• actus

Ahoj, idem kúpiť nový bike, zatiaľ to vyzerá na Mongoose Amasa Elite 2008. Jediné, čoho sa obávam je vidla – Tora 289. Vážim 80–85kg(leto/zima) a plánujem jazdiť tvrdšie XC. Do teraz som jazdil trial, takže som zvyknutý na bicykel bez odpruženia. Takže by som chcel radšej tvrdšiu vidlu. Mám do toho ísť? Aký je rozdieľ medzi Tora 289 a Tora 302 a 318? Dík

0 0
    • ravag3r  

289 je 302 bez lockoutu, 318 má oproti 302 Motion Control a je lehčí díky jiný oceli nohou a krku. 289 je sice základní model, ale pokud nepotřebuješ zamykání a nevadí ti vyšší hmotnost, tak je to spolehlivá vidlice tuhá v krutu a relativně citlivá.

0 0
      • dancing dog  

si mě přebehl .-)

0 0
      • actus  

a k tomu bike máš nejaké výhrady? Mne vadia kľuky na 4hrane. Už som sa dohodol s predajcom, že ich vymeníme za Octalink. Čo si myslíš o brzdách?

0 0
        • soc  

Možná bych se vykašlal na octalink a šel rovnou do nových klik Deore, už mají ložiska vně rámu, podle mě výkon/cena jsou výborné.

Jinak zajímavé je to, že dost prodejců uvádí, že ten Mongoose má kliky M442, což jsou kliky na 4-hran a jako střed uvádějí  Shimano ES25 Octalink, něco mi tam hapruje, nebo tomu jen nerozumím?

0 0
          • Vilém  

M442 nejsou jen na 4hran. Tady jsou vc. nalepky Octalink na klice.

0 0
            • soc  

Vidíš to… tudíž je pro Actuse zbytečné měnit kliky na Octalink, když už je tam má :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.