Profi silnice - La Vuelta a España 2025

515 nepřečtených
  • kapsch

¡Hola amigos!

Dnes ráno mě zčistajasna zasáhla informace, že startujeme již v sobotu :)) a tak tedy zakládám samostatné vlákno a spouštím tipovačku (zadání v příspěvku níže).

Jak jsem s tím nepočítal, tak nemám prostor rozepisovat se k trase, favoritům či dalším specifikům letošního ročníku Vuelty, ale věřím, že se o témata spojená se závodem a závodníky podělíme a vše podstatné se sem dostane :)

Věřím, že se opět bude na co dívat! :)

¡Vamos!

2 0
    • kapsch  

Za necelé 4 dny startujeme, takže je nejvyšší čas vyhlásit tedy i třetí tipovačku. Kdo by potřeboval motivaci najít si pár minut na poslání tipa, pod příspěvkem přidávám pořadí letošní sezony po dvou ze tří GT :) zúčastnit se ale samozřejmě můžete i bez účasti v dřívějších tipovačkách :)

Vše funguje tak, jak to již znáte, s opakováním bílého trikotu jako na Tour:

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu, nejlepšího mladého jezdce, a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte že se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí (startuje jich opět 184)

Uzávěrka tipů v sobotu 23.8.2024 v 13:22 (tj. start první etapy).

Profily etap např. zde All Stages Profiles

Soupisky jsou např. zde Preliminary Startlist, momentálně vidím 16/23 s potvrzenou startovkou..

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže, 6 za správný tip na nejlepšího mladého jezdce, a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Vuelty se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Vuelta skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit v červeném.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší mladý jezdec:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil, hodně štěstí všem účastníkům.

5 0
    • robb  

Sestava Jayco. Hodně nápadité

12 0
    • daymaker  

Máš to tam. Díky

0 0
    • jonys  

Ben Turner ma jet misto Hamiltona. Ale musel odjet z Renewi. Neni nahodou nejaky pravidlo, ze nesmis jet jiny WT kdyz ten, co nedojedes, jeste probiha??

0 0
      • Agent007  

Evidentně není, jinak by to nemohl udělat. Pokud to UCI schválí, může závodník jet na dvou závodech, které se překrývají. Není to první ani poslední případ

1 1
        • Jakub333  

Nikdo nic neschvaluje prostě oficiálně odstoupí a třeba ten samej den se napíše na soupisku jiného závodu.

0 0
    • kapsch  

Zdravím, vím, že to tu nebylo moc aktivní, tento týden, i teď víkend mám časově nabitý, ale vklady do tipovačky chodí, a zkusím to co nejdřív odstartovat..

Tímto připomínám všem, kteří s tipem ještě čekají, že zbývá 6 hodin do startu :) a já se jdu rychle podívat, kdo všechno na Vueltu vlastně jede, ať se taky můžu zúčastnit :))

6 0
    • jonys  

UAE opet fascinuji svoji taktickou urovni-stejne jako na Tour nejde nikdo v S1 do sprintu aby zitra mohli mit auto vic vepredu…

0 0
    • robb  

Pár záběrů z balíku z dnešního dojezdu

https://www.instagram.com/…DNtWHA_5AgF/?…

2 0
    • kapsch  

UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY ÚČASTNÍKY TIPOVAČKY

Jsem dement, a zapomněl jsem do zadání dopsat k osmi jezdcům na etapy i tým, protože je letos opět jede TTT.

Teď mi to došlo, když jsem chtěl začít dávat dohromady sešit s típem.

PROSÍM VŠECHNY, KTEŘÍ ZASLALI SVŮJ TIP, ABY POSLALI KLIDNĚ JEN JEDNÍM SLOVEM TIP NA TÝM DO TÝMOVÉ ČASOVKY.

Všem vám ještě napíšu během zpracování vašich vkladů, jako odpověď na tento vklad (tzn. tady nebo mailem). Pokud mi někdo tým pošle dříve, budu samozřejmě rád :)

Omlouvám se za chybku, věřím, že to dáme dohromady. TTT je ve středu, zkuste mi to ale poslat co nejdřív, ať se vyhneme spekulacím v případě nějakých budoucích odstoupení členů řekněme favorizovaných týmů apod.

Nebo také je ve hře varianta nechat tipo v současné podobě bez tipu na TTT (možná jej někdo pohotovější zaslal sám, uvidím), ale to by byla škoda, když už tu týmovou časovku máme :)

Ve výsledku to svedu na kolektivní chybu, že mě na to tady nikdo neupozornil :))))

Jinak zkusím tipo odstartovat dnes, max snad zítra.. Tip do týmů doplním průběžně, aby to do páté etapy bylo.

6 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 1. etapa

Je to tady, spouštíme tipovačku! :)

Ještě na cca čtvrtinu lidí čekám co se týče tipu na tým pro TTT, ale věřím, že to bude např. během zítřka komplet, a doplním to bohatě před týmovou časovkou. Díky za pochopení O:-)

V tipu se sešlo pár „chybiček“, např. Gee :) a jednou pouze 7 jmen na etapy, ale jak uvidíte níže, i to je pouhá výmluva, a dá se zazářit i s nekompletním týmem :))

Včerejší první etapa nabídla sprinterský finiš, a dopadla dá se říct dle papírových předpokladů, možná až na Pedersena. Každopádně většina pole (37/40 – druhý nejčastější tip práve po Pedersenovi) bere 3 body za Philipsena, plus já se přiznám ke dvěma bodům za Vernona :)

Největší příděl bodů je ovšem za Philipsena v trikotu bodovačky, a těchto 7 lidí má spolu s 3 body za etapu celkem 9 bodů, a seřadili se na čele pelotonu. Nejnižší tiebreaker má Lukster, a dokazuje tak, že i s tím nekompletním týmem :)) se dá zajet výborný výsledek! :)

1 9 (16) Lukster

2 9 (20) BikerM

3 9 (29) Jamin

4 9 (29) Gersa

5 9 (39) wittas

6 9 (39) jonys

7 9 (40) iron.hide

38 0 (12) MilMat

39 0 (32) Cabasekxxx

40 0 (37) oblt. Weiss

Na druhém konci pelotonu je trojice, která první sprint netrefila vůbec, což však v dlouhodobém měřítku nemusí znamenat vůbec nic, že ano :)

Výsledky po dnešní etapě zkusím stihnout ještě dnes, ať jsme v rytmu se závodem samotným :)

9 0
      • kapsch  

A jinak kdo budete chtít, můžete se v odkazu mrknout na svůj sloupec, jestli jsem náhodou někomu omylem nezměnil zadání. Ale jako vždy jsem dělal, co jsem mohl :) připomínky přijímám např. do vyhodnocení po 4. etapě. To už bych chtěl určitě mít uzavřeny i týmu na časovku..

1 0
      • Jamin  

Třetí flek! Teď už to bude jen sešup dolů.

0 0
      • oberleutnant Weiss  

Konečně nějakej trikot taky. Černý hadry já nosím rád… :-)

3 0
    • robb  

Dnešní klouzačka

https://www.instagram.com/…DNv4MfL0he-/?…

3 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 2. etapa

Druhá etapa nám hlavně díky boji favoritů na GC o etapu a jejich posunu do popředí pořadí překopala celé tipo.

Body za Vingegaarda nebudou extra rozhodovat, má jej přesně 90 % z nás. 2 body za Cicconeho bere 55 % lidí, a bod za Gaudua berou Cabasek a jonys.

Všechny trikoty ve složení Vingegaard, Phlipsen, Ayuso a Visma má přesně Gersa!

Nejvíce bodů za celkové pořadí vezou Martin_S1 a brtníček (oba 46) a díky tomu se posouvají do čela! Feďa má za GC jen o 2 body méně a jede třetí. Za bednou je to pěkně srovnané:

1 66 Martin_S1

2 64 brtníček

3 56 Feďa

4 54 (22) Quoll

5 54 (25) daymaker

6 54 (28) Gersa

7 54 (30) (:(P BFopičák

8 54 (38) wittas

39 21 Jamin

40 17 Robb

Lucernu přebírá zkušený držitel Robb :)

Gersa, wittas a jonys jsou jediní, kteří se od startu drží v top10.

11 0
      • Agent007  

Měl jsem Bernala původně na pátém místě. Nakonec jsem mu nevěřil. Zásadní chyba, protože Egan je zpátky.

0 1
      • oberleutnant Weiss  

No to byl teda skok – to jsem si to černý triko dlouho neužil… :-)

0 0
      • Martin_S1  

Takhle dobrý začátek jsem teda nečekal, vlastně ani nevím, čím jsem si to zasloužil :-) Asi nějaká přesná shoda ve spodní části celkového pořadí, nemám čas to zkoumat, ale jdu zkusit najít nějaký červený tričko, co si vezmu na dovolenou. Když nenajdu, aspoň budu jezdit na kole prioritně v tom dresu, co má aspoň část červenou :-)

0 0
    • oberleutnant Weiss  

Tak co – objeví se nějaké na Cyklobazaru?

https://www.sport.cz/…-kol-5276863#…

1 0
      • jmaselnik  

zajímalo by mě, čí ostuda je větší, jestli pořadatelů, nebo stáje, že si nedokážou pohlídat majetek.

0 0
        • Darkson  

já to nechápu, opakuje se to na každé GT, to je problém najmout jednoho hlídače nebo člověka, co bude spát v kamionu s kolama, zajistit auto alarmem nebo nějaké podobné opatření?

0 0
      • Cabasekxxx  

Já nějak nechápu, že týmy s rozpočty v miliónech eur co mají servisní kamiony nacpané nejmodernější technikou za tři prdééle peněz. Nemají na pořádné zabezpečení nebo na zaplacení ochranky. Vždyť to je hodně případů za rok kdy k tomu dojde.

0 0
        • Janes  

Asi mají dobrou pojistku :-).

1 0
          • Raf  

Mám pocit, že dobrý pojistky vyžadují celkem solidní zabezpečení :D

1 0
    • kapsch  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      3 0
    • kapsch  

Pardon za zmatek, až po nahrání tipa po 3. etapě mi došlo, že jsem tam neprohodil pořadí v GC u Gaudua a Cicconeho, tudíž to budu muset ráno opravit a nahrát znovu.. Nějak nejsem tuto Vueltu ve své kůži evidentně O:)

Každopádně platí, že všem děkuji za doplnění tipa co se týče týmů do středeční týmové časovky, máme to komplet! :)

1 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 3. etapa

Druhý pokus o vyhodnocení třetí etapy :)) věřím, že už je to v pořádku..

Původně jsem psal, že etapu vyhrál Cabasek, protože má s jonysem Gaudua na etapy, a jako jediný Vingegaarda na KOM, ale nakonec ho bodovým ziskem překonává více lidí díky propadu Cicconeho na třetí flek, kde jej má více lidí než na dvojce :)

Martin s brtníčkem tak zvyšují své skóre za GC, a stále se drží vepředu, jen brtníček tentokrát bere vedení na sebe díky tomu, že Martin přišel o jeden trikot. Na bednu se posunul daymaker:

1 73 brtníček

2 69 Martin_S1

3 61 daymaker

4 57 Neťa

5 55 Cekanka

6 54 oblt. Weiss

39 15 Jamin

40 13 Robb

Zezadu to stále jistí Robb :)

8 0
      • Cabasekxxx  

Tak to mám tedy pěkně zkažené ráno :-D :-D :-D

1 0
        • kapsch  

Rádo se stalo :)) ale tak aspoň jsem tě zmínil! :)) ještě jsem musel rozšířit výpis čela pelotonu na šest lidí, večer jsem dal pět, udělal jsem tím radost oblt. Weissovi, tak jsem mu to taky nechtěl zkazit :))

1 0
      • Agent007  

To mi neříkej, že někdo má nula bodů za GC? To mi neříkej, že je někdo, kdo si nedal Vingestronga do první pětky celkově…??

0 2
      • brtníček  

Tak aspoň jeden den… nádhera!

0 0
    • jonys  

Dnes dojezd ve Francii, Gaudu potrebuje byt o 9 fleku pred Vingegaardem aby mel dres. Toz uvidime.

5 0
      • jakub_kencl  

A netačila by mu třeba jen jedna vteřina ? I když ono to bude asi o balíku.

0 0
      • ZDRI  

Myslím, že Jonas a celá VISMA by se tohoto dresu v takto ranné fázi závodu celkem rádi zbavili :-)

0 0
        • jonys  

Gaudu ho zitra odevzda. Otazka komu, pral bych to Eganovi.

0 0
    • Agent007  

Ben je BŮH.

Vedení granátníků mělo šťastnou ruku, když ho na poslední chvíli den před startem nominovali

0 0
      • jonys  

Ineos vs UAE zitra?

0 0
        • Agent007  

Já mám v tipovačce na týmovou časovku UAE. Ineos by asi vyhráli, ale budou muset čekat na Bernala a přizpůsobit se jeho tempu. I když je mistr Kolumbie v časovce, ale tam je slabota konkurence

A ani nevím jak se to zítra počítá, kolikátý jezdec z týmu určuje konečný čas. Každý rok je to jinak

0 0
          • jonys  

Bernal je dobry casovkar. Na to, aby se udrzel v haku urcite.

Pocitat se bude klasicky

3 0
      • jmaselnik  

jako Ben jistě pěkný, ale co tam pro něj dělal Kwiatek, to je teda něco!

3 0
      • ms82  

Ben pravda hezky a Jasper mizerne. Ale vlacek Alpecinu je aktualne nejlepsi v pelotonu. To co vcera zase predvedli. Do 2.5km nebyli na vetru. Pak tam vyjeli na 200 metru, aby se dostali do zuzeni na spici a nasledne se zase schovali. Najeli tam tesne pred kilakem do cile. Od zhruba 500 m do cile tam byl Planckaert, ktery nakonec skoncil treti! Kdyby se dnes s Jasperem vymenili, tak snad vyhral. Jasper na nej dvakrat zarval, at ho nezavira u hrazeni, ale to nemohl slyset. Dle meho ale stejne Jasperova chyba, ze se tam zkousel cpat. Vernona zavreli s Benem z obou stran, ten si vybral uplne blbe.

1 0
        • jonys  

No… Nevymenili :-(

Ne, sazka stala na tom, ze Jasper nemusi byt v poho a odpadne zkraje a Alpa zkusi Plancka. Bohuzel T3 nebylo kde zahrat…

7 1
          • ms82  

Slusny tip!

0 0
          • Jason Voorhees  

Při těchhle kurzech můžeš dát 10–15 vítězů, a když trefíš, tak jsi furt tak 7–10× plus ne? Dobrá strategie!

0 1
          • Jason Voorhees  

Při těchhle kurzech můžeš dát 10–15 vítězů, a když trefíš, tak jsi furt tak 7–10× plus ne? Dobrá strategie!

0 1
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 4. etapa

Mohl to být dobrý den pro Gersu, který má jako jediný Turnera na etapy, nebo pro všechny, kteří mají Pedersena na bodovačku, ale všechno tohle přebíjí pro většinu účastníků ztráta 14 bodů za vysvlečení Vingegaarda z červeného Gauduem. Proto se nám tipo dnes převážně červená..

Jsou i tací, kteří mají Vingegaarda na druhém fleku (všichni zelení krom Robba – ten nemá Vingegaarda v top5 vůbec :) ). Tímto způsobené skoky jsou spíše ve středu pole, proto čelo zůstává se stejnými rozestupy jako včera:

1 67 brtníček

2 63 Martin_S1

3 55 daymaker

4 51 Neťa

5 49 Cekanka

6 46 oblt. Weiss

38 26 Cabasekxxx

39 25 Jamin

40 21 Robb

Robb je sice jedním ze „zelených“, ale na předposlední místo ztratil dva body, a bude muset v týmové časovce, případně ve čtvrteční etapě, zabrat :)

7 0
      • iron.hide  

Lol, Robb zjavne splnil moj povodny plan nedat Vinga do top5, tak jak som to minule psal, a tak jak som ja vobec nedal Pogiho na Tour :D

Vinga sice mam, no aj tak s kazdou etapou len padam a padam nizsie a nizsie :) chvilu po Robbovi zrejme znovu poletim aj ja :D

1 0
        • robb  

Na Vueltě se někdy vyplatí tipovat úplně mimo a občas to vyjde :-D

3 0
          • Darkson  

koukal jsem do tipo že ses toho nebál, respekt :)

0 0
          • Agent007  

On ten riskantní tip možná vyjde. Akorát že mezitím můžeš vypadnout z pořadí…

0 0
    • jonys  

Nepouzil nekdo nejake nasili proti tem pokojne protestujicim? Vypadalo to, ze ne. Nechali je, jezdci je taky nesrazili, pak snad probehla nejaka mediacni debata…

0 0
    • Darkson  

Dobrý, nikdo z favoritů nespadl, dojelo se za světla, dementi s plakátama snad budou po zásluze odměněni a hezky se v čele GC vykrystalizovala parta big boys.

1 0
      • rada09  

No Rusvelo taky hnedle skončilo a to po zásluze, to co teď předvádí Beny a jeho fanatici ve vládě je nemlich to samé co fanatici Hamásu, rozdíl je ten, že Izrael je normální stát fungující v mezinárodních organizacích, který by měl taky občas něco dodržovat, osobně se divím, že se doteď nic nedělo, Derek Gee tam skončil protože za ně prostě nechtěl jezdit a mít nápis Israel na dresu.

1 4
        • jonys  

Čili ti lidé chtějí po cyklistech a členech týmu co přesně? Aby odešli ze svého zaměstnání? Ty bys to udělal? To jsou normální lidi s rodinama, kteří musí platit účty. Zaplatíš je za ně?

Moje sestra pracovala ve Volksbank. Pak je koupila Sberbank. Nikdo to nezakázal, normálně tu roky fungovali, státu to nevadilo, nevadilo to ani spoustě lidí, co si tam střádali penízky, brali půjčky, hypotéky.

Den po začátku války museli najmout ochranku, protože takoví, co dnes málem sundali z kol IPT cyklisty, chodili na pobočku a těm pracovníkům nadávali a došlo i na demolici zařízen a násilí. Taky by sis přišel do holek za přepážkou bouchnout za to, že si dovolily pracovat „pro Putina“?

8 0
    • Cabasekxxx  

Tohle vypadá jako hodně zajímavý nápad na příští ročník

2 0
      • brtníček  

Že by se celá karavana přemístila naTenerife a pak na Gran Canarii ? A připravili jim tak tvrdý začátek?

0 0
        • Agent007  

Pořád by to bylo logičtější než letošní ročník, kdy se jede čtvrtina vuelty mimo území Španělska

0 0
        • Agent007  

Příští rok má na Kanárech Vuelta končit, ne začínat.Dvě etapy, jedna pico teide a druhá pico nieves, a třetí etapa časovka, asi závěrečný den vuelty

0 0
          • brtníček  

Teide má většina profíku najeto ze soustředění mnohokrát. Ti vlastně pojedou skoro doma. :-)

0 0
            • tomxxx  

Teide je jen dlouhý, ale není moc těžký, takže to bude s dnešní úrovní GC jezdců poměrně nuda. Navíc když tam bude foukat, ani si nenastoupí.

0 0
              • brtníček  

Když by na Teide jeli ten spodek bočníma cestami tak tam jsou dobré stojky.

0 0
                • tomxxx  

Ty jsou zase krátký a hlavně jsou dole, takže bys poslal ještě velkej balík do cestičky na šířku jednoho auta. To se nestane.

0 1
                  • brtníček  

Tak na cestách pro jedno auto se jezdí běžně a když bude Teide na konci tak kopců na roztrhání balíku je cestou pod kopec dost. :-)

0 0
                    • tomxxx  

Když bys dojel sám pod Teide, vylítnul tam ty eventuální stojky dole, očesal to, tak tě furt čeká 30 km na větru do kopce v mírném sklonu kolem 5%-6%, to fakt nechceš. Pro ně je to skoro rovina. Teide je dobrý na trénink, ale skoro si myslím, že třeba na GC to bude totální nuda – dlouhý, ale lehký.

0 0
                      • jonys  

A kam az se tam da dojet? Smerem k vulkanu uz cesta neni? Nejaky 25% gravel? :-) jako to new Belles Filles.

0 0
                        • tomxxx  

Dojedeš do sedla pod lanovku, nahoru nevyjedeš ani na biku (jako turista ani nesmíš). Z hlediska organizace pohoda, hromada místa pro busy a auta. To horko jim ale nepřeju, v srpnu tam může být úplná smrt.

0 0
                          • jonys  

Tam preci byva stabilni pocasi, ne? Jako ze teplo, ale ne takovy dardy jako v Asturii a tak. Je tam zeleno a taky to Teide uz je fakt vysoky. Ja az u lanovky nebyl-prave skrz vichr stejne nejezdila :-)

0 0
                          • brtníček  

A proč by tam mělo být vedro? Vždyť tam ty vedra bývají daleko menší než ve Španělsku. Vymýšlím úplné konspirace. ;-)

0 0
                            • tomxxx  

Jo, jo, protože ono Tenerife není vůbec skoro na rovníku a na jihu tam není pomalu jak v Africe.

Na severu je krásně, ale na jihu je vedro jako debil v srpnu a slunce je tam ostrý. Pak ti přijde kalima se sahary (jednou měsíčně na týden) a ještě do toho dýcháš jemný prach :)

0 1
                              • jonys  

Jeste muzou startovat nahore a udelat etapu pro sprintery :-)

Nebo klasikarskou, je tam kopecku dost, a slusny rampy.

0 0
                              • brtníček  

Vidím, ze jsi fam asi jako doma.

0 0
                                • tomxxx  

Vidím, že tys načetl průměrné teploty na internetu :)

Ono na papíře to nevypadá tak zle, ale ten jih je v létě celkem ostrej.

0 0
                              • orm  

Je to v oceanu a fouka tam silny vitra. Nejsou tam velke teplotni rozdily mezi zimou a letem. Co bys rikal o Evrope z pohledu USA nebo Kanady? Asi ze tu musi byt silena zima a neda se tu normalne fungovat.

0 0
                                • tomxxx  

A nebo tam zrovna nefoukne jako stále fučí na východě a stane se ti ze sedla na teide sahara. Je to tam jak na marsu.

0 0
                                  • brtníček  

Kdyby každý uvažoval jak ty tak se nezávidím nikdy nikde… ty kdyby. :-)))

0 0
                                    • tomxxx  

Tak závody v emirátech mi přijdou taky uplná kokotina, jen kvůli nechutně bohatejm šejkům.

Já jen řekl, že jim to nezávidím, to vy ste zacali polemizovat, jak je to v pohodě.

Víc než to horko mi přijde, že prostě teide zní hustě, ale Pyreneje jsou větší maso. Teide je jak Řevničák u Prahy v horku na 40 km. Pro ty profíky nic extra.

0 0
                                      • brtníček  

A co TDF v červenci kdy je běžně okolo 40 v posledních letech? A Vuelta v horkém suchém Španělsku, jde rekordy padají velmi často? Dole na jihu ostrova nemusí téměř jet. Nevim proč to sem furt tlačíš? Kolikrát jsi tam byl?

0 0
                                        • tomxxx  

Na tenerife 3× a jednou jsem tam málem zdech v září, když jsem si vzal jen 0,5l na, jen, 6km trip kolem vulkánu. Sežehlo mě to jak trouba.

40 ve francii nikdy reálně není, když se koukneš na předpovědi. 40 ti tvrdí komentátor u přenosu, ale to není teplota ve stínu podle meterologa. Průměrná teplota i na jihu Španělska je taky kolem 25 v srpnu a to nejsi tak u rovníku, takže slunce není taková žiletka.

Pokud máš nakroutit etapu, nebo dokonce dvě, jihu se nevyhneš, pokud bys nekroutil nějaký okruhy, což jde na tenerife taky dost omezeně. Ten ostrov není nekonečně velkej a často máš z bodu A do bodu B jedinou silnici.

0 0
                                          • brtníček  

Na jihu Tenerife se teď pohybují odpolední teploty celý týden na závratných 24–26°C. ;-) V Zaragoze je dnes o něco tepleji. :-)

0 0
                                          • jiiira  

Zrovna letos těch 40 stupňů padlo – Bordeaux 11.8.2025 42 stupňů. Plus bylo i dost dnů kdy bylo mezi 35–39 a to po celý Francii. A to vše měřeno ve stínu. Letištní zpráva počasí.

0 0
                                      • tomxxx  

Plus nesmyslný přesuny letadlem jen na max 3 etapy, spíš dvě.

0 0
    • kemo  

.

0 0
    • jonys  

Vine etapa a Traen dres? Ten ma za sebou nejaky zdravotni trable tusim.

0 0
      • Honzas  

Ayuso opet out?

0 0
        • andy97  

Klasika, tam už je problém v hlavě. Je to škoda.

0 0
          • rejdy  

Co se stalo?

0 0
            • andy97  

Ztratil čas. Dle jeho vyjádření, to čekal, že ztratí čas v nějaké etapě. A není v 100% formě a bere to jako nějakou přípravu aby se zase dostal zpět. A chce se zaměřit na etapy. Jsem zvědav jak teď bude ne/pracovat pro Almeidu.

0 0
              • rejdy  

To úplně nejde dohromady, hlavně na etapy stylem „koupit půl hodiny, aby mě pouštěli do úniku“ je tam Vine…

0 0
              • ms82  

Pripravu na MS jsem cetl.

0 0
          • jonys  

Nebo jeste neni fit od Gira. Pak je vyborny napad ho koupit, vyplatit rancem a dat mu 4 mega :-)

No, zitra se uvidi. Bud vyhraje etapu nebo dnf…

3 0
            • rejdy  

Nečekal moc dlouho :).

0 0
              • Honzas  

160 km do cíle, sám. to by mě zajímalo, o co se snaží…

0 0
                • Jamin  

Návrat do gc hergot potřebuju ho na prvním místě :-/

0 0
                  • Darkson  

Já čekal podobný průběh a mám ho jen na etapy, tak uvidíme zda bude mit chuť a náladu se vytrápit :)

0 0
                • rejdy  

Mě taky, hlavně na takovým profilu toho prvního kopce…

0 0
                • kapsch  

Přece když jsi v úniku, nemusíš nikomu dělat domestika :))

4 0
        • iron.hide  

Lol toto som tak vedel… preto som ho ani nedal nikam

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 5. etapa

Vyhodnocení tipovačky po VČEREJŠÍ TTT:

8× 3 body za UAE, 23× 2 body za Vismu, 2× 1 bod za Trek :) 7 lidí mělo Ineos..

UAE se posunulo do vedení týmové soutěže.

Vingegaard se posunul do červeného, za ním Ayuso s Almeidou, Ciccone zůstal v top5. První tři má přesně cubista, a díky tomu se dostal do červeného taky. Náskok na srovnanou skupinku za sebou má pěkný, zbytek pole jede s malými rozestupy:

1 89 cubista

2 78 Agent007

3 77 (18) Quoll

4 77 (24) Kerim

5 77 (26) (:(P BFopičák

39 39 MilMat

40 25 Lukster

Lukster si po červeném dresu připisuje i ten černý! :)

3 0
      • oberleutnant Weiss  

Pěkně – po černém dresu po první etapě si připisuju i propad dne po té páté… :-D

1 0
      • iron.hide  

Ach to je tazke, nech spravim cokolvek, aj tak stale klesam a klesam

0 0
      • cubista  

Byl jsem dnes na švihu, ale ve světlemodrém:-))) A to jsem při oblékání držel v ruce i červený:-)))

1 0
    • ZDRI  

VISMA vs. UAE – zrcadlově se opakuje Tour. VISMA má jasného lídra, takže od začátku disciplinovaně jedou na jeho červený dres. UAE asi dopředu tuší, že na Jonase mít nebudou, takže se snaží alespoň o etapy.

No a Ayuso klasicky jede jako Ayuso. Jsem fakt zvědavý, kdo ho bude chtít za draho vykoupit jako lídra na GT :-(

0 0
      • wishpull  

Joao není bez šance, je tam časovka a v té se zatím Jonasovi úplně nedaří, letos- kromě Dauphine

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 6. etapa

Etapa pro únik! :) 4× 3 body za Vinea, 4× 1 bod za Fortunata.

18 lidí přišlo o Ayusa v bílém trikotu, 7 lidí bere aktuálně body za Pellizzariho.

Ale stejně jsme všichni skončili v mínusu, protože GC :)) až na Robba máme všichni jen 4 body za Vingegaarda na pětce (Robb nemá ani to, že ano :) ) krásný příklad je cubista, včera +56, dnes –61 :)) je to jako na houpačce, alespoň je sranda..

Po dnešní etapě tedy vede lukasd! Těsně druhý jede Darkson, a na bednu se dočasně dostala i má maličkost :) každopádně rozestupy minimální napříč pořadím – průměrný rozestup vychází kolem 0.6 bodu:

1 37 lukasd

2 36 Darkson

3 34 kapsch

4 33 (20) kolvys

5 33 (24) Radek.Tobolka

38 15 (20) Jamin

39 15 (24) Feďa

40 13 Lukster

Lukster se drží lucerny, s jen nepatrnou ztrátou.. A vlastně „vyhrál etapu“, když dnes přišel o nejméně bodů :))

8 0
    • jmaselnik  

Ayusa fakt chceš mít v týmu, to je síla, co ten předvádí.

0 0
      • robb  

Bylo nějaké vyjádření, proč včera nakoupil? Neměl nějaký pád nebo jen prostě blbý den?

0 0
        • andy97  

Připravuje se na MS :) a neměl v plánu jet ani na Vueltu ale na přání týmu ji jede a k úctě k závodu to zkusil na GC ale věděl, že to na GC nebude dle jeho slov.

0 0
          • jmaselnik  

Tomu nevěřím ani sekundu. Včera se na to regulérně vykašlal, aby pošetřil na dnešek, jak taky řekl trochu nechtěně k cíli.

Druhá varianta je, že strategii dvou lídrů UAE vůbec neměli v plánu, ale to se mi fakt nezdá. Jako jedno libero na etapy už mají Vinea a vzít Almeidovi hned od začátku 2 lidi se mi moc nezdá.

4 0
            • rejdy  

k tomu teoreticky ještě libero Soler…

0 0
            • jonys  

Jojo. Proste tym me nutil, tak ja jim na truc ukazu. Taaak! Nakoupim a ted si vyhraju 3 etapy. Nechapu kurzy, bookmakeri zapimneli na Remca 2023…

4 1
      • tomxxx  

Vzhledem k tomu, jak funguje Pogačar a Almeida v UAE, tak si čím dál víc myslím, že Ayuso je prostě jenom děsný pyčus a tým za to nemůže.

9 0
        • jmaselnik  

Myslím si přesně to samé.

0 0
        • Jamin  

Při projetí cílem asi naznačoval že poslouchat prostě nebude.

1 0
        • cubista  

Však si ho Pogič taky na Tour nevzal.

0 0
          • tomxxx  

No, ale bylo to prezentováno jako šikana. Si myslím, že ho tam nechtěl, protože se na něho nedá spolehnout.

0 0
    • cubista  

Tiberimu se něco přihodilo nebo nechtěl makat na Traena?

0 0
      • cubista  

Ještě se k tomu vrátím. Takže teď je ofiko lídrem Bahrainu Traen? Dalo k tomu vedení stáje nějaké vyjádření? Protože Tiberi je o nedostižný parník zpět.

0 0
    • cubista  

Při dnešní etapě jsem si vzpomněl na dominanci Pogiče na Giru24 a porovnal to s dosavadní „dominancí“ Vingeho na Vueltě25. A zajímavé je, že i když Pogič všechny rozsekal, tak bylo víc na co koukat.

3 0
      • Sinpa  

Vinge si to odšmrdlá-ohlídá celé v nějakém balíku, pak je v jedné etapě orve, udělá si náskok a zase bude jen hlídat. S Pogim je to show jeden proti všem a kouká se na to daleko lépe :)

10 1
        • andy97  

Doufejme, že to bude více napínavé. Zatím tam nebyl nějaký dojezd kde by mohl udělat rozdíl. Angliru tam su může najet pěkný náskok. Almeidovi by ty prudší kopce neměli tak moc sedět. Ale uvidíme. Ciccone zatím vypadá dobře ale obávám se, že v nějaké etapě propadné.

1 0
        • ms82  

Myslim, ze mu to zatrhl tym a myslim, ze byl nasrany. Chtel se predvest bez Pogiho.

0 0
      • Cabasekxxx  

Napadlo mě přesně to samé. I když bude závod s Pogim absolutní oneman show bude to prostě zábava. Jonas je stratég, dříč a takovej chladnej dělník. A když bude na závodech dominovat, bude to „nuda“. Snad mu to Almeida, a zatím skvěle jedoucí Ciccone, nedají zadarmo a bude na co se dívat.

5 1
        • jonys  

U Cicca cekam ten klasicky „jeho“ den a game over. Jonas soupere pomalu griluje a pak-Angliru? – tvrde uderi, jeden pravej hak a K.O., myslim.

3 0
          • andy97  

Jonas se nikam nemusí zatím hnát. Zatím tam nebyla etapa kde by udělal nějaký zásadní rozdíl. Taky očekávám, že čekají na Angliru kde mu to Visma rozjede od spodu kopce a začnou je tam grilovat :D

0 0
          • Cabasekxxx  

Tak když ne na Angrilu tak už asi nikde. Časovka asi není letos to kde by měl dominovat. Myslím, že tam přijde smrtící úder kdy se prostě celá Visma vystřelí aby Jonas udělal rozhodující náskok. Jenže… divák to čeká, Jonas to udělá, no a pokud se něco neposere tak to dopadne přesně podle předpokladů. Ale být na Jonasově místě Tadej, pojede prostě jinak, možná někdo řekne, že bude jako šašek pálit sirky a dělat co se běžně nedělá. A to je přesně to, co chce divák vidět. Nechce totální strategii, nechce strojové tempo a jeden smrtící nástup. Divák chce toho kašpara co pojede jako janek, bude dělat řekněme nesmysly, ale dav bude řvát hurá. Cicco je velká neznámá. Zatím jede luxusně, ale je pravda, že ten game over day má pravidelně.

6 0
            • tomxxx  

Tak můžeme se jen dohadovat, jestli by Pogačar neměl těch trikotů 5 nebo 6, kdyby jel 22 a 23 víc hlavou. Zase tenkrát se o něm říkalo „zase tam nastoupil na pásce jak blb a rozdíl neudělal žádný, podívejte jak jede Jonas chytře“

Mě Jonas taky nebaví jak zavodí, nebaví mě jeho komunikace s médii, nebaví mě kecy jeho manželky, nebaví mě jeho dřívější kecy na týmové kolegy, ale v době před Pogačarem se takhle závodilo běžně.

2 1
              • jonys  

Divaci chteji hrace, co vezme buk za svou branou, objede soupere jak kuzelky a zavesi pod viko. 4× za zapas. Ale Gretzky nebo Maradona se narodi 1× za uherak. Kdyz Pogacar nejses, nemuzes to, co Pogacar delat.

9 0
      • jmaselnik  

Ale vždyť ten závod je skvělej. Když si odmyslíš Vingeho očekávanou dominanci, tak on taky nemusí být úplně cajk, může klidně rupnout a pak to bude zajímavé.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 7. etapa

Body pro polovinu pelotonu za Ayusa, plus opět hlavně změny v GC.

Darkson si s lukasem vyměnili místa na čele, kolvys skočil ze čtvrtého flekku na bednu:

1 65 Darkson

2 57 lukasd

3 56 kolvys

39 31 (20) Cabasekxxx

40 31 (25) oblt. Weiss

Lucernu má „díky“ tiebreakeru v rukách opět oblt. Weiss :)

13 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 8. etapa

Pro změnu jednoduchá etapa na výsledky. Sprint, nic víc.

37/40 jezdců bere 3 body za Philipsena, já zapisuji etopavé vítězství díky Vernonovi :)

Čelo i chvost beze změn:

1 68 Darkson

2 60 lukasd

3 59 kolvys

39 31 (17) Cabasekxxx

40 31 (22) oblt. Weiss

10 0
      • oberleutnant Weiss  

Inu – takhle to vypadá, když se nedá do tipovačky Philipsen na etapy. Už mě asi zachrání jedině posun Bernala či O´Connora (a nejlépe obou:-) do první pětky, jinak se díky volnému pondělku po úterní etapě poroučím…:-)

2 0
        • oberleutnant Weiss  

Tak nakonec mě zřejmě pro další dny v balíku zachránili Piditom s Almeidou, které nejbližší soupeř na chvostu Cabasexxx na etapy nedal…:-)

1 0
    • ZDRI  

Hmm, Jonas má koule, ne že ne, takhle nastoupit a jet za své už 11 km před cílem.

A za ním klasika, chudák Almeida si ho musí sjíždět sám, Ayuso odpočívá po svém hrdinském sólu :-(

Jak tam není Big Boss, fakt se na jejich týmová taktiku nedá dívat…

6 0
      • Darkson  

Visma a Jonas dneska pěkně, UAE management by si měl za účast Ayusa dát pár facek:)

8 0
        • andy97  

Ayuso se přeci musí nachystat na MS. Nemá čas pomáhat Almeidovi :D

11 0
          • ZDRI  

Jo, přesně, má přeci SVÉ priority…

Opravdu jsem zvědavý, kdo si tohle koupí za velký peníz do týmu, proti tomu je i Remco úplně zlatý :-)

A to měl ještě Almeida velké štěstí, že mu Pidcock odtáhl většinu tohoto tempového kopce.

3 2
        • Jakub333  

To jo no dát si pár facek za to že vyhrál etapu zatímco některý ze zúčastněných týmů nedosáhne ani té vyhrabé etapy .Mohl.pomoct Almeidovy ale třeba na to neměl sílu.Uae mají letos rekordní počet výher a to ještě není konec ,ten tým vůbec nemusí trápit jestli Ayuso vypadne s gc jestli odejde jinam,ve výsledku na tom Uae finančně neprodělá ani to tým neoslabí

0 2
          • jmaselnik  

no tak já to otočím: jedna vyhraná etapa je pro UAE v podstatě nic, zato výsměch vedení stáje zacpanýma ušima a zcela zjevná nekolegialita, to je vážná věc, která minimálně atmosféru otravuje.

9 0
          • tomxxx  

UAE má slabší GC hráče proti jonasovi a pokud nejedou 100% jako tým, dělají to Vismě o to snazší. Něco jiného je, kdyby na Vueltě byl Pogačar, v dobrý náladě, formě a mohl si dovolit jednoho vrchaře postrádat.

5 0
      • rejdy  

Ayuso krásně v grupetu s Philipsenem a Pedersenem :).

2 0
        • cubista  

Ayuso je prostě vocas.

6 0
          • Darkson  

Nechápu kdo tohohle vocasa koupí. A nechápu ani chování vocasa, co se chce nechat vykoupit z kontraktu, že aspoň nepředstírá, že vocas není.

3 0
            • tomxxx  

Mi přijde, že na tom může jen prodělat – 1) buď bych ho koupit nechtěl, protože je časovaná bomba nebo 2) bych ho chtěl tedy koupit za málo, aby mě ta investice případně neštvala.

Na mě působí, že nechápu, že vůbec dělá cyklistiku.

1 0
              • ms82  

V souladu s tim, co pises, neni naopak inteligentni? Je za dementa, tymu nepomuze, jede na sebe, ale ukaze se na tolik, aby pro nekoho byl zajimavy. UAE se ho rado zbavi za malo, budouci tym investice nebude moc trapit, pujde jen o plat. A az zmeni tym, muze zmenit pristup.

Ja bych na to teda nespolehal. Ale kdyz chce z tymu za kazdou cenu, co jineho by mel delat, nez zrovna dela? ;-)

0 0
                • Jakub333  

Čísla a výsledky jednoznacne vypovídají že je schopný konkurovat těm nejlepším.Je mladý, jak to má v hlavě ukáže čas

0 4
                  • jmaselnik  

čísla a výsledky primárně vypovídají o nenaplněných očekáváních. Jak to má v hlavě ukazuje v podstatě v každým závodě.

8 0
                • tomxxx  

To co píšeš by bylo „chytrý“, pokud by byl zákulisně domluvený. Ale nejde jen o nákup (vykoupení smlouvy), ale i o budoucí plat. Ten si jeho chováním snižuje. Jinak je to za mě asi jako kupovat jedno z nejrychlejších závodních aut, který se ale v 80% závodů podělá.

7 0
                  • Vrci  

A navíc většina poruch se stane v depu, takže ti zadělá vše ostatní. S takovýmhle člověkem se výborně buduje týmová pohoda.Ten kdo dělá psychologa a teambulding v UAE teď bude mít mnohém méně práce, tak snad je placenej paušálem a ne od hodiny.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 9. etapa

Devátá etapa za námi, 36× 3 body, 25× 2 body, 32× 1 bod :) tzn. všichni alespoň nějak bodovali za etapu.

Kdo měl v top5 Cicconeho, jeho body ztrátcí, naopak JerryRed získává 6 bodů za Pidcocka, a 9 lidí má Galla, z toho 5 přesně na pátém místě za 8 bodů – dnes berou nejvíce bodů právě tito jezdci 12/11/9 bodů přesně..

Ve vedení s nulovou bodovou bilancí zůstává před volným dnem Darkson, lukasd si zachoval odstup 8 bodů, ale mezi ně se podařilo dostat Chramymu, cubistovi, kolvysovi a mě, takže jedeme opět trošku vyrovnaněji :)

1 68 Darkson

2 63 Chramy

3 62 cubista

4 61 (14) kolvys

5 61 (17) kapsch

6 60 lukasd

39 37 oblt. Weiss

40 34 Cabasekxxx

Jak oblt. řekl, tak se i stalo. Cabasek se o 3 body (za Pidcocka a Almeidu v etapě) propadá za něj, a díky zítřejšímu volnému dni dostává druhý den s lucernou do startu jako bonus :))

Příjemný odpočinek od závodění všem, a po úterní etapě se s tipovačkou opět vrátím :)

11 0
      • cubista  

Ciccone si naběhl stejně jako Connor, když zkoušel na Giru24 držet krok s Pogičem. Šel do červených a zaplatil za to.

1 0
        • kapsch  

On tu etapu chtěl asi zkusit už dopředu, Trek se na sjíždění úniku a tempu dost podílel až do nástupu Jorgensona. Tak to prostě nechtěl nezkusit..

1 0
    • andy97  

Tak je to oficiální Ayuso na konci roku odchází z UAE. Bude to Lidl-Trek?

https://x.com/…838756176054?s=46

Teď už kór nepomůže ani trochu Almeidovi :D Ale oznámit to v průběhu Vuelty. To může být dobrý harakiri.

8 0
      • BikerM  

Tym bude rad, ze se ho zbavi. :)

2 0
        • Darkson  

Svým způsobem Ayuso v týmu zůstane…na tom tajném blacklistu :)

6 0
          • BikerM  

:D

0 0
          • Vrci  

Možná bude mít stejnou péči jako Jorgenson. Jakmile zkusí odjet, hned bude celé UAE s ním, aby se sám nebál.

5 0
      • rejdy  

Já hlavně nechápu, že ho brali na tu Vueltu. Nějaký MS a Ayusovo rozjetí na něj může být UAE úplně jedno, pro ně naprosto bezvýznamný, jestli tam dojede na bedně, nebo padesátej.

Mohli klidně vzít Majku, ten by tam pro Almeidu alespoň makal.

0 0
        • andy97  

To se muselo upéct během Vuelty. Nevěřím tomu, že by ho vzali na Vueltu když věděli, že odejde. Pokud jo, tak to je velký amatérismus.

0 0
          • rejdy  

Já už bych se u nich nedivil ničemu…

0 0
          • Vrci  

Třeba tam byla nějaká dohoda. My že necháme vyplatit za rozumné peníze a ty nám pomůžeš na Vuelté, pokud bys byl nejlepší pojedeme na tebe. Plácli si a vedení tý dohodě uvěřilo.

0 0
            • andy97  

:D tak etapu vyhrál. Ale Almeidovi nepomůže ani přes mrtvolu.

0 0
            • BikerM  

Take bych rekl, ze to bude s nejakou domluvou.. Nebo jim v UAE behem Vuelty ruply nervy a rekli mu, ze ten papir s jeho odchodem podepisuji a at tahne… :D

6 0
              • tomxxx  

Stačí aby měl vueltu 2025 ve smlouvě – třeba.

0 0
              • andy97  

Ayuso: „Nechápu, proč SAE vydaly toto prohlášení bez varování. Chtějí poškodit mou pověst. Trpím jedním nedostatkem respektu od vedení týmu za druhým. Byla to diktatura.“

Jsem zvědav jestli vůbec dojede Vueltu :D

0 0
                • Sinpa  

Třeba varování padlo v době kdy měl zacpané uši :)

11 0
                  • andy97  

Ono to nebude čisté z obou stran. Se divím tomu, že ho nějaký tým vůbec chce. Ten člověk bude problémový v jakýmkoliv týmu pokud ho někdo nesrovná.

https://www.roadcycling.cz/…az-po-vuelte#…

0 0
                    • Agent007  

Nemusí to být jen vina Ayusa. Kdoví jaké naschvály mu v týmu dělala pogačarova skupina.

Každopádně si najde nový tým. Jak se píše v tom článku, žhaví adepti jsou movistar a Lidl. Oba týmy potřebují jezdce na celkové pořadí GT

0 0
                      • jmaselnik  

Proč by mu, proboha, Pogačarova skupina dělala jakýkoli naschvály? Že je Ayuso domýšlivej egoista je zjevný jak z toho, jak jede, tak i z jeho prohlášení. Ale chápu, že ho musíš krýt, kdyby šel náhodou do Ienosu, že jo :-D

3 1
                        • tomxxx  

Že je Pogačar hajzl bych si myslel, kdyby se u něho tým točil, odcházeli lidi atd., ale on nemá s největšíma hvězdama problém. Polovina týmu na tour by mohli být jinde leadři a všichni makali jak hodinky bez jedinýho křivýho slova, spíš naopak. Kdyby nebyl Ayuso divný, tak si myslím, že vedle Pogačara mohl bez tlaku vyrůst. Ono taky má něco do sebe, když máš v týmu hvězdu, co nosí prachy vs třeba v Movistaru se od něho bude od prvního dne čekat top výsledek. Ale jsou to všechno co tu píšeme jen spekulace, nikdo neví, co se v týmu opravdu děje.

7 0
                • wishpull  

Jako nedavno Lopez za MOvi?

0 0
          • MilesWheeler  

https://www.roadcycling.cz/…az-po-vuelte

Upekli to před Vueltou. Někdo dokonce mluví o tom, že účast na Vueltě byla podmínkou kývnout na snížení výkupní klauzule.

0 0
        • jonys  

Tohle si půjčím…

1. Že je Ayuso dement, o tom není žádná debata.
          2. Proč jede Vueltu? On šel do UAE v 17 ze čtvrté ligy. Mám pocit, že bez agenta nebo mu něco rádoby takovýho dělal otec, ale vytáhl si ho přímo Matxin. A ten mu pořád kryje zadnici. Loni dostal stop po eskapádě na Tour přímo od majitelů týmu, letos si ho Matxin přes to všechno prosadil. Do pozadí s Lombardim a dál nevidím.
          3. Majka…výborný příklad toho, co chci ilustrovat dál, díky…

Tour s Contadorem, Majka v první etapě, kdy měl makat zásek, pak etapa a KOM dres. Střih, Majka maká PRO POGAČARA jako otrok.

1. Almeida…2020 na Giru má pindy na Masnadu že pro něj dře málo. 2021 nechává Evenepoela rozházenýho na gravelu, pak sice čeká ale s divadelníma gestama, vytrháváním sluchátek apod.

3)+4) = není to jenom o tom, že tým dá nějaký pokyny a jezdci je plní, cyklistika je kolektivní, ale přeci jen není fotbal, ty tu trofej pak doma nemáš…Takže dost záleží i na osobnosti lídra, musí si to trochu vybojovat, mít respekt, charisma a tak.

0 0
          • tomxxx  

Pogačar si respekt vytvořil dost „snadno“ – „prostě to vyhraju s tebou i bez tebe, chceš se přidat?“

Navíc nemá debilní kecy do médií na všechny kolem, to je věc co Jonasova manželka nepochopila.

8 0
        • Jakub333  

Majka je po zranění ,původně Vueltu jet měl

0 0
    • Jakub333  

Tady je to skoro jako číst detektivku, jak to mohlo být nebo bylo nebo bude :-D

V rozhovoru na ES říkal že se necítí dobře po zranění (nevzpomínám si jakém) a že by týmu rád pomohl.

0 1
    • jonys  

Dalsi vypatlani exoti

https://x.com/…397925372211?s=19

5 0
      • esmo  

Přišli se tam koukat na závod, nebo mávat hadrem a zkazit někomu den? Odpověď je asi jasná…

1 0
      • andy97  

Škoda, že tam nejela motorka….

0 0
      • rada09  

To ti čuráci si to nemůžou jít vyříkat k těm týmovejm autobusům až po etapě? taky nevím, že když RUS napadl Ukrajinu, že by Vacka a Kukrleho někdo sundával z kola s vlajkou Ukrajiny. Situace úplně stejná.

2 0
        • BikerM  

Situace neni stejna ani omylem, ale trochu podobne to je. Kazdopadne je to hnus a tyhle ,,fanousci” nemaji na zavodech co pohledavat. Tohle je bohuzel jedna z nevyhod cyklistiky, zavodnici nejsou pred temahle dementama dostatecne chraneny.. :/

0 0
        • Jakub333  

Rus Velo zakázali stejně jako spoustu jinejch sportovců a týmu napojeny na ruský sponzory .To je ještě horší situace, potrestali lidi který nemají s válkou nic společného

0 13
          • tomxxx  

No a? Líto mi jich není. Neříkám, kdyby ty sportovce pozavírali, ale ruskému sponzorovi zakázalo UCI, zcela logicky, zúčastnit se jeho sportovních eventů. Sportovec je tak bez práce, ale nikdo mu nedržel pistoli u hlavy, že musí pracovat pro ruský tým, který byl rizikový vždy, nezačalo to ze dne na den válkou. Naopak je smutný, že se tohle neřeší víc na úrovni třeba dodržování lidských práv daných států nebo firem, ale musí se stát něco masivního, jako je válka na Ukrajině.

4 0
            • Jakub333  

Ruský sportovci který politika nezajímá

0 15
              • esmo  

Ty mrtvý děti na Ukrajině taky politika nikdy nezjímala.

12 0
                • Jakub333  

Nevím proč do toho motáš mrtvý deti pouze sem poukázal na fakt že rus velo zakázali a tam vazby na politiku Putina nebyli vůbec žádný.To by sme mohlo taky začít o bojeschopných Ukrajinich který sedí s chlastem před obchodem .

0 15
                  • hustolez  

Jistě, Gazprom RusVelo, bez vazeb na politiku. V tom názvu už chybí jen jméno nejvyššího.

15 0
                    • Jakub333  

Určitě v rusvelu nebyla přímá vazba na Kreml ,určitě do dnes fungujou firmy který přes různý kličky ty peníze z Ruska vrací zpátky do hry.

Do vlákna o politice ať si píšpu ti jenž je politika zajímá ,mě zajímá cyklistika jako sport.

0 13
                  • esmo  

Pojď nám to klidně vysvětlit vedle do vlákna o válce, tady to neplevelme :-)

6 0
              • Janes  

Jeden za všechny Ovečkin…

9 0
              • tomxxx  

Tak je zajímat naopak měla a měli se zajímat, kdo je zaměstnává. Navíc jezdit můžou dál za jiný tým. Když je válka, trpí běžný lidi a vůdci sedí pěkně v teple na trůně, tak to prostě je. Nějaký sportovec bez práce je nic proti odvedenému 15 letému rusákovi z prdelní vesnice na Kamčatce, kterého válka taky nezajímá. Fakt mi nechceš říct, že Putin na Ukrajině bombarduje civilisty a já tady budu brečet nad tím, že nějaký chudá z ruského týmu, který sponzoruje Gasprom, bude chvilku bez práce.

8 0
                • jonys  

Mluvil bys stejne kdyby slo o tvoji praci? A odesel bys z prace kdyby zitra vasi firmu koupil Rus, Izraelec nebo tak nekdo? Viz muj prispevek o Sberbank vyse.

0 0
                  • kubomiso  

Každý má hranici posunutou jinde. Jiné morální zásady. A každý má jiné možnost, resp. je schopen obětovat víc. Je úplně v pořádku v té práci zůstat, ale zároveň musíš mít koule na to zvládnout tu kritiku. Jako, s takovým nastavením si v podstatě obhájíš cokoliv. Jo pracuju ve firmě která do koncentráku dodává cyklon B a co? Já jsem tam pracoval už předtím, je to moje práce :)

1 0
                    • jonys  

:-)))

Takze v pivovaru bys nepracoval, protoze chlast ma na svedomi vic lidi, nez ten cyklon, jo.

Hranice. Cina ma ruce od krve mozna statisicu politickych veznu. Ale jejich mobil mi nesmrdi, to bych nemohl psat na BF, ze…:-)

Jediny smysluplny duvod Rusaky nenechat soutezit je propaganda, ktera rezimu pomuze ukazovat, jak je super. Ale to by nesmelo pusobit bezzube kdyz ti nejlepsi a nejlip placeni si stejne hrajou hokej v NHL a tenis po svete.

Btw: pokud by IPT odjeli z Vuelty, deti v Gaze budou hladovet uplne stejne dal. Jediny vitezem budou zmetci z Hamasu a jejich propaganda.

10 1
                      • tomxxx  

Normální pivo ale nechutná jako cyklon b a nemají na něj, po dávce několika mg, umírat lidi. Chápu, že u Starobrna to je třeba jinak, ale stanard to nebude.

0 0
                        • jonys  

A o to je zaludnejsi-zabijes se jim dobrovolne :-)))

Vlastne se chlast v historii jako zbran pouzival, ze…na indiany treba.

0 0
                    • krabica  

Tak v Lučebkách bych makat asi nechtěl. :-)

0 0
                  • tomxxx  

Asi mluvil, protože zakázku od Ruskýho podnikatele jsem už taky odmítl. A kdyby se čistě teoreticky stalo co píšeš, což je v mém případě scénář téměř nemožný, odešel bych. Ani bych nemusel myslet tak hluboho na „válku“, ale s rusákama pracovat nechceš, šance, že tě ojebou, je fakt veliká.

2 0
                    • Tomas_82  

Zas bych to tak nepřeháněl, teď už bych do Ruska dodávat, natoš jezdit nechtěl, nicméně před válkou jsme toho prodali tam i do ostatních postsovětských zemí dost a ojebat se nás snažili spíš tady v Čechách, v Polsku a Německu:-)

0 0
                      • esmo  

Ale prd, ojebávka a šmelina tam byla na denním pořádku. Platba předem, jinak si neškrtli a to jsme zdravotnickej sektor, takže dost často státní zakázky.

0 0
                        • Tomas_82  

Mám zkušenosti pouze se soukromým sektorem, státní zakázky budou jiná liga.....

0 0
                • Jakub333  

Ne to sem ti fakt říct nechtěl

0 0
              • Vrci  

Ruský sportovci, které politika nezajímá mají už jiné občanství (Sivakov). Ty kteří podporují tamní režim mají stop nebo bílou vlajku.

5 0
      • Janes  

Exoti? Zmrdi.

4 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 10. etapa

Vine a Castrillo bodují v etapě, Vingegaard se posouvá na první flek. Cekanka bere body za všechno zmíněné, a vyhrává etapu.

Darkson ztrácí a propadá se, Chramy se ujímá vedení, ULPA skáče těsně za něj, čelo je strašně vyrovnané:

1 77 Chramy

2 76 (6) ULPA

3 76 (12) cubista

4 75 (12) kolvys

5 75 (15) kapsch

6 74 lukasd

40 32 Lukster

K lucerně se vrací Lukster.

11 0
      • Darkson  

děkuji, i tak jsem si pár dní v červeném užil a nyní se vracím šetřit nohy do balíku. zpět by mě vrátil jen posun Almeidy před Vingeho, avšak tento scénář zdá se mi momentálně poněkud nepravděpodobný.

0 0
      • Jamin  

Teda to jsou veletoče letos. A vypadá to že Ayuso už asi nepomůže :-/

0 0
      • cekanka  

Tuhle tipovačku si cestování balíkem celkem užívám :-D.

0 0
    • Cabasekxxx  

Na sprinterské prémii zase bordel jako kráva. Bylo to jen tak tak aby tam ty bariéry ten dobytek neprovalil. Podle informací dnes bez vítěze, časy do pořadí se berou 3km před cílem, body pro vrchaře platí.

1 0
    • Darkson  

Tak snad už víme kam se příští rok závod nepodívá

0 0
      • MilesWheeler  

Do Španělska? xD

0 0
        • Darkson  

:-D.

Měl jsem na mysli Bilbao/Baskicko, ale třeba si o to ještě řekne víc regionů a pojede se u nás. To je furt samáTour a nakonec Vuelta :)

0 0
        • Vrci  

Dakar taky nemá se Senegalem nic společného.

0 0
    • jonys  

No. A ksindli objevili dalsi zbran na nas-easy znicit sportovni udalost. Supr.

3 0
      • Agent007  

Přitom by stačilo tak málo.Aby Židi přestali zabíjet civilisty. Proti tomu je blokáda pumpičkářů pohodička…

0 23
        • Melvin  

A co má jako společného soukromá akce z nějakým zabíjením?

1 0
        • krabica  

Běž s tím do hajzlu!

13 0
        • gersa  

Nebo by stačilo, aby Palestinci přestali zabíjet civilisty a ještě si je brát jako rukojmí. To míru a klidu v oblasti rozhodně neprospívá

Chápu,že hádka kdo komu co udělal dřív připomíná to o té slepici a vejci

Každopádně já na tymagory nejsem nijak zvědavý a nelíbí se mi, že si berou Vueltu jako rukojmí. A myslím si, že pokud by se inkriminovaný team nejmenoval Israel, pak by jim to stejně bylo jedno. Jejich cílem není pomoci Palestine ale dělat bordel

12 0
          • krabica  

Oni mají takový spíš Rimmerovský přístup, ale že by šli opravdu pomáhat do Palestiny, to zas né… :-)

0 0
          • Lochy13  

Tady v Londyne pri maratonu tam byli taky a zadnej tym Israel tam nebyl. Jsou to smejdi, ktery se jen chtej zviditelnit. Tohle se ma mlatit uz v zarodku.

10 0
            • jonys  

Ti stejni jasali, kdyz Hamas vystrilel ty chudaky na koncerte. Presne jak rikas: normalni ksindl, uroven fotbalovi chuligani. Realizuji se delanim bordelu, zaminku si vzdycky najdes.

13 0
              • Lochy13  

Ja se divim, ze tohle v katolickym spanelsku tolerujou.

Tam kdyby je policajti zmlatili hlava nehlava, tak vladu lid jenom pochvali.

2 0
                • jonys  

Dobra myslenka. A neni problem ze jsme v Baskicku? To je kaitola sama pro sebe…

0 0
          • UHU  

když myslíš, ale myslet znamená …vědět:)

0 0
          • orm  

Agent007 se dopousti generalizovani, ale ty take. Palestinci prestali zabijet … kdyz tak uz Hamas prestal zabijet. Ti civiliste za to fakt nemuzou. To je asi tak stejne jako ze vetsina cechu mohla za 40 let komunismu. Od urcite bodu s tim nic neudelas.

1 2
            • Melvin  

Tak či tak, nikoho to neospravedlňuje, aby takhle narušoval sportovní akce. Vždyť zrovna sport je právě to co spojuje lidi.

4 0
              • orm  

Vsak ja nikoho z tech lidi co tam delali bordel neomlouvam. Z videa bylo videt jak nebezpecne situace tam vytvareji. Vlajky ok, kriceni ok, ale demolovat zabrany a fyzicky ohrozovat zavod ne.

1 0
            • krabica  

Bohužel Hamás je tak prosáklý mezi Palestince, že se to skoro nedá rozlišit… :-/

3 0
              • orm  

Blbost, ale to neresme tady. Je na to tu specialni vlakno.

0 2
        • ememem1  

Uplne by stacilo, keby ich tam presli buldozerom a bolo by po demonstacii.

4 0
        • orm  

Zidi je spatne oznaceni. Stat Izrael je spravne.

3 0
    • esmo  

To jsou fakt zbytečné existence…

https://x.com/…887512498435?s=46

https://x.com/…749606940829?s=46

4 0
      • ememem1  

Neschpna policia, ked demonstrovali katalanci boli aktivnejsi…ja neviem, nemaju buldozery alebo aspon samopaly ?

0 0
      • hovado_cz  

Nakopat do pr.dele a deportovat do nejbližšího kokotistánu

0 0
      • BikerM  

Nenapada me slovo, kterym tohle vystihnout. :( Je to hnus!!!

1 0
    • jonys  

Resime tu nejaky hovada zjebany… A ze Pid realne dropnul vsechny, o tom ani slovo.

Forma jako zvon. Zda se, ze kdyz konecne chvili dela silnici naplno, je v ni dobry. Zitra by si mohl chtit tu ukradenou etapu vzit, ale Q to sami nemaji sanci osefovat a nevidim, kdo by se pridal, den pred Angliru…

11 0
      • rejdy  

Jo,čuměl jsem,jak si dával Vingeho ze sedla,jel skvele.

1 0
        • UHU  

Jonas .asi není tak výbušnej a zřejmě trochu šetří, ale zase ho v pohodě sjel

1 0
      • andy97  

Jsem na něho zvědav jak mu sedne Angliru.

0 0
      • orm  

Doufejme ze zitra bez idiotu.

5 0
      • hovado_cz  

Škoda toho useklýho konce :(

0 0
      • wishpull  

JJ, pro antisemitu Agenta: co Tom vypadnul z Ineosu, je z něj Top Climber :)

3 0
        • Agent007  

Já jsem zvědavý na Tomovu časovku…:-))

Co se týká top climbera, od té doby co vyhrál v dresu Ineosu etapu do Alpe Huez, tak na podobný vrchařský úspěch u těch Švýcarů zatím marně čeká…

Ono, vyhrávat královské etapy na Tour, nebo na céčkových závodech v SaudiArábii, to je sakra rozdíl ;-)

0 2
          • wishpull  

ANo, byl to tehdy heroický výkon (a ve sjezdech témeř neuvěřitelný) . Ale vyhrát ( byť královskou ) z úniku je něco jiného , než přímej souboj GC riderů- a dnes je schopen jezdit s Jonasem.

6 0
            • Agent007  

No, nevím, dneska s tím Jonasem ten Tom moc schopný jet není…

1 2
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 11. etapa

Včerejší etapa se do tipa promítla pouze posunem Almeidy na dvojku (+12 bodů pro většinu balíku), a Pidcocka na třetí flek.

Čelo s jednou změnou – cubista má Almeidu na třetím, a tak dnes ztrácí a padá ze třetí pozice pryč:

1 89 Chramy

2 88 ULPA

3 87 (9) kolvys

4 87 (12) kapsch

5 86 lukasd

39 41 Jamin

40 38 Lukster

Lucerna zůstává Luksterovi, ale ztrátu na nejbližšího snížil z 12 bodů na 3..

6 0
      • Melvin  

A co bude příště? Zákaz Izraelských sportovců na Olympiádě, MS? Tohle je fakt velký fail. Je nenapadne, že díky tomu neustálému ustupování těm fanatikům to došlo tak daleko?

8 0
        • Agent007  

Prosím, můžeš mi vysvětlit rozdíl mezi ruskou agresí a izraelskou agresí? Já ti to řeknu. Izrael má na svědomí x-krát vyšší počet mrtvých civilistů než Rusko. Takže proč ruské týmy nesmí, a izraelské smí? A ano, vím o masakru 7.10.2023, a podle mě to bylo zvěrstvo. Ale nemůžou Židi za stovky svých mrtvých na oplátku zabít desítky tisíc jiných nevinných lidí. Nebo jo?

Ale jinak, podle mě, si oba národy nemají co vyčítat. Nacionalističtí fanatici.

0 29
          • Agent007  

A vůbec se nedivím Derekovi Gee, že chce za každou cenu z toho týmu odejít

0 3
          • MilesWheeler  

Myslím, že už by ses mohl i s transparentem přesunout na jinou diskuzi. Protože o tomhle evidentně nemáš vůbec žádnou páru. Srovnáváš tu invazivní mocenskou válku Ruska s idealistickým Izraelsko Palestinským konfliktem o kterém evidentně nemáš vůbec ponětí. Nehledě na fakt, že IPT je tým výhradně financovaný soukromými subjekty. Tohle je poslední příspěvek kterým se k tomu vyjádřím, protože to tady v diskuzi k Vueltě vůbec nemá co dělat. Já jen doufám, že zbytek Vuelty proběhne v poklidu, protože nás dnes čeká za mě vrchol celého ročníku.

9 0
          • BikerM  

Pokud se nepletu, tak tym Israel PT je financovan izraelsko-kanadskym podnikatelem. Ne statem. Israel jako takovy se financne podili snad jen v devo a mladeznickem tymu. Kdezto Gazprom Rusvelo byl financovan statnim podnikem s vazbami na armadu. To jsou dva rozdilne svety. Navic Rusko napadlo zemi, ktera ho v ten moment vojensky neohrozovala. Israel zareagoval na utok Hamasu, ktery byl strasny hnus. Hamas byl navic zvolen palestinskym lidem, nebyla to v ten moment tedy nejaka prisata organizace na jejich uzemi. Nepopiram, ze Izrael ted predvadi taky hrozny hnus. Ale porad jsou to naprosto rozdilne pripady, vubec bych to neporovnaval. Jestli ten tym ma neco zmenit, tak at UCI zatlaci a zmeni si nazev tymu.

Ze ted poradatel chce po tymu, aby odstoupil.. to mi prijde jako hodne nestastne reseni. :(

6 0
            • orm  

To i komunisti u nas a mohli jsme to pak nasledujicich nekolik desitek let menit? Neresme to tu.

0 0
              • BikerM  

???

0 0
                • orm  

Vycitas palestincum, ze si zvolili hamas. Posledni volby tam byly nekdy pred 20 lety, tj. vyrostla cela jedna generace ktera nezazila nic jineho. Nemluve o tech generacich lidi kteri byli nasilne vystehovany z domovu do gazy. My jsme si v roce 1948 take svobodne zvolili komunisti, ale pak jsme s tim realne 40 let nemohli nic delat. Vycitat jim to a brat to jako argument proto ze si za to muzou sami mne neprijde fer.

3 6
                  • BikerM  

Rozhodne bych si netroufl rict, ze si za to mohou sami. Nebyl jsem tam, nezil.. nejsem v postaveni, abych tohle mohl tvrdit. Nazor na to samozrejme nejaky mam, ale netvrdim, ze je spravny. Stejne tak, me nekdo, kdo tam v poslednich letech nezil, nemuze nutit nazor svuj.

A kasleme na to prosim, uz toho tady bylo napsano spoustu kvuli tem blbum, kteri se snazi kazit zavod.. pojdme se bavit o cyklistice. :)

4 0
                    • cubista  

Bavme se a užívejme si cyklistiku. Politiku ve světě stejně nezměníme.

2 0
                  • MilesWheeler  

Mně se tak zdá, že moc nerozlišuješ Palestince. Jenomže on je celkem rozdíl, jestli žije Palestinec v Palestině a podporuje Fatáh, nebo jestli žije v Hamásem ovládané Gaze. Apropos Izraelské obyvatelstvo tvoří asi 20% Palestinců jo, abychom měli jasno. Pokud mluvím o Gaze a to je jablko veškerého sváru, tak tam má moc Hamás. Ale ne kvůli volbám, to fakt ne. A dokud bude Hamás ovládat Gazu a střílet rakety na Izrael, tak fakt žádná Palestina nevznikne. A víš co? Hamásu je to jedno, ten klidně nechá všechny pochcípat. Takže ani suverenita Palestiny žádné záruky v regionu nepřinese. Hamás se totiž nesnese s Fatáhem a nějaká Palestina je mu šumák. Dokonce měli na stole návrh na dvojvládí, něco jako dvoustát na břehu Jordánu a v Gaze a Palestinu. Samozřejmě že nic… Takže pozor, vyčítat Izraeli útok na Gazu by bylo fakt nefér. Ano, Izrael udělal spoustu chyb ale vždy se snažil nejprve diplomaticky a navíc dodržuje ženevské konvence a mezinárodní právo válečné a humanitární.

2 0
          • hovado_cz  

Doporučuju nečerpat informace o konfliktu z arabských médií to rovnou můžeš citovat ria novosti

4 0
      • ememem1  

Hanba, katastrofa, fail, hnus.

1 0
    • Darkson  

lidi, funguje ještě ta funkce blokování příspěvků konkrétních osob? rád bych ji využil. díky

9 0
    • Agent007  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 2
    • kapsch  

Poprosím o netahání „Ruska“, srovnávání různých konfliktů apod sem.

Teď mě k blokaci příspěvku donutil Agent (údajné „schvalování genocidy“ atd.), ale samozřejmě to platí pro všechny.

Samozřejmě diskuse nad aktuálním děním, protesty a bezpečností na Vueltě je na místě, ale asi nikdo tady nechceme mít politické vlákno, které stejně nic nevyřeší..

Díky

15 0
      • Agent007  

Byl jsem označen za antisemitu, což není pravda. Jen jsem na oplátku použil výraz sionista a schvalovač genocidy. Obojí je samozřejmě nadsázka, ale smazaný jsem byl jen já. Ale už konec s politikou, soustřeďme se na Vueltu. Letos je opravdu vzrušující…;-)

0 12
        • Jamin  

Sám tu diskuzi živíš a pak ji chceš ukončit? Chucpe. Za mě poslat před kolonou ještě jednu, policejních antonů, každého s vlajkou Palestiny zadržet a deportovat do jeho země zaslíbené.

Podle mě to měl Pidcock vyhlídnutý včera, ale díky nedostatku vzdělání určité skupiny „lidí“ musela být neutralizována. Dneska by to mohl zkusit znova, ale leadři pojedou všichni jak priposraný, šetříc se na zítra. Vyhraje někdo z úniku. Tipuji Landa.

5 0
          • jmaselnik  

Je potřeba pochopit, že Agent sem chodí výhradně za účelem prudit, co to jde. Kdyby tady byl konsensus, že protesty proti Izraeli jsou ok, bude z něj rázem král sionistů. O fakta mu vůbec nejde, jenom o prudu.

8 0
            • Jakub333  

Prudit no,jako každej má svůj názor a co se týká cyklistiky některým věcem agent v celku rozumí.Ale to se tady nenosí,vším se někdo ze tyhle diskuze bejvají mezi max 10 uzivately bf ? Takový debaty člověku nic nedají.

0 5
              • Melvin  

Zato to neustále Agentovo zesměšňování jezdců, kteří zrovna nejezdí za Ineos je přínosné. A už si zase můžeš přepnout profil :-)

6 0
            • ememem1  

za to ho v kgb platia ne?

0 0
      • brtníček  

Vítěz letošní Czech tour se zatím drží na 12.miste celkového pořadí. Uvidíme jak zvládne ty těžké kopce a 3 týdny závodění.

5 0
        • Aduldinho  

Takže tu nakonec nejezdili jen nějací nazdárci, jak tu bylo na BF často prezentováno! ;-)

0 0
      • jmaselnik  

Naprostej úlet od pořadatelů.

8 0
      • jonys  

Borci nejsou schopni zvladnout svoji praci, tak si ji zkousi zjednodusit.

10 0
      • gersa  

Je potřeba vytáhnout hlavu ze zadnice, protože závodníky neohrožuje účast teamu, ale chování propalestinských aktivistů

Byly doby, kdy se s teroristy nevyjednávalo, škoda že už to neplatí

9 0
      • hovado_cz  

S teroristy se nevyjednává! To by si ředitel vuelty měl zapamatovat

6 0
        • orm  

A co ma podle tebe poradatel zavodu delat? Muze pozadat stat, aby pomohl pomoci bezpecnostnich slozek, coz urcite udelal, na to nepotrebuje radu od hovada, ale kdyz stat selze, tak ma poradatel delat co? Muze ten zavod zrusit.

0 9
          • jonys  

Se smeju pri predstave jak Tour vyzyva Frooma aby odstoupil, protoze nechteji, aby na neho kreteni lili chcanky…

5 0
          • hovado_cz  

Všiml sis podobnýho incidentu na TDF? Tam dostali ty dva co narušili konec etapy basu. Tady se s nima budou pomalu mazlit.

Řešení bylo nalezeno dávno (a celkem humání) – proudnice

3 0
            • orm  

Myslim, ze to co se dela na Tour a to co se deje na Vuelte nejsou srovnatelne pripady co se tyka rozsahu. Na tour jeden clovek vs. desitky, mozna stovky, lidi kteri demoluji zabrany.

0 0
          • ememem1  

Vy neobolsevici ste celkom srandovni.

0 0
            • orm  

Byt tebou, tak bych se radsi staral o to jakeho mate predstavitele vlady, protoze jste si to zvolili a jste za nej zodpovedni vsichni Slovaci, i ti co ho nevolili, protoze kolektivni vina.

1 4
              • oberleutnant Weiss  

Nechci malovat čerta na zeď, ale obávám se, že tady to směřuje k něčemu podobnému. Aby nám pak zase někdo z našich východních bratří nepsal něco jako „tak neviem, či je horší ten náš slovenský premiér, alebo ten váš slovenský premiér“, jak už jsem kdysi kdesi četl…

7 0
            • Agent007  

Srandovní je, když Slovák někomu říká že je neobolševik. Přitom se váš premiér objímá s komunistickými diktátory

0 1
              • MilesWheeler  

Jenže on mluví přímo k Ormovi a ty nasazuješ na premiéra. To je jak kdybys všem Američanům říkal Trumpety, Čechům Fialky… To je přece hrozná blbost urážet někoho skrze premiéra. Ten člověk se s ním vůbec nemusí ztotožňovat.

1 0
              • Janes  

Tak tohle je podpásovka, co budeš říkat, až Babiš pojede nejdříve za Ficem, a potom přes Orbána do Moskvy?

Pořád to bude srandovní?

0 0
                • orm  

Stejne jako vsichni palestinci jsou teroristi, kteri podporuji hamas.

0 1
                  • Janes  

Ale oni jsou.

0 0
                    • orm  

Stejne jako pred rokem 89 jsme byli vsichni komunisti a ted vsichni slovaci jsou prorusti kolaboranti, protoze jim vladne fico.

0 2
                • MilesWheeler  

Bude. Protože navzdory tomu, že jsem někoho nevolil budeme pro určité lidi stejní…

0 0
          • BikerM  

Z tech videi co jsem videl, tak ty bezpecnostni slozky to moc nezvladaji.. takze co takhle posilit treba je? Me neprijde stastne reseni odvolat z toho zavodu cely jeden tym. Takhle by ty idioti dosahly sveho.. a kde je garance, ze tym odstoupi a oni uz nechaji zavod byt? Vzdyt oni uz se objevuji s tema vlajkama i ve sportech, kde snad zadny izraelec neni.. co pak?? Zrusi zavod?? :( To pak na Tour frantici zacnou skakat pod kola zavodnikum ve zlutem, pokud to nebude zrovna frantik… a co? Kazdy bude muset odstoupit dokud nebude u zluteho dresu francouzska vlajecka?? Tohle ve sportu videt nechceme! Takze at se poradatel a poradatelska zeme snazi, jejich ostuda to je. Nikoho jineho..

0 0
            • orm  

Ptal jsem se co s tim muze delat riditel zavodu, pokud stat neda dostek policistu na reseni situace.

0 0
              • jmaselnik  

Ředitel závodu prostě najme víc sekuriťáků na exponovaná místa místo vyhánění týmů.

1 0
                • orm  

Kdyby to bylo tak jednoduche, zevna to prisel i maselnik, tak verim, ze to riditel zavodu uz udelal.

1 5
                  • Agent007  

Maselnik by měl zajet do Španělska, a poradit řediteli závodu, co má dělat…:-)))))

Je to tak prosté!

Nebo by tam spolu s místními mudrlanty mohl sám začít dělat sekuriťáka. Evidentně by je mlácení obušky a používání slzného plynu a vodního děla pěkně rajcovalo, jak to tady tak čtu

1 6
                    • jmaselnik  

no Tebe zjevně rajcuje binec, kterej tam fanoušci Hamásu provozují a podle toho soudíš druhé.

1 0
                      • Agent007  

To nemusí být fanoušci Hamásu, to jsou lidi, obyčejní Baskové, občané Španělska, kteří nesnáší zabíjení civilistů. Židům se divím, po té historické zkušenosti kterou mají, že dělají to samé, co zažili, jiným

0 6
                        • rafi  

Evidentně o tom vůbec. nic nevíš, pravděpodobně jsi v Izraeli, na Západním břehu nebo kdekoli na Středním východě nikdy nebyl, ale hlavně že máš NÁZOR. Zkus si o problematice Izraele, Západního břehu, Gazy a nejlíp celého Středního východu aspoň něco nastudovat, než se kdekoli budeš k této oblasti hloupě vyjadřovat.

3 0
                          • UHU  

při tvém vzdělání – podíval jsi se k tomu třeba na foto Varšavy 1944 a Gazy 2025?

0 1
                        • krabica  

Že jsem tam neviděl ukrajinské vlajky…

0 0
                  • jmaselnik  

ptal jsi se, co může udělat ředitel závodu. Najmout dost securiťáků možná lehké není, ale je to možné, protože jde ve finále jenom o peníze.

Chápu však, že Ty zvládneš jenom jednoduchá řešení ála vyloučit izraelský tým ze závodu, což je pro mne osobně ta nejhorší možná varianta.

3 0
                    • orm  

Promin omlouvam se. Ocividne vis jak to ve Spanelsku funguje a co by se melo delat narozdil od tech idiotu co poradaj zavod. Mas pravdu.

0 3
                      • jmaselnik  

Španělsko je normální civilizovaná Evropská země. Vždycky se bavím, když nějakej nabubřelej čecháček napíše něco jako „Ocividne vis jak to ve Spanelsku funguje…“ s podtextem, že je to snad jakejsi banánistán. Svoji „omluvu“ si strč víš kam.

0 0
                        • orm  

Mas pravdu.

0 2
                        • ememem1  

Tak ale ked.demonstrovali katalanci vedela byt policia akcnejsia…

1 0
                          • Agent007  

Přesně tak. Kataláncům a Baskům bych to odtržení od Španělska docela přál. Stejně jako Maďarům na jižním Slovensku připojení k Maďarsku. Každý národ ať si určí sám, svůj osud

0 0
                            • gersa  

Něco od AI:

Podle nejnovějších údajů z renomované studie Euskobarómetro, kterou provádí Univerzita Baskicka, se preference mezi obyvateli Baskicka ohledně nezávislosti postupně mění:

2006: cca 33 % obyvatel měl(y) „velkou nebo střední touhu“ po nezávislosti, zatímco 47 % mělo „malou nebo žádnou touhu“

Wikipedia

+1

.

2010: podpora klesla na 30 %, opozice narostla na 55 %

Wikipedia

.

2014: opět mírný nárůst — 34 % podporovalo nezávislost, 52 % bylo proti

Wikipedia

.

2018: 32 % pro nezávislost, 39 % proti

Wikipedia

.

2019: 31 % podporovalo nezávislost, 48 % bylo proti; dále rozdělena podpora dle intenzity (velká vs malá touha)

Wikipedia

.

2020: 41 % podporovalo konání referenda, 31 % bylo proti. Studie „Naziometroa“ zaznamenala 42,5 % pro nezávislý stát, 31,5 % proti

Wikipedia

.

2021: průzkum „Naziometroa“ z listopadu ukázal, že 40,5 % by bylo pro nezávislé Baskicko, 29,2 % proti

Wikipedia

.

Další data poskytují Wikipedie ve francouzské verzi, kde se uvádí rozložení preferencí takto: 34 % mají významné přání nezávislosti, 22 % mírné, 32 % žádné. Z toho lze odhadovat, že kolem 56 % projevuje alespoň určitý stupeň podpory nezávislosti

0 0
                              • Jason Voorhees  

Umí to i něco o Slovákách?

0 0
                                • Agent007  

Umí:

V roce 2021 byl podíl maďarské populace v některých městech následující:

* Dunajská Streda: 71,93 %

* Komárno: 53,68 %

* Šamorín: 49,55 %

* Kolárovo: 74,15 %

0 0
                            • ememem1  

to by najprv museli chctiet,v am nerobili v rezidenture poriadne skolenie ale beru teraz kazdeho jeba?

0 0
              • MilesWheeler  

Zrušit závod, to je snadný jel facka.

2 0
        • jonti  

Touhle logikou bys mohl obhajovat i vypálení Lidic a Ležáků a další kolektivní tresty. Svět není černobílý.

0 1
    • Darkson  

Ten Ayuso už je mi tak nesympatický, že mne jeho výhra netěší, přestože ho mám na etapy:)

13 0
      • MilesWheeler  

Já jsem tak fandil Romovi, už jen protože začínal jako triatlonista. Jel skvěle. Ayuso zase chytřeji…

5 0
        • Aduldinho  

Teď jsem skoukl Highlights a už z principu jsem to přál Movistsrákovi, ty potřebujou UCI body, UAE už má nahrabáno dost! ;-)

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 12. etapa

Za včerejšek 19× 3 body za Ayusa, viz tabulku.

Bedna zůstává neměnná:

1 92 Chramy

2 91 ULPA

3 90 kolvys

39 44 Jamin

40 38 Lukster

Jamin narozdíl od Lukstera bral body za Ayusa, ale dnes se můžou rozdělovat body úplně jinak než za etapu, takže se Lukster ještě tak moc stresovat nemusí :)

5 0
      • Agent007  

Schválně jsem čekal, co napíšeš. :-)))

Když je agent čtvrtý, vypíšeš první tři jmenovitě. Když je agent šestý, vypíšeš prvních pět. Když je agent osmý, je jmenováno prvních sedm. Vždy vypíšeš jména v pořadí až po to zlé, prašivé, co se nesmí vyslovit. Akorát jednou byl agent druhý, tak se skřípěním zubů jsi ho musel napsat :-))

Schválně jsem si projel všechny tipovačky od začátku vuelty, a je to tak. Agent a jeho pravdivé názory jsou považováni za nežádoucí. Cenzura. V tomhle případě teda spíš autocenzura. Mě to nevadí, já se tím královsky bavím

1 15
        • jmaselnik  

Ty musíš mít neuvěřitelně smutnej život agentíku, fakt. Všiml jsi si, že v prvních etapách, kde jsi byl dvacátej, prvních dvacet nedával? Že etapu před tím, než Tě Kapsch poprvé vynechal, bylo taky pět míst, jako když jsi byl v následující šestej? Že někdy jsou jenom první tři?

A na druhou stranu, i kdyby to bylo cíleně, kdo se může divit, že se přeskakuje dvorní vysírač, kterýmu o cyklistiku vůbec nejde.

1 0
          • oberleutnant Weiss  

Jojo – to jen protekčnímu óbrlajtnantovi se dostalo té cti, že byl jmenovitě uveden, i když byl až šestý… :-D

0 0
        • gersa  

Napadlo mě jedno řešení, které potěší úplně všechny......

4 0
        • jiiira  

No tak ty máš fakt dost. On tě Kapsch nemusí zviditelňovat neb ty se o to staráš sám. Trocha vděku někomu, kdo se nám ve svém volnu, a to i kolikrát na dovolený, stará o zábavu by neuškodila. A jak říká Gersa, řešení je opravdu jednoduché, když nejsi spokojen.

7 0
        • Lochy13  

Jo dej kapschovi cernej puntik! Ale jako chapu te, evidentne jses tady jedinej komu na poradi v bodovacce opravdu zalezi a zrovinka nejses napsanej mezi premiantama…to je material tohle!

5 0
        • kapsch  

Nemyslím si, že bych měl proč se obhajovat, ale že jsi to ty :))

Důležitou beru bednu – tu vypíšu vždy, už jen proto, že ne vždy je co komentovat (např. etapa, kde mají většina lidí a všichni na bedně stejné body za etapu a nic se neděje).

Pokud je co okomentovat, nebo se např. pár etap zpátky 4 jezdci dostali před tuším lukase, který byl předtím druhý, tak jsem vypsal šest lidí, protože to dávalo nějakou referenční hodnotu.. (btw ULPA byl jen o bod za lukasem, všiml sis, že by si stěžoval?)

Když se zamyslím, jak to většinou tvořím, tak záleží i na odstupech. Když jsou první tři po bodu, a zbytek je dál, neřeším to tak, jako když jsou např. na třetím místě 4 závodníci lišící se jen tiebreakerem – to vypíšu víc lidí..

Dneska jsem zpracovával tipovačku během chystání se na kolo, kámoš už na mě čekal (jsme na cyklodovolené u České Kanady), a včera se nedělo nic extra (co se týče tipa), tak jsem to neřešil, bedna, lucerna, zdarec..

Všechno je vidět v přiloženém obrázku, přikládám jej hlavně pro pohodlné zobrazení pořadí všech – nemusíte rozklikávat odkaz se sešitem, ale zároveň mi šetří práci, protože nemusím úplně každý zisk či posun vypisovat – je to vidět a řekl bych, že dokonce přehledněji, na obrázku..

10 0
          • daymaker  

Užívejte nádhernou Českou Kanadu

2 0
            • kapsch  

Díky díky, vyrazili jsme sem v roce 2020, a od té doby sem jezdíme na toulání krajinou, dobré jídlo a deskovky každý rok :)) Dnes jsme okolo Landštejna, Rožnovské farmy a Ďáblovy ****** potkávaly značení na Gravel Blinduro – to bych si tady taky možná někdy zkusil, je tady vážně nádherně. A takhle po prázdninách úžasný klid :)

1 0
          • kapsch  

Jinak ti dám za pravdu v jednom bodě. Kdybych si měl vybrat, koho „ignorovat“, asi bych měl tendenci neřešit někoho arogantního (kdo o sobě píše ve třetí osobě např. „Agent a jeho pravdivé názory …“), a hlavně, za tvých 11 účastí v tipovačce, jsi snad jediný (!!), kdo ani jednou nenapsal ani pitomé ahoj, nebo jiný pozdrav (ani např. aktuálně na můj dotaz na tip na tým do časovky, kde tě pozdravím a předem poděkuju).. Ano, není to pro tipovačku potřeba, řeším to čistě „mechanicky“, a po zaslání vkladu každého do tipovačky řadím, ale nemůžeš se divit, že si diskutující chtějí tvé příspěvky blokovat, když se chováš a vyjadřuješ tak, jak to děláš.. A pak ještě brečíš.. (i když napíšeš „mě to nevadí, já se bavím“, tak všichni vidíme opak, nejen u tohoto příspěvku výše)

6 0
            • Agent007  

Děkovat umím, viz přiložená fotka z loňského Gira. Nedělám to často, neznáme se osobně, a v neosobní konverzaci nějaké prosímy a díky moc nepoužívám. Při odesílání tipa jsem myslel, že nějaké další kydy k tomu jen zaplevelí naši konverzaci. Takže vždy jen okopíruju tvůj mustr z prvního příspěvku, vyplním ho a pošlu.

Ale pokud ti na tom tak záleží, tak děkuji že tu tipovačku pro nás děláš.

0 4
              • kapsch  

Vůbec jsem neřekl, že bys neděkoval, a netroufl bych si to říct, takovou paměť a OCD, abych měl přehled o tom kdo mi kdy za co děkoval, vážně nemám. Ale když např. v rámci tipa komunikuju s 40 účastníky, a jeden z toho vystupuje tak, že si toho všimnu aniž bych se snažil, tak to prostě nějak působí.. Navíc se vším ostatním..

1 0
          • gersa  

Smekám za tvoji trpělivost a toleranci

1 0
        • Spirit  

Tvl " Agent a jeho pravdivé názory", haha, vtipnější vyhrává. Ty seš fakt jitrnice.

2 0
      • Jamin  

Dneska to bude posun Hindleyho do top 5, já zase vystřelím vzhůru ;-) a O'Connor by taky ještě mohl trochu pomoct, ale teda zatím moc nevypadal.

1 0
    • jonys  

Dotaz: Angliru a trendy krátký kliky. Za mě nevýhoda na tak prudký, pomalý rampě, ne? Potřeba páčit ještě větší silou tam, kde už ji dáváš fakt pořádnou, zvl ve stoje. Nebo blbost?

0 0
      • polo  

S kratšíma klikama by měli jezdit lehčí převod, tedy o něco větší frekvenci. Pokud tedy budou mít odpovídající převody i na ty nejstrmější úseky ( max. je tam 26 %), pak krátký kliky nevýhoda nebudou. Nakonec on ten rozdíl není zas tak obrovský.

Jsem zvědavej, jestli dnes Vinge pojede kvůli převodům na kole s jednopřevodníkem.

0 0
        • jonys  

No to uz je na takovy rampe problem… Stabilita, prokluzy, navic ve stoje i slozity na koordinaci, plytvani wattama mimo… A ne kazdej umi co Froome-tocit jak vetrnik aniz bys uplne popravil svaly nulovym casem na regeneraci.

0 0
          • polo  

Tak za chvíli uvidíme, jestli tam budou mít problémy nebo ne. ;-)

0 0
      • robb  

Za mě na takovém kopci máš buď formu a je ti vybavení fuk. Nebo nemáš formu a nepomůže ti nic :-D

5 0
        • jonys  

Forma je kral :-)

Ale Pid by mohl mit vyhody-to je mtb sklon, nizka rychlost, technik je top aby udrzel efektivitu slapani…

Ma 2 lidi vepredu, uvidime.

2 0
          • Darkson  

dnes je okonečně opravdu těžká etapa a ukáže se kvalita riderů. očekávám, že si vedoucí trio Vinge, Almeida a Pidcock náskok navýší. Tom vypadal skvěle, ale dokáže udržet výkon v delších stoupáních? Jonas přesto favorit a já fandím Joaovi

1 0
            • Agent007  

Vingegaard dneska nedá nikomu šanci

0 0
            • jonys  

Tipuju drop Cicca, ktery na me pusobi xim dal vic jako vybusny typ na kratsi kopce, naopak z tezkyho dne muze tezit Hindley. A jeste vic zitra.

Pid je Faktor X. Jeste mozna nezname jeho strop, jestli se pripravoval fakt systematicky, muze byt souper. A urcite ho zavodeni o win bavi vic, nez se placat o T10 kvuli bodum. Ale taky mu Visma muze urezat nohy uz pred Angliru.

3 0
              • rejdy  

Dobrý tipy, Pidcock moc dobře, jo, dostal minutu, to je v takovým pekle skoro nic.

1 0
                • jonys  

Z druhe strany je to jeste daleko od winu.

Cicco limitoval ztraty, horsi Bernal. Skoda, snad zkusi etapu. Hindley dobre.

0 0
                  • rejdy  

Tom Pidcock: „I have broken numerous power records on this Vuelta.“

1 0
            • Darkson  

Joao je tank, super výkon! Jonas neměl nohy či koule nebo pošetřil na zítřek? :)

0 0
      • jonti  

U profíků to není zas takový problém, stačí lehčí převody. Nakonec je stejně limituje jen aerobní výkon.

0 0
      • ms82  

Kratke kliky resi jeste lehci prevody.

0 0
    • MilesWheeler  

Hou hou, na Angliru gou.

0 0
    • klobrch  

Tak dnes by mohl snad začít na Angliru závodit i Hirt. Straka s Hačeckým na Eurosportu stále říkají, že Hirt čeká na pořádné hory. Zatím žádná sláva.

0 0
    • Agent007  

Dneska zkouší Bob získat trilogii, etapu z vuelty ještě nemá, zatím je na špici nejaktivnější, ale moc tomu nevěřím

0 0
    • ms82  

Motivacni

4 0
    • klobrch  

Na Angliru zase debilní aktivisti. Policisté by je měli po těch jejich dutých hlavách pořádně majznout obuškem. Když chtějí protestovat, tak tak mají dělat v Izraeli a ne na Vueltě.

2 0
      • orm  

Proc by nemohli ve svem zemi protestovat? Co jim do toho jako cech mas co mluvit? Rozhodne na to maji vetsi pravo nez ty je kritizovat. Ohrozovat zavod by nemeli.

0 7
        • ememem1  

lenze oni ho ohrozuju

2 0
          • orm  

Jen pro zajimavost jak se k tomu stavi Spanelska vlada. Coz urcite maselnik vi jako odbornik na Spanelsko.

Spain's Foreign Minister expresses support for removal of Israel-Premier Tech from Vuelta a España

Musite si uvedomit, ze postoj zapadnich zemi k tomu jak se chova Izrael je jiny nez jak k tomu z nejakeho duvodu pristupuje CR. Verim teda tomu, ze riditel zavodu nema moc velkou podporu od statnich uradu vuci demonstrantum.

0 8
            • ememem1  

co ine sa da cakat od kovaneho bolsevika (PSOE) telom aj dusou. staci si precitat tie jeho kydy k vojen na UA. nech zhnije v pekle.

5 0
            • jmaselnik  

Máš nějakej mindrák nebo co? Dostal jsi celkem jednoduchou odpověď na debilní otázku a teď se můžeš pominout.

Jinak on v tom článku explicitně říká, že rozhodnutí je na UCI a na nich je zajištění bezpečnosti závodu. Takže asi tak.

0 0
            • MilesWheeler  

Na základě vzorku jedné země mluvit o trendu je odvážné. Spíš bych řekl, podpora izraele ve vyspělých státech je rozporuplná.

0 0
        • zirecek  

Zase pojedeš „bomby“ za obhajobu lepšího světa ve jménu pouze své jediné pravdy?

Ať protestují nekonfliktně v rámci demokracie. Demokracie umožňuje různé formy projevení názoru. Což není bohužel tento silový případ na úkor jiných.

4 0
          • orm  

Ja si myslim, ze do toho Spanelum nemame pravo kecat. Je to jejich stat, ne nas a ocividne oni maji jiny nazor na chovani Izraele nez CR a jinak to davaji najevo. Nekoukej na to ze z omezeneho ceskeho pohledu. Jestli se ti nelibi jak poradaji zavod, tak se na to nekoukej.

0 11
            • klobrch  

Tady nejde o Španěly, ale o pár blbců-aktivistů. Osobně nejsem příznivcem žádných aktivistů, hlavně mě ale hodně vytáčí ekoaktivisti( ekoteroristi). Proč teda nejdou do Palestiny bojovat, když jim tak vadí údajné zabíjení civilistů?

1 0
            • zirecek  

Tak si mne zaškatulkoval asi ve 3 tématech. Přitom si úplně mimo. Avšak Tobě jde o něco jiného, tak je ti jedno, co vlastně povídáš. Účel světí prostředky.

0 0
          • skaj  

Bych si dovolil par faktickych poznamek:

1. Demonstrace/protest je temer vzdy na ukor jinych. Viz demonstarce v CR, vzdy si pro sebe zaberou nejake misto apod. (a je to tak dobre)
            2. Chapu ze je to pro vetsinu v CR tezke, ale pohledem typickeho Spanela neni mezi Ruskem a Izraelem skoro zadny rozdil. Pokud clovek prijme tenhle fakt, tak uz ta demonstrace a nebo zadost o odstoupeni nevypada tak strasne. Asi by nikoho tak moc nepobourilo, kdyby u nas nekdo nutil odstoupit “Gazprom team” ze zavodu (Israel Premiertech je “symbol” Izraele a sponzoruje ho kamos Netanjahua, obdoba oligarchy v Rusku)

To ze by meli demonstrovat tak, aby nikomu nic neudelali je jasne. To ze by nemeli demonstrovat vubec uz je jen pohled z CR, ktery je pro spanelskou realitu uplne mimo.

4 0
        • tomxxx  

Tak je protest a protest. Za mě když tam mají vlajky, pískají atd., měla by to klidně i vysílat TV, mají na to právo. Běhat do trati a sundat cyklisty k zemi – zmlátit a zavřít na pár let za úmyslné ublížení na zdraví. Už je toho fakt moc, právo na demonstraci máme všichni, ale nemáme právo být nebezpeční okolí. To stejný běhání po tratích F1, to jsou obrovsky nebezpečné situace a v případě kolize klidně smrtelné pro obě strany. Měly by za to padat drakonický tresty.

8 0
          • orm  

Ja s tebou souhlasim, az na to mlaceni, ale pokud vlada spanelska s prostestanty souhlasi a mysli si, ze by izraelsky tym nemel zavodit na vuelte, tak co s tim chces delat? Spanelsko ma jine zakony a jine tradice, ktere my z CR nemusime chapat.

1 3
            • Jamin  

Něco k závodu bys neměl? Akorát to tu zasíráš.

4 0
              • orm  

Zadiraji to tu jini, ja na jejich komentare, ktere jsou plne nasili, reaguji. Pokud tu nebudou takove komentare, tak ja nenapisu ani slovo.

1 6
                • zirecek  

Hraješ si na policajta světového dobra. Akorát jsi stejně militantní jako ti, kteří vyzývají v revoltu oko za oko. Děláte tomu medvědí službu. Akce plodí reakci. Takových akcí – demonstrací je již mnoho, takže to vyvolává protivlnu, která to vše srovná. Bez ohledu na to, co zde budeš hlásat…

Když tě čtu, většinou si vzpomenu na Grétu…

2 0
            • rejdy  

Tak jasně že španělská vláda souhlasí, je to pro ně mnohem jednodušší a levnější, než z rozpočtu platit bezpečnostní složky, který by ohrožování závodu zabránily. Navíc, těch levicackejch aktivistickejch pijavic je (nejen tam) tolik, že důrazný zásah vůči nim by spustil takovej bordel, že by se to mohlo snadno vymknout kontrole. Takže souhlas s těmi dementy a volání po odstoupení IPT je takový standardní současný přizdisráčství.

1 0
              • orm  

Vlada s tim souhlasi, protoze k tomu ma stejny postoj jako k rusku a nevidi duvod proc delat rozdil.

0 4
            • orm  

Jinak je to k zavodu, viz clanek vyse.

0 3
            • jonys  

Posledni, co k tomu reknu: koukej dal za roh. Uz jsem to psal na Tour. Tyhle formy protestu jsou spatny tim, ze politizuji sport, zvysuji poradatelum naklady (tobe pak cenu vstupenky), zhorsuji komfort jinym divakum (vic kontrol, „buzerace“ – nebyt debilu, netvrdnes na letisti u security, muzes si vzit svoje piti, na fotbale te nesacuji…) a davaji navod jinym-uvedom si, ze kazdy mame jiny veci, co nas trapi a povazujem je za pupek sveta, tihle Palestinu, ale zitra tam muzou jejich uspechem inspirovani nabehnout ochranci veverek,pozitri vegani…protoze maji svoji vec za nejvic.

A v kazde skupine se najdou kokoti, co ten zavod/zapas narusovat budou, to je proste fakt.

Zkratka na sport to nepatri, tecka, konec plevelu :-)

6 0
              • orm  

Viz co psal skaj. Chapu, ze pro lidi z cr je tezke ten pohled chapat. Sport politicky je, zvlast pokud mas v nazvu jmeno statu a jsi kamos s premierem toho statu jehoz jmeno prezentujes, ktery dela to co dela.

0 3
                • jonys  

Tak znovu: tihle vidi problem v Izraeli. Zitra tam nebehnou ekoteroristi, protoze Ineos ma za sponzora Ineos a pozitri nekdo jinej, protoze 20 tymu=mraky sponzoru, kazdy muze nekomu vadit.

A nedelej soudce ze Gaza je vetsi problem nez jiny. Kazdy mame nejakou optiku vnimani sveta, co je tobe sumak, pro me muze byt stred vsehomira.

Na sport patri sport, tohle je jeho zneuzivani.

8 0
                  • Agent007  

Gaza je obrovský problém. Oficiální čísla udávají 63500 mrtvých. V podstatě celé město srovnané se zemí. Židi blokují všechny přístupy, takže tam je regulérní hladomor jako v Leningradu 1943. A to vraždění zdaleka není u konce. Sorry, nerad to píšu, ale proti tomu je Putin mírumilovný člověk. Rusáci zabíjí vesměs vojáky na frontě. Civilistů už taky zabili hodně, ale proti izraelitům je to zlomek.

Zlehčovat izraelskou genocidu v Gaze může jen bezcitný ignorant

0 8
                    • ememem1  

pekne vas to v rezidenture naucili, inak teraz jak sa dali trocha dokopy zas platia v dolaroch alebo stale vodkou?

1 0
                      • Agent007  

Až překročí maďarská armáda hranice Slovenska, nečakajte že vám přijdeme na pomoc :-)

0 1
                        • ememem1  

musim uznat ze to nebolo zle, tak na oplatku, keby ze prekroci a bolo by zle tak zase pridete, kukni do mapy a porozmyslaj.

0 0
                        • BikerM  

Neblbni! To by pak k nam prislo jeste vic slovaku!! A to by vetsina cechu nechtela. :D Takze nejakou pomoc bychom jim poslali.

A vlastne co bychom jim ji posilali, nasi vojaci uz na Slovensku jsou. Maji tam misi kvuli posileni vychodnich slabych hranic nato, rozhodlo se o tom po vzniku valky na Ukrajine. A mimo nasi armady tam jsou i dalsi zahranicni. Sic se o tom moc nepise/nemluvi, ale stoji to nas stat pekne nechutny balik penez.

0 0
                    • zirecek  

Hraješ si tu pokrytecky na soudce. Vycházíš pouze z informací z médií, na základě kterých vyvoláváš nenávist, soudíš jiné. Je mnoho míst na planetě, kde se páchají nelidské činy, akorát o nich nečteš z pohodlí, bezpečí domova nebo z pláže, protože se o nich nepíše v mainstream médiích. Takových usmrkaných hrdinů, mravokárců máme plné gauče. A co si udělal pro laskavější okolí, svět Ty konkrétně, kromě pindání o mrtvých v Gaze a mírotvůrci Putinovi?

1 0
                    • jonys  

Vubec jsi to nepochopil. Je uplne jedno, co TY povazujes za problem, jinemu to muze byt fuk a nespi kvuli necemu uplne jinymu. A ty nemas pravo davat nejaky hranice-za tohle demonstrovat muzou, to problem je, ale za tamto uz ne, to je prkotina. Pokud schvalujes zneuzivani sportu (lepe receno jeho TV prenosu) k demonstracim, pak pausalne. Ja to pausalne neschvaluju. A konec plevele definitivne.

5 0
                      • Agent007  

Ty a ostatní mluvíte jako 95% Čechů za protektorátu. Oni tušili nebo věděli, že existují lágry, holocaust, hladomor v Leningradu, možná i vraždění Číňanů Japonci. Ale co by je to mělo trápit, oni měli klid, ráno v šest do továrny budovat třetí říši, odpoledne na pár piv, které jim nacisti povolili, a v neděli řízky nebo pečínka za potravinové lístky. Hlavně mít svůj klid, do ničeho nestrkat nos, smrádeček a teploučko. Takoví lidé nepochopí, že někdo dobrovolně zvedne zadek a jde proti tomu zabíjení protestovat. A kde jinde než na akci, která je mediálně pokrytá. Je to jejich právo.

0 6
                        • ememem1  

Ty mluvis jak debil alebo russky agent.

5 0
                        • jonys  

Neznam spanelsky pravo, ale myslim, ze to tak neni. Protoze svoboda jednoho, konci kde zacina svoboda jinyho, nemas pravo si demonstrovat kdy chces a kde chces. Kdyby nas ted 150 prislo hulakat pred tvuj dum, rad nebudes. Takze mame pravo demonstrovat pokud to ohlasime, za zakonem danych podminek.

Za protektoratu kdyby vystrcils nos s nejakym protestem, za hodinu visis. Do techto maximalne strci policajt aby vypadli ze silnice, tak to nesrovnavej.

A fajn je, ze ty muzes demonstrovat za Gazu a ja treba za ochranu syslu. Nebo za nic. Budu, s dovolenim, demonstrovat za co chci ja. Ne ty. Ok?

0 0
                          • orm  

Prvni casti prvni vety jsi mel skoncit. Mozna by ses divil jake pravo ve spanelsku plati a ktere bys u nas povazoval za silene. Jejich zeme, jejich pravidla.

0 3
                            • Melvin  

Ale Vuelta je soukromá akce, ne? Jak by se ti líbilo, kdyby ti na tvé akci dělali bordel nějací aktivisté, byť by bojovali za cokoliv? A ještě by ti kecali do toho, které lidi z těch co jsi pozval máš vyhodit.

1 0
                              • skaj  

Na Vuelte neni soukromeho snad vubec nic a splnuje snad vsechny atributy akce verejne:) Ostatne jako vetsina jinych cykloakci. Jede se pro verejnost, “zabira” verejny majetek, zije castecne z verejnych penez. Imho naprosto legitimni misto, kde bys mohl protestovat. Samozrejme forma se mi nelibi, ohrozovat bys u toho nikoho nemel.

Soukroma akce je, kdyz pozves par kamaradu na sud na chatu…

1 0
                                • jonys  

A prave proto je narusovani prubehu horsi provineni, maji na to dokonce specialni zakon.

No, ale pokud se budou tyhle veci dit casteji, stane se co? Organizator radeji usporada akci jako mtb nebo cx. Takze uvidime cyistiku kriterijni, okruhovou, hezky uzavreny pronajaty prostor, vstupny, ochranka. Podobne pak muzou dopadnout maratony, rallye, triatlon a nevim, co vechno funguje takto.Budes rad?

0 0
                                  • skaj  

Pokud pominu ohrozovani, tak na protestu na verejne akci nevidim zadny problem. Kdyby na Czech tour jel gazprom team a protestovala tam proti tomu skupina lidi, tak by mi to take nevadilo.

Stejne tak mi nevadi, kdyz na stadionu protestuji fanousci proti UEFa apod. Ty se snazis malovat katastroficke scenare, ale realitou je, ze se masove protesty deji v dost vyjimecnych pripadech. A dat nekomu (slozky, poradatel apod) do ruky tak velky klacek, aby se s tim mohl snadno vyporadat, je zase strasne nebezpecne z druhe strany…

0 0
                                    • jonys  

Snad se o narusovani zavodu bavime celou dobu!

Blbka Omi Opi at si na lepenku nalepi treba fotku Arafata, ale nesmi s tim flaknout Tony Martina po ksichte. Na kopcich at si blazni litaj nazi, treba pomalovani obrazkama Mohameda, ale nesmi zborit motorku nebo jezdce. Tihle ale evidentne ten zavod prvoplanovite narusuji. Lezou jezdcum do cesty, bori zabrany… Omi Opi byla jen blba, tito jsou nebezpecni programove.

A hele, nejsou to jen moje scenare :-)

https://x.com/…960473387356?s=19

3 0
                                      • skaj  

Ohrozovani a narusovani jsou dve ruzne veci. A ano, pravo na obcanskou neposlusnost bez drakonickych trestu mi prijde zasadni princip fungujici demokracie. A pokud si vetsina verejnosti nepreje aby v jejich verejnem prostoru na akci pro verejnost nestartoval nejaky team, tak at klidne protestuji.

Ty se proste nedokazes oprostit od toho, ze s nimi nesouhlasis (viz ty nesmysly o syslovi nebo co jsi psal). Ale pro ne je to naprosto zasadni, stejne jako pro nas fakt, ze rusky stat raketama zabiji civilisty.

1 1
                                        • jonys  

To nejsou většiny. To jsou uřvaný menšiny. Ty si vždycky vyřvou svoje. Genderový nesmysly apod. Protože většina se jim nepostaví, radši mávneme rukou a pak se divíme, že jdeme do kytek.

A já obecně nesouhlasím s tím, že kdokoliv má nějaký právo tohle dělat, byť svůj problém považuje za sebezásadnější – oni Gazu, já třeba sysla. Nebo kdo udělá žebříček, co zásadní je a co ne?

Konec diskuse o nesmyslech.

4 0
                                          • zirecek  

Podepisuji.

Je načase založit menšinu za práva heterosexuálního bílého evropana, který každé ráno vstává do rachoty, snaží se společně se ženou vychovat děti a žít ku prospěchu, nekonfliktu okolí.

Ty všechny menšiny okolo jsou jen ukřičení, kteří neumí žít za sebe. Nikdo jim nic nebere, jen o ní křičí, že musí mít více.

5 0
                                          • skaj  

Jenomze opakuju po ste – protoze s tim nesouhlasis a zijes v CR, vidis je jako mensinu. V realu je to vetsina populace ve Spanelsku, vcetne mistni vlady. Fakt vytahni hlavu ze zadele a precti si nejaky zapadni web. Takhle vykladas veci k smichu, protoze to jsou uplne fakticke nesmysly.

Zebricek se zadny delat nemusi. Sezen dostatek lidi kteri uvidi sysla jako celospolecensky problem, srovnatelny u nas treba s pohledem na rusko a jeho vrazdeni a muzete jit protestovat…

1 2
                                            • MilesWheeler  

Myslíš Španělský, nebo Západní? Nějak se v tom ztrácíš. Jinak máš částečně pravdu. Svět je v podpoře Izraele mnohem víc rozdělen než u nás. Jenomže to není proto, že by měli pravdu, ani my ji nemáme. Tady bohužel není jednoduché řešení ani jasné právo na něčí straně. Myslím tím historicky. Tohle je mnohem složitější, než dokáže běžný civilizovaný západní člověk pochopit.

2 0
                                              • skaj  

Vubec neresim, kdo ma pravdu. Jen rikam, ze vykladat neco o protestujici mensine je blud. Vetsine spanelska se to nelibi a doma ma naprosto legitimni pravo proti tomu protestovat.

Nezamotavam se narozdil od tebe v nicem – o pozadavku na odstoupeni pisou nejenom spanelska, ale i nemecka a us media. Vybrat si ke cteni muzes co chces. Proto pisu zapadni.

1 1
                                            • zirecek  

Stále tomu nerozumíme, můžeš nám to zopakovat po stoprvé?

Proč sestupuješ k pupku světa a lidem s hlavou v zadnici, hmm?

Nebude v tomto zakopaný pes, Tvé vnitřní pnutí neustále někoho posuzovat, paušalizovat, nálepkovat?

Mají tam závod, mají tam protesty, závodníky – organizátory – diváky to moc nebaví. Třeba za nějakou dobu závod nebude, bude klid. I ty budeš mít klid s naší výchovou.

Anebo třeba stačí dát mediální prostor někomu jinému než silově protestujícím. Jim jde pouze o to, aby byli vidět a slyšet, novináři jim ten prostor dávají…

0 0
                                              • skaj  

Diskutuji, na diskuznim foru se to tak dela. Ty evidentne diskuze mentalne nejsi schopen, argumentu jsi prinesl presne 0, takze te s dovolenim vynecham. Dik za pochopeni.

0 0
                                                • zirecek  

Stále nechápeš, že část lidí zde má problém s formou a provedením protestů na úkor řady nezúčastněných, bezproblémových. Většinu lidí zde nezajímá Tvé společenskopo­litické zdůvodňování příčin, důvodů. Část lidí vnímá, že mohou protestovat jinde a jinak za svůj boj.

Prosím, založ si vlákno „Vuelta 2025, protesty Izrael/Palestina“, tam můžeš hloupým a neznalým vysvětlovat po tisíceprvé.

Mne už si vynechal, díky.

1 0
                                        • MilesWheeler  

To je přece ale nesmysl tvrdit na základě protestů několika desítek radikálů, že Israel tam nechce většina Španělů.

0 0
                                          • orm  

Mel by ses odivat jaka je struktura protestujicich. Neni to nejaka homogenni skupina radikalu, ale lide srkz cele vekove i spolecenske spektrum. Ale ok. Zij si v bludu, ze CR a jeho postoje jsou pupek sveta a tak jak to vidime my, tak to musi videt vsichni.

0 1
                                            • Lochy13  

Jak vis jaka je struktura protestujicich? Opravdu se ptam, ja to nejak nezkousel zjistovat. Tady letos pri maratonu mavali palestinskejma vlajkama cmoudi. Neprotestovali proti nikomu, jen chteli bejt videt.

0 0
                                          • skaj  
                                            1. Spanelska spolecnost je velmi silne propalestinska. Pohledem z CR extremne.
                                            2. Oficialne je vyzvala k odstoupeni vlada.
                                            3. Neprotestuje par ukricenych lidi, jak tady zkousi nekdo predkladat. Protesty jsou velke a organizovane.
                                            0 0
                                            • jonys  

A tech ostatnich 20 tymu jsou tak nejak nahodni rukojmi, holt maji smulu, to je soucast hry, no… Pidcock bez etapy, Petili na zemi…

To neni neposlusnost, tomu se rika terorismus. Tihle smejdi jsou v tom mistri, no.

Az poletis s detma ze Spanelska z dovci a oni budou na palube delat „obcanskou neposlusnost“ aby pilot pristal jinde, protoze nejaky akcie ty aerolinky ma Netanjahuv kamos, pochopis, co je to za zvraceny uvazovani.

2 0
                                              • skaj  

Let aerolinkama NENI verejna akce. Ano, ostatnich 20 teamu ma holt smulu. Moznost demonstrace ma pred zabavou prednost. Tak funguje obcanska spolecnost a demokracie. Jako chapu, ze tobe sahli na zabavu, ale z pohledu tech lidi se deje neco zasadniho. Asi se budes muset smirit s tim, ze vetsina Spanelu, vcetne vlady, chce u sebe doma neco jineho, nez bys pro ne chtel ty…

Dokud nedokazes doprat pravo protestu svemu ideovemu protejsku, tak holt budes uzavren ve sve mentalni bubline.

1 4
                                                • jonys  

Dobry pokus. Takze kdyby tym IPT misto v UWT zavodil ve Spanelsku v XCO, nebo F1, zadny protesty by nebyly, protoze to jsou soukromy akce.

Diky, to mi staci, zvracenost tohoto uvazovani ze si muzu brat jiny jako rukojmi k prosazeni svych cilu je podstatou terorismu a dal se s Tebou nehodlam bavit.

0 0
                            • jonys  

Pouc me. 3 AI mi citiuji spanelske zakony a vsude ctu povinnost ohlaseni a dost drakonicke pokuty. Kde maji chybu?

1 0
            • tomxxx  

A co chceš dělat s demonstrací, co se vymkne kontrole. Minimálně jí musiš vzít vodním dělem. Jako sorry, jsou nebezpečný závodníkům a okolí, až potom se má řešit nějaká politika a kdo „má pravdu“.

1 0
              • orm  

Promin, ale je videt, ze o spanelsku vis uplne prd. Podivej se kdo jim vladne (socialisti), podivej se jakou maji politiku izreal vs. palestina a podivej se jake zvlastni a z naseho pohledu nepochopitelne zakony spanelsko ma (napr. ze ti legalne mohou obsadit dum a kdyz je nevystehujes do 48h, tak mas smulu a oni tam mohou bydlet a ty ne). Takze to co ty navrhujes je sice „hezke“, ale ve spanelsku to kvuli tomuhle nikdo delat nebude.

0 1
                • tomxxx  

No, tak aby se pak organizátoři na vueltě nedivili, že příště tam ti nejlepší nepřijedou, furt si tolik jako Tour diktovat nemůžou.

0 0
                  • skaj  

Tour i Vueltu poradaji stejni organizatori – A.S.O.

0 0
                    • tomxxx  

Stále je to až 3. GT. Divil by ses, ale hodně běžných lidí zná Tour a Giro, ale o Vueltě nikdy neslyšeli.

0 0
                      • gersa  

Možná tě to překvapí, ale dost lidí netuší kdo to je Pogačar

Jakmile zabrousíš mimo cyklo bublinu, tak snad jedině Tour a Závod Míru

0 0
                        • iron.hide  

a Sagan

0 0
                          • Agent007  

možná na Slovensku, v Čechách znají Sagana jen ti co sledují intenzivně cyklistiku. Drtivá většina populace netuší kdo to je. Nejsou tu bilboardy s pivem Zlatý bažant nebo nějakou bankou, a Saganem

0 0
                            • gersa  

Když na Slovensku běželo Lets Dance, tak se všichni ptali s kým se to vodí za ruku Burešová. Já zase do té doby nevěděl, kdo je to Burešová

2 0
                      • skaj  

Nedivil bych se. Ale co zna nebo ne bezny clovek je pro obhajobu tveho tvrzeni uplne irelevantni.

Jen te upozornuju na zjevnou neznalost faktu, ze organizatori co se budou “divit” jsou ti sami lide co organizuji Tour. Pak ta veta totiz vubec nedava smysl. Jinymi slovy, cos napsal je nesmysl:)

Nehlede na to, ze zjevne netusis, ze tam teamy startovat musi:)

0 1
    • MilesWheeler  

Já jsem fakt chtěl Jonasovi na Vueltě fandit. Jenže to prostě nejde. Nemůžu fandit někomu, kdo nedělá závod.

0 0
      • jonys  

Asi na vic nemel, ale ano, mohl to aspon zkusit. Ale on neriskuje, vede 2:0 a hlida vysledek.

Jsem ted zvedavy, jak to zmeni dynamiku zavodu. UAE by meli tlacit, hned zitra idealne. Jenze cekam, ze jak se mavne, pulka jich zmizi v uniku… :-)

6 0
        • MilesWheeler  

Ne, tak chápu že to třeba dnes nešlo a je evidentní, že předzvěsti, že bude o parník jinde, jak Pogačar jsou liché.

0 0
        • ZDRI  

…Jenze cekam, ze jak se mavne, pulka jich zmizi v uniku…

:-))) Lépe to prostě napsat nešlo :-)))

Ad Jonas – myslím, že on i VISMA přesně vědí, co dělají. A navíc, až půjde do tuhého, vždy tam někoho k ruce poblíž bude mít. Na což bych u UAE úplně nesázel…

0 0
          • Darkson  

Pomohli dnes Ayuso a Soler? Neviděl jsem celý přenos, ale nezaregistroval jsem je.

Visma jede mnohem tymověji, UAE pokračuje v bídné podpoře leadra v kopcích z TdF.

0 0
            • andy97  

Na Angliru mu to UAE celkem dobře rozjelo. Ale zase UAE má už 5 vítězství, což se taky počítá.

1 1
      • jonti  

Já mu fandím už za to, že je schopný takhle jet po TdF.

3 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 13. etapa

Za etapu bereme v průměru 4.3 bodu, spousta pětek, a dvakrát dokonce plných 6 bodů: HoF a oblt. Weiss.

Trikoty se neměnili, jedinou změnou je posun Hindleyho do top5, konkrétně na čtvrtý flek. V top5 jej má 10 lidí, Biker, Cabasek a Jamin přesně na čtvrtém – a první dva jmenovaní tím spolu s body za Vingegaarda vyhrávají etapu. Biker se tím dostal do top5, a Jamin poskočil z předposlední­ho místa:

1 97 Chramy

2 96 ULPA

3 95 kolvys

4 92 (3) Agent007

5 92 (6) BikerM

6 92 (6) kapsch

37 56 (3) Jamin

38 56 (14) MilMat

39 55 jonys

40 49 Lukster

Možná nejzásadnějším výsledkem dnešní etapy je Lukster čtvrtý den v kuse s lucernou. 6 bodů za Hindleyho ho ještě nezachránily, ale pokud by se např. Hindley zítra posunul na třetí místo celkově, pak by se udržel. Každopádně přeji zítra hodně štěstí, cest, jak se zbavit lucerny, je vždycky víc..

P.S. Dnes je vypsáno 6 lidí z čela, protože jsem k bedně přidal Bikera jako vítěze etapy, a nikdy neodsekávám výpis na shodných bodech (pevně tomu věřím, protože rád dělám věci, které dávají smysl, ale upřímně netuším, jestli jsem to někdy porušil, určitě ne úmyslně..) U lucerny většinou přikládám alespoň jednoho nejbližšího, když je situace jako dnes před tím posledním pokusem o předání lucerny, vypisuji většinou víc, pokud nejsou od sebe kilometr daleko.. :) Pokud si to nikdo nevyžádá, toto P.S. bude poslední tohoto druhu :))

15 0
      • daymaker  

Jsem lama. Měl jsem Pellizzariho na bílý, pak zatmění a změnil jsem to na Auysa. :)

2 0
        • kapsch  

Já jsem vybíral z trojice Tiberi, Pellizzari, Riccitello. Ať už to mezi těmi dvěma dopadne jakkoli, já jsem určitě vybral blbě :))

1 0
          • cubista  

Vybíral jsem z trojice Tiberi, Pellizzari a Ayuso, měl jsem napsaného Pellizzariho, škrtl, napsal Tiberiho, opět škrtl a napsal Ayusa. Špatná volba. Legrace bude, pokud to nakonec vyhraje Riccitello.

1 0
            • Darkson  

Israel-Premiertech na pódiu, to by bylo pěkné zadostiučinění po všem, co musejí vytrpět.

1 0
              • ememem1  

Mna by zajimalo, ci by tito bolsevicki teroristi takto isli rusit aj futbalovy zapas niekde do bilbaa keby tam hral maccabi tel aviv. Skoro si tipnem ze ne.

0 0
        • JerryRed  

Gratuluji já taky :) :)

0 0
        • oberleutnant Weiss  

No vidíš. Já ho tam dal rovnou a teď jsem rád, že ještě nejsem DNF. Kdybych ho dal místo toho radši na etapy – třeba místo Landy, kterého mám naopak jak na etapy, tak na celkové. A Fortunato mi taky valnou radost nedělá – i Pedersen je ve vrchařině průběžně před ním. No prostě nepoučitelnej… :-)

0 0
      • Lukster  

Čau, ta Vuelta mi dost nevyšla, ale to je život. Bavím se i tak :). Díky za ten servis tady ;)

0 0
      • Agent007  

Stačilo vypsat první tři lidi z čela…ne? ;-)

0 8
    • ms82  

Pellizzari si to uzil, viz popisek aktivity

1 0
      • JerryRed  

Parádní ! a Sepp na Angliru 42:44 podle Stravy, tam bych to možná ušmudlal za dopoledne :) :) :)

1 0
    • ms82  

Double post

0 0
    • klobrch  

Na startu dnešní 14.etapy zase hafo protestujících za FREE Palestina. Doufám, že nějací protestující nezastaví závod uprostřed etapy. Vuelta se pomalu převrací v politický protest a to je velká škoda. Lituji závodníky z týmu Israel Premier Tech, ještě, že asi nerozumí španělštině, přitom s politikou izraelské vlády nemají nic společného.

2 0
      • Agent007  

Už vyměkli. Odstranili si z dresů nápis Israel

2 0
        • zirecek  

Hlupáci budou protestovat znovu. Jde jim o boj, důvod není prvotní. Ustupování nepovede ke zlepšení situace. Dobré bylo mistrovství světa na severu, kde protestujícím nedali mediální prostor, prostě místo zastavení, lepení k cestě téměř neukazovali. To je ideální řešení, efektivní, nekonfliktní.

2 0
        • jonys  

To bude prvni zprava v Hamas TV. A velky oslavy a propaganda budou nasledovat. Dobra prace uzitecnych idiotu. Snad nesundaji Hirta, je tam, mohl by se kousnout.

1 0
          • Agent007  

Teď jde o to, kam by se mohl kousnout? Do ruky, do jazyka, nebo do řiti…?

0 6
          • BikerM  

Mam ho na etapy. :) Nejen kvuli tomu bych mu etapu moc pral!

1 0
            • brtníček  

Ciccone a Bernal už dnes nestíhají. UAE jede bomba Vingegaard nevypadá úplně svěže. Dnes snad budou větší rozdíly než včera.

0 0
              • jonys  

Chudák Joao. Já ho moc nemusím, ale ten výraz, když objímal Solera…Měli to ložený neskutečně, jako Visma na Hautacamu 22 nebo Bora na Fedaia taky 22, bohužel musel nechat etapu Solerovi, aby mohl aspoň doufat, že mu možná někdy pomůže.

0 0
                • Darkson  

V tom protivětru toho dnes asi moc udělat nešlo. Ale Soler mě už faky štve, moc nepomohl na Tour ani tady na Vueltě a pak má nohy na asi 12km sólo v silným proťáku…

1 0
      • orm  

Oni ne, tym ano, respektive majitel tymu ano.

0 2
    • jonys  

Tak zítra by mohl Bjerg, Grosschartner má dobrý terén v S16 v téhle formě, no a Oliveira sprint v S19. Chybí někdo? K tomu KOM, týmová, kdo by řešil Almeidovo CG, však etapu si vyhrál :-)

1 0
      • jonys  

Beru zpet zitrek. Dojezd skoro v Portugalsku=O­liveira.

0 0
    • klobrch  

Dnes UAE zase super. Vingegaard je lidský robot-výkonný, chladně kalkulující, ale bez emocí. Proto mu nemůžu fandit. Celou etapu se veze v zákrytu za svými kolegy z týmu a přišlápne jen když ho někdo přímo ohrožuje. Profesionální přístup, ale mě se nelíbí. Já mám rád závodění i za cenu odrovnání se a prohry. Fandím Almeidovi.

5 1
      • UHU  

Vingegaard už nemá tu formu z TOUR, tak jede údržbu a čeká až rupne Almeida.

3 0
        • MilesWheeler  

To právě není vidět, jakou na formu.

0 0
          • zirecek  

Avšak je vidět, že jede strojovou údržbu, chladný kalkul, jako když kuchá ryby v továrně nebo mění podlahu doma.

Dříve to diváci žrali, bohužel v době Pogiho, MVDP to část publika nedojímá. Avšak je to prostě závod, on chce vyhrát celkově. I když to možná bude jeden z etapáků, kde se bude hovořit více o množství etap pro jednu stáj, než celkový vítěz – stínoherec zadního kola největšího soupeře, přestože je to jeden z top etapových jezdců. Alespoň je co řešit v komunitě, :⁠-⁠).

1 1
      • MilesWheeler  

Úplně přesně.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 14. etapa

Solera nemá nikdo, ale Vingegaarda a Almeidu většina. Všichni 3 body nemají, ale většina, a hlavně úplné čelo ano. Chramy aktuálně zaokrouhluje bodový zisk na rovnou stovečku:

1 100 Chramy

2 99 ULPA

3 98 kolvys

39 56 Jamin

40 52 Lukster

Lukster bojoval, stáhnul ztrátu ze šesti na čtyři body, ale na víc to bohužel nevyšlo, a poté, co se hned po první etapě oblékl do červeného, se s aktivní účastí na letošní Vueltě musí loučit, do zítřejší etapy nenastoupí..

Díky za účast, určitě budou tvé body až do konce závodu aktualizovány, tak uvidíme, jestli by to na konci vypadalo jinak.. Přeji kvalitní regeneraci přes zimu, a na jaře snad zase v pelotonu! :)

6 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.