servisu mne rekli, ze mne vytekl olej z vidlice. Sam jsem si toho teda nevsiml, ze bych mel vidlici od oleje, ale budiz. Zajimave je, ze se to stalo oasi 3 mesice potom, co jsem to kolo koupil.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.