Profi silnice - Giro d'Italia 2026

179 nepřečtených
  • kapsch

Ciao!

V rámci stěhování a péče o zahradu jsem absolutně neměl přehled o startu letošní první GT, takže díky všem za připomenutí!

Letos, stejně jako vloni, není na startu Gira Pogačar, ale spousta výborných cyklistů nám určitě ukáže, jak se dá jezdit v Itálii (a Bulharsku!) :)

Vážně jsem neměl čas studovat ani trasu, ani komplet soupisku, na první pohled vidím jen jednu časovku, a klasicky dvě vrchařské předposlední dvě etapy – snad bude závod napínavý až do konce :)

Profily etap např. zde The route, Giro d'Italia 2026

Tipovačku odstartuji dalším příspěvkem.

5 0
    • kapsch  

Loni se tipovačky zúčastnilo 63 kusů tipujících, z toho 34 závodníků jelo všechny 3 GT, a na Giru se představilo 42 jezdců. Primát na Giru obhajuje letos Cabasek, prvenství v sezoně Agent.

A protože do startu Gira zbývají necelé tři dny (ještě jednou díky za připomenutí), a soupisky jsou již víceméně potvrzené (momentálně vidím 18/23), můžeme zvesela spustit první letošní tipovačku.

Vše tak, jak to již znáte:

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu, nejlepšího mladého jezdce a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte ze se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí

Uzávěrka tipů v pátek 8.5.2025 v 13:50 (tj. start první etapy).

Profily etap viz např. výše v zakládajícím příspěvku, soupisky týmů např. PCS Giro 2026 Startlist

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže, 6 za správný tip na nejlepšího mladého jezdce a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Giro se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Giro skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit v růžovém.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší mladý jezdec:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil.

Omluvte poněkud strohé založení vlákna, mít víc času, hodím alespoň anketku. Třeba příště :)

Hodně štěstí všem účastníkům.

12 0
      • andy97  

V anketě mi chybí otázka: V kolikáté etapě Jay Vine spadne? :(

0 1
    • Agent007  

Sestava kluků Netcompany na Giro. Můžu, jakožto obhájce prvenství,začít skládat tipovačku.

;-)

1 0
      • brtníček  

Vzdy je težší obhájit … šedobilé myšky z Ineos až na Bernala. :-))

1 0
        • jonys  

To pravidlo bylo 1× za rok mozno zmenit dresy. Je nejaka zmena? Protoze skoro nikdo nejede v cem doted. To bude zmatek pro divaka… Tyhle treba budu plest s QS…

0 0
          • oberleutnant Weiss  

No nevím – řekl bych, že zrovna s QS ani v černobílý televizi…

1 0
            • jonys  

Jako ex-QS :-))

0 0
              • oberleutnant Weiss  

No nevím – jako loňskej Alpecin možná, ale nevzpomínám si, že by Quick Step jezdil v šedivých. I když je pravda, že ten novej Ineos je spíš takovej divně šedomodrej, no. Každopádně v kombinaci s těma světlejma kraťasama to ke spletení úplně nebude…:-)

0 0
                • jonys  

No myslim, ze ty vymeni hned pri prvnim mokru. Doufam :-)

1 0
          • Agent007  

Pravidlo dodrželi. Změnili dresy poprvé letos. Tedy 1× za rok.

0 0
      • Melvin  

Tak Ganna asi časovka, ale Bernal to bude mít těžké na tu bednu. I když mu to letos celkem jezdí.

0 0
        • andy97  

Vingegaard je jasný ale zbytek může být celkem zajímavý co se týká GC.

3 0
          • Aduldinho  

JJ, snad to Vinge dá, budu držet pěsti i na nohách :-D

2 1
          • brtníček  

Jonas jasný favorit. Pokhd nevyhraje bude to pro nej velké zklamání. Další místa hodně otevřená a nejistá. Snad se nebude moc padat…

3 0
          • cubista  

Jj, zrovna dávám dohromady tipovačku. Až na Vingeho to bude dost vyrovnané.

0 0
            • gersa  

Jsem zvědavý, kdo ho nedá na první místo

0 0
              • jonys  

Tady jo. Do Fortuny jsem ale poslal Vine @101 když oznámili, že Almeida dns.

Jonas bude chtít udělat náskok a pak jet co nejekonomičtěji skrz Tour. Druhá půlka by mohla být dost úniková.

2 1
                • andy97  

Vine se zase někde rozseká jak je u něho zvykem bohužel.

0 0
                • gersa  

Už je jen za 45

0 1
                • Agent007  

Jay Vine už před girem hlásil, že nejede na celkové pořadí. Jeho cílem je časovka.Tam je Yates jasný na druhý flek v tipovačce

0 0
                  • Melvin  

Kdybych tipoval, tak bych asi taky dal Yatese na 2. místo. I tým má silný, i když bůh ví jak na tom bude třeba Narvaez, který se vrací po zranění. Pak už mi to přijde tak nějak na stejné úrovni. Jen doufám, že do celkového nebudou moc zasahovat pády, i kdy to k závodění taky patří.

1 0
                    • MilesWheeler  

Narvaez má věřím silný standard. Věřím, že bude platný. Hlavně doufám, že Jonas nebude zmatkovat a nelehne. Itálie umí být nevypočitatelná. Hlavně aby se rozhodlo na silnici.

1 0
                      • Agent007  

Slyšel jsem že Narvaez se vrací příští rok do ineosu. Sivakov taky odchází. Del Toro má zaječí úmysly. Trochu se ten arabský tým začíná rozpadat

0 3
    • kapsch  

Co se týče tipovačky, už si můžeme říkat peloton, necelé 3 hodiny před uzávěrkou je nás kolem 35 :)

Tímto zároveň připomínám konec vkladů v 13:50 – se startem první etapy..

7 0
      • brtníček  

První etapa za nami. Magnier hodně dobře. Nakonec sprint cca 10 lidí po pádu 600 metrů před cílem. Visma jela závěr hodně zezadu.

2 0
        • jonys  

Pochvala UAE za vyzobnutí bonusu – auto zítra vepředu, na rozdíl od Visma, ti pojedou snad poslední.

0 0
          • rejdy  

To jsem koukal, obvykle, když nejede Pogi, s taktikou si nikdo moc hlavu neláme, kór takováto „drobnost“.

0 0
    • Darkson  

Kdo vymýšlí ty etapy…dlouhý kilometry jedou po široký dálnici,aby se na to na posledním kilometru zúžilo.

Děsí mne představa avizovaného dojezdu 1.etapy na Staromáku…

4 0
      • jonys  

Stejný pocit, to zúžení bylo masivní! Nepochopitelný.

0 0
      • jonys  

Tyjo zitra dobra sranda. 220km. Zadna ochranna zona, zadny 3s pravidlo, uzkej kopec, mozna mokro, zajimavy profil dojezdu…

To muze kdokoliv od Vingegaarda solo pres Cicca, Vendrameho az po sprintera typu Lund.

0 0
        • UHU  

mě ty safety zony se..ou, 5 km je moc, stačil by poslední km, je to závod. Jinak pěkný kopec měly dnes ženský na Vueltě – přes 3km v dešti pořád kolem 15% (max až 27%)

0 0
          • andy97  

No a zítra jedou ženy na Angliru to bude teprve maso. Moc je nešetři teda :)

2 0
            • McBlacky  

To moc zabavny nebude, druha pulka kopce rychlosti chuze. Jsem zvedav co jim tam mechosi daj za prevody.

0 0
              • JerryRed  

No včera Greggen vzadu vezla slušnou cirkulárku :) pravda asi má 1×

1 0
                • Singlespeed  

Dnes veze Breggen taky docela malou jednoplacku s bajkovou kazetou.

0 0
                  • UHU  

možná udělala chybu. I když na tomto kopci poslední km jedou ty nejlehčí převody, chybí variabilita. Heras a někteří další tam jeli i trojpřevodník.

0 0
                    • ms82  

Nevidel jsem ty zenske. Ale tam jede kazdy to nejlehci, co ma. Jel jsem to na 36/28 a podruhe uz bych to nedal. Nejtezsi pasaz jsem vylamal na nizke kadenci nad FTP, bohuzel to pak trva strasne dlouho, nez to zacne byt jednodussi, a to jsem skoro nedal. Bal bych se ted i na 36/34.

0 0
        • jonys  

:-)))

0 0
    • kapsch  

Aktuální info k tipu – je nás i s Opičákem 38, snad bude zajímavé závodění i v našem malém závodě.

Potěšily mě tipy s Hirtem a Kopeckým, vždycky, když sám nemám české zastoupení v týmu, se trochu zastydím :))

Vyhodnocení první etapy zkusím večer, omlouvám se, máme návštěvu ze Švýcarska a program do úterý. Teď odjíždíme na celý den pryč, ale zkusím večer najít chvíli, ať jsem jen den pozadu, a o volném dni se to snad povede srovnat.. Díky za pochopení :)

11 0
    • robb  

Milanovo hodnoty ze spurtu

https://www.instagram.com/p/DYFlDCrFPFF/?…

0 0
      • plzakj  

O 200w vetsi prumer a stejne to nestaci. To nastve a zlepseni musi hledat jinde. Nohy byly ok.

0 0
        • cubista  

Na rozdíl od Magniera a Andresena neměl dobrou pozici. To musí vylepšit.

0 0
          • Agent007  

Škoda, kdyby byl Milan třetí, mám včera uhodnutou kompletní bednu v tipovačce.

0 0
    • ferlikster  

Tak nam v Sofii zacali uklizet poslednich park km ze Samokovu. Bagry odhrnuji lety usazeny bordel, čety uklizeček zametají krajnice. Novej asfalt dokončili před týdnem, a dokonce jsou i bílé čáry. Tak snad příští rok taky něco takovýho bude, aby se tu začlo trochu pravidelněji uklízet.

2 1
      • Darkson  

Obávám se nebo lépe řečeno si přeju, aby už nic takového v Bulharsku nebylo :-).

ASO dobře dělá, že si všechny lokace pro Tour pečlivě prověřuje.

0 2
    • Darkson  

Moc jsem nepochopil, proč si Vinge a Pellizzari sáhli do zásob, aby se nechali v posledním kilometru dojet, aniž by se o cokoliv pokusili. Ale rozložení sil v kopcích to jasně naznačilo.

0 0
      • andy97  

Pellizzari asi bude nejvíce kousat. Ještě Bora má Hindleyho tak by měli zkusit dostat Vingegaarda pod tlak.

0 0
    • robb  

Úplně z čela. Prostě bez šance

https://www.instagram.com/…DYHyLikKBa0/?…

0 0
      • ladys  

Teď jsem koukal na záznam na YT. Jel po bílé čáře, za tři vteřiny již ležel. První klouznutí ustál, pak ho začalo předbíhat zadní kolo a to byl konec.

0 0
        • TheJD  

Chyba byla, ze zacal slapat. Jakmile slapnul, zadni kolo slo do strany… Zbytecny

0 1
      • andy97  

Vingegaard teda měl i štěstí, že se nelekl a ustál to.

0 0
    • cubista  

Magnier zatím stejně dobře jako vloni v Chorvatsku.

1 0
      • Agent007  

Asi mu ten Balkán svědčí

0 1
        • brtníček  

Ten přesun z Bulharska musí být dobrá divočina. Auta, autobusy…to přejedou do Řecka a pak asi trajektem do Itálie že?

1 0
          • andy97  

Visma to vyřešila odtahovkou :) což se jeví jako dobrý nápad, nemusí použít personál na dlouhý převoz.

22 0
          • Trainman  

Troufám si myslet, že třeba právě autobusy poslala řada týmu dva – jeden na bulharskou část, druhý souběžně na italskou. Určitě to podle sledované techniky v minulosti takto dělávalo minimálně UAE, SKINEOS, Decathlon, Astana… (sledoval jsem to při startu v Maďarsku, tohle bude ještě horší fuckup). Nízkorozpočtové Italy musí hnát do přejezdu jejich charisma a litry espressa. :-))

1 0
            • MavasH  

Třeba Unibet ve třetí etapě neměl autobus, ale jenom dodávku (bus poslali dopředu) Včera o tom mluvil Jens Voigt na ES – že si u té dodávky připadal jako za mlada na TdF :D

8 0
              • Trainman  

Nedivím se, autobus je pro ty týmy extrémně drahá “nezbytnost”. Nakonec i přes to jaký UAE mají rozpočet, tak i ti jezdí minimálně 14 let starým vozem (druhý je asi 4letý, ale přijde mi že se na velké akce tolik nepoužívá). Já zase pamatuju, že největší přepravník lidí, co mělo třeba Bardiani, bylo toto. To už je dnes jinak. :-)

1 0
                • BikerM  

Tohle je uprava nejakeho obytnaku? By me zajimalo kolik v tom za jizdy mohlo sedet lidi. :)

1 0
                • brtníček  

Dnes se docela závodilo. Movistar zase tozjel divočinu, ale etapu opet nemá…Hirt zatím jede dost dobře. Kdy bhdou nejaké výsledky tipovačky. Ta se mi díky odstoupením dost sype…nevím jestli ještě vůbec jedu. :-)

4 0
                  • robb  

De Lie out, Groves out,… Ciccone jede parádně

2 0
                  • andy97  

Christen klasik :D místo aby pomohl Narvaezovi to rozjet tak radši nastoupí. Štěstí, že to vyhrál i bez jeho pomocí.

2 0
                    • cubista  

Mohla to být taktika hop anebo trop. A vyšlo to.

2 0
                      • andy97  

Je to možný. Ale Christen je v tomto celkem známý, že týmová taktika mu někdy dělá problém.

3 0
                    • jonys  

Zcela vyjimecne bych mu to dnes nevycital, jel o dres.

1 0
                  • cubista  

Vše se bude odvíjet od toho, jak tipovali ostatní. Yatese měl asi každej, UAE na týmy taky dost tipujících. Ty výpadky postihnou většinu našeho pelotonu.

0 0
                  • kapsch  

Poslušně hlásím, že jsem konečně u počítače, a rozjedu to.

Zkusím šetrně k „aktuálním“ leaderům po prvních etapách – ať si užijí svou chvíli slávy, ale tak, ať se co nejdřív dostanu do reálně aktuálního pořadí :)

7 0
    • cubista  

UAE v jen pěti to rozjeli, Christen to začal a Narvaez vítězně zakončil.

4 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 1. etapa

Jdeme na to!

První etapa nese jedno jméno – Paul Magnier!

Sprinterský dojezd se neprojevil žádnými body za GC, dle očekávání.

Body za etapu – 3 body za Magniera, 2 body za Andresena (oba jezdce má i Opičák, zvolilo si je do týmu 18 z vás, z toho 10 oba dva) a 1 bod za Vernona (pouze Gersa).

Prochyno získal za etapu „pouze“ 3 body, ale jako jediný má vsazeného Magniera i do Maglia ciclamino, a tak se s přehledem jako první obléká do růžové!

Následuje oněch 10 pětibodových závodníků, z nichž BikerM a Quoll mají aktuálně nejnižší tiebreaker:

1 9 prochyno

2 5 (20) BikerM

3 5 (25) Quoll

4 5 (27) KS2

5 5 (28) lukasd

36 0 (38) Cabasekxxx

37 0 (43) Lukster

38 0 (45) iron.hide

Souboj o lucernu jede také na plné obrátky již od první etapy – je nás hned 11 s nulou na kontě :))

Iron.hide si lucernu uzmul pro sebe, a samozřejmě platí klasické pravidlo 5 dnů..

9 0
      • prochyno  

Tak já bych to už asi klidně ukončil aneb vítěz Tour de Bulgaria ????????????.

2 0
        • kapsch  

Dobrá, počkám s uploadem druhé etapy, ať jsi v růžovém alespoň hodinu :))

0 0
          • prochyno  

To je v pohodě, sypej to tam klidně hned dál. Nesmrtelnost už mi nikdo nevezme.

3 0
      • iron.hide  

ou nou, ja to vedel…

0 0
      • jiiira  

Koukám, že sem zapomněl na mladýho jezdce :-) Ale zase nedání Yatese by to mohlo vynahradit .-)

0 0
        • kapsch  

Vidíš, využiju tvůj komentář, a poprosím všechny o letmou kontrolu jejich vstupů :) snažím se chyby nedělat, ale může se stát.. Stejně jako se stane právě nedat mladého jezdce, nebo tým (Mileswheeler), nebo dát do týmu na etapy dvakrát Groenewegena (Radek.Tobolka) :)

0 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 2. etapa

Druhá etapa neskončila klasickým sprintem balíku, bohužel v ní skončili někteří z našich týmů: Vine (1× na GC, 3× na KOM, 11× na etapy), Buitrago (5× na GC, 1× na KOM, 3× na etapy), a v důsledku této etapy nenastoupili v neděli Vendrame (1× na etapy) a hlavně Yates (33× na GC, 16 x na etapy).

Za etapu bere 1 bod pouze Ciccone za třetí flek (14× v tipovačce).

Trikoty připisují stále pouze 6 bodů prochynovi za Magniera v bodovačce.

Po druhé etapě se konečně připisovali body za GC, a to za 3. Bernala, 4. Arensmana, a 5. Cicconeho.

Nejvíce bodů za GC – 20 – připisuje Jamin, vyhrává tak sobotní etapu, a střídá prochyna v růžovém!

Na bednu se posouvají také david76 a VitaP.

Změny napříč pořadím byly výrazné, a tak se KS2 jako jediný z původní top10 udržel v desítce.

1 23 Jamin

2 20 david76

3 19 (31) Vita P.

4 19 (34) kubomiso

5 18 (22) KS2

6 18 (31) Radek.Tobolka

36 1 iron.hide

37 0 (24) ULPA

38 0 (38) Lukster

Iron.hide získal bod za Cicconeho, a celkově se počet lidí s nulou celkově zredukoval na 2 :) černého Petra si nyní vytáhl Lukster.

Poslední Bulharskou etapu a nejspíš i tu dnešní vyhlásím zítra, a snad se ve čtvrtek doženu. Děkuji za trpělivost :)

7 0
      • kapsch  
        • u Lukstera chybí změna pozice o –1, nějak jsem si smazal obsah poslední buňky ve výřezu..
        0 0
      • KS2  

Celý víkend jsem si nadával, že jsem nedal Magniera na etapy. A teď zjišťuji že se mi tam nějak připletl :-)

3 0
      • Jamin  

Olalá to jsem tedy vážně nečekal :-O

0 0
    • iron.hide  

Fuu tam je ale vody :/

0 0
      • andy97  

Chudáci, hned na začátku to tak schytat. To bude dnes pěkně na morálku.

0 0
        • brtníček  

Snad to borci přežijí ve zdraví. A doufám, že v posledním tydnu v horách jim bude přát počasí více. Teď jsou dole a 14°C , na kopci bude řádná zima.

0 0
          • andy97  

Snad bude pěkně jak budou v dolomitech, tam bych se chtěl totiž jet podívat :)

2 0
        • andy97  

To je závěr etapy!

6 0
          • jonys  

Neskutečný. Ale dát Eulaliovi 9 minut na bílý dres…no dobře, no.

4 0
            • Agent007  

Soutěž mládeže letos vyhraje Pellizzari. Šest minut smázne jak malinu.

0 0
              • jonys  

Ok. Tuhle soutez vyhravaji takovi favoriti. Loni na Vuelte Ricitello (ne Ayuso, Tiberi ani Pellizari).

Loni na Giru Toro (ne Ayuso, Tiberi) a muzu pokracovat.

Podobne jako dnes ujel na Vuelte 24 Connor. A uz ho skocil jen Roglic v GC…

0 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 3. etapa

Magnier-Milan-Groenewegen.

Všichni jsme bodovali, 7 tipérů rovnou za 6 bodů.

Žádné další změny 3. etapa nepřinesla, a tak jsou změny v tipovačce spíše menší.

Jamin stále, i když těsně, drží první flek před davidem a Viťou:

1 26 Jamin

2 25 david76

3 24 Vita P.

4 23 (20) KS2

5 23 (37) Neťa

37 2 (22) ULPA

38 2 (36) Lukster

Na chvostu pelotonu se také nic nemění, a „díky“ volnému dni připisuje Lukster dva dny v černém..

6 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 4. etapa

První etapa na území státu, a prochyno jde opět do růžového! Ale postupně..

Narváez přinesl 3× 3 body (Jamin, cekanka, Quoll), Ciccone stejně jako v druhé etapě po bodu 14 lidem.

Změny v GC přinesly jak úbytky tak přičítání bodů většině z nás.

Ale rozhodujícím faktorem je nakonec Christen v bílém dresu. Prochyno přidává k Magnierovi i mlaďase, kterého má i JerryRed, a hlavně díky 12 bodům za trikoty opět vede. Za ním se o druhé místo perou Agent, Opičák a pospec:

1 25 prochyno

2 23 (19) Agent007

3 23 (23) (:(P BFopičák

4 23 (25) pospec7

5 21 Quoll

36 4 iron.hide

37 2 (19) ULPA

38 2 (33) Lukster

Lukster jede s lucernou již čtvrtý den v kuse, a je na hraně vyřazení. Ovšem dnešní etapa byla dramatická, Lukster musí doufat, že změní pořadí i v našem pelotonu – a ani nemusí tak dramaticky :)

7 0
    • cubista  

Dneska to muselo být neskutečné martyrium. Prakticky trvalý liják, občas kroupy, pocitová teplota pod 10 stupňů. Klobouk dolů před výkonem Ariety a Eulalia. Ti dva dali pelotonu, který tahal Ciccone se snahou udržet růžový trikot, přes 7 minut. Heroický bojovný výkon jako v legendárních etapách minulosti. Ti mladí kluci se toho nebojí.

16 0
    • plzakj  

Konecne je to ta spravna Italie :D uz chybi jen snezeni v Alpach. Arrieta mel dnes nejen vetsi vykon, ale i kroutak :)

9 0
      • andy97  

To byl zase závěr dnes :) měli smůlu, že začlo pršet v posledních 2km. Dojezd na kostkách taky nebyl úplně teda ideální. No Unibet tam taky najel zbytečně rychlé.

0 0
        • Darkson  

Nepřijde mi že by jezdci udělali chybu. Demence organizátorů, kteří jdou po těchto situacích cíleně. Ukazuje se, jaké jsou Giro a Vuelta pouťáky oproti Tour.

4 0
          • andy97  

To bezpochyby, ten dojezd úplně zbytečný no. Kritika od jezdců a dalších bude velká.

0 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 5. etapa

Výsledek včerejší dramatické etapy je jednoduchý:

• za etapu nula bodů
      • Christen vysvlečen z bílého dresu – 2× –6 bodů
      • nikdo nemá nikoho v top5 GC → mínus spousta bodů

Ve výsledku jsme seřazeni jen podle bodů za etapy, s jedinou výjimkou, a tou je 6 bodů za Magniera pro prochyna.

Ovšem vedení se ujímá Quoll! Před právě prochynem a KS2, kteří jej doplňují na bedně:

1 15 Quoll

2 13 prochyno

3 12 KS2

4 11 6 jezdců těsně pod bednou

36 2 (15) ULPA

37 2 (29) Lukster

38 1 Feďa

Lukster se na poslední chvíli zachránil, skáče o bod a jedinou pozici před lucernu, kterou nyní veze Feďa..

Večer bych snad měl vyhodnotit i dnešní etapu, a konečně budeme „live“ :)

6 0
    • rejdy  

Jak jsem viděl ty vlhký kostky, říkám si, to lehne, taky že jo. Magnier hezky ještě třetí.

0 0
      • andy97  

Unibet tam do té zatáčky najel zbytečně rychlé.

1 0
        • MilesWheeler  

Ono to bylo pochopitelné. Ta zatáčka byla klíčová pro následný spurt, těžko jim něco vyčítat, byli přemotivovaní. Do té doby si vedly parádně.

0 0
      • robb  

Tak Ballerini to loni zkoušel i v poslední etapě na kostkách v Paříži, kde taky bylo mokro. Asi to umí no

0 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 6. etapa

Když už to vypadalo na plný sprinterský dojezd, přišly kostky..

Balleriniho nemá nikdo, Stuyvena 3 lidi, Magniera první polovina pelotonu – proč asi jsou před tou druhou půlkou, že? :))

Na pořadí na čele se nic nemění, všichni +1:

1 16 Quoll

2 14 prochyno

3 13 KS2

4 12 6 jezdců těsně pod bednou

37 2 (14) ULPA

38 2 (28) Lukster

Na chvostu se vracíme tam, kde jsme již byli, ULPA s Luksterem, pro tiebreaker stále nepříznivě pro Lukstera. Alespoň má další 4 dny na to s tím opět něco udělat :)

2 0
    • MilesWheeler  

Tak co, udeří Jonas? A kdo mu bude sekundovat? Sledujete, když je venku hnusně?

1 0
      • Cabasekxxx  

Sleduju. Je hnusně a ještě jsem v práci :-) Já jsem zvědavej co Jonas ukáže. Přeci jen není taková povaha jako Tadej aby do toho bušil v každé etapě. A uvidíme co mladej v růžovém. Jestli mu přidá nějaký watty.

1 0
        • rejdy  

Visma jede na vítězství v etapě dle rozhovorů před. Jsem zvědav na Pelizzariho a jak na tom bude Bernal – jestli ten problém z před pár dní, kdy měl 20 minut tepy přes 190 (dle něj hrozně vysoko, aniž by ho bolely nohy) a Turner ho tahal zpět, byl jen špatný den, nebo dneska shoří úplně.

2 0
          • MilesWheeler  

Přitom v sezóně jezdil dobře. Na top 5 jsem mu věřil.

0 0
          • Singlespeed  

Jonas tam pere pořád velkou, je vymalováno.

1 0
            • MilesWheeler  

Ale Gall jede skvěle. A já ho mám jen na etapu. Achjo

1 0
              • Singlespeed  

Co dnes Felix sežral? Aby nakonec Jonase neporazil.

0 0
                • andy97  

Dobře si to rozvrhl oproti Pellizzarovi.

0 0
                  • brtníček  

Hirt slušně. Škoda, že v tom vetru neuvisel déle.

3 0
                    • andy97  

Škoda, že jel pořad až na konci balíků. V tom zadním větru je to sebevražda. Mohlo to být lepší ale určitě tu desítku by měl dát i s výhledem třetího týdne, který má tradičně dobrý.

5 0
                  • cubista  

Pellizzari zažil stejnou zkušenost, jako když Connor zkusil držet krok s Pogičem. Oba na to doplatili, což Connor tehdy hned potvrdil a Pellizzari už taky ví. Gall má formu jako hrom, pokud tak pojede dál, tak bude boj o druhé místo napínavý a ani Vinge nesmí mít slabší den.

8 0
                    • andy97  

Škoda, že má Gall slabší časovku a v sjezdech není též moc jistý.

1 0
                      • cubista  

Jj, časovka je problém, stejně tak pro Pellizzari, Hindley a Connor. Musel by Vinge mít hodně špatný den nebo velkou smůlu, jinak si to v pohodě pohlídá. Ale nebude to taková dominance, jako když vyhrál Giro Pogič.

0 0
                        • Agent007  

Počítám že v úterý v časovce naloží Arensman vrchařům 2–3 minuty, a vrátí se do top5

0 1
                          • Honzas  

aby po zitrku ty 2 – 3 minuty stacily.

0 0
                            • Agent007  

Tož, každý může mít špatný den. Třebas dneska rupnul Čikóne. Ale zítra je poslední kopec mnohem kratší a mnohem mírnější než včera. Takže žádné velké rozdíly neočekávám. Časovka, to bude jiné masíčko.

0 0
                              • andy97  

Ciccone nejede na celkový pořadí.

0 0
                              • rejdy  

Cicco několikrát opakoval, že jede pro etapu, takže dnešní sešup v rámci GC pro něj znamená možnost skočit v nějaké etapě do úniku. Dneska ho právě kvůli pozici v celkovém do úniku pustit nechtěli. A nerupnul, pojal konec zlehka, tak to naprosto s klidem komentoval po etapě.

0 0
        • MilesWheeler  

Mně se úplně rozpadla top 5. Bernal a Mas si vystoupili a Yates out.

1 0
          • brtníček  

Masovi jsem nevěřil, ale Bernalovi ano. Dával jsem ho tam tak nějak ze sympatie.

5 0
            • andy97  

Mas má po operaci obou tepen v nohách, tak byla otázka jak na to bude.

0 1
              • MilesWheeler  

U mně bylo přání otcem myšlenky, dlouhodobě mu přeju. Co už.

0 0
              • andy97  

Tak jenom v levé noze. To jsem si spletl s Jakobsenem z Picnicu ten byl na obou.

0 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 7. etapa

Spousta bodů dnes! V průměru přes 26 pro každého z nás :)

6 bodů za etapu získal pouze prochyno, ale rozdávalo se i za Viungegaarda v modrém (8×), za Boru v týmech (14×), a samozřejmě za posun 4 tipovaných lidí do top5 v GC..

Nejlépe na Blockhaus naladil formu Lukster, který získal 41 bodů, a posunul se o 33 míst, až do naší top5 :)

Vedení ovšem již třetí den v řadě drží Quoll, za ním je velmi těsný souboj o 2.-4. místo:

1 49 Quoll

2 44 (13) lukasd

3 44 (21) Jakub_Kencl

4 44 (21) Vita P.

5 43 Lukster

35 24 (9) Robb

36 24 (17) kapsch

37 24 (18) Feďa

38 20 jonys

Stejně jako o druhé místo je soutěž vyrovnaná i u předposledního fleku :) lucernu si ovšem s mírnou ztrátou uzmul jonys.

13 0
    • kapsch  

Tipo Giro 26 – 8. etapa

Osmá etapa přinesla body za Narváeze (3×) a Leknessunda (2×), přičemž oba závodníky má Jamin, a tím vyhrál včerejší etapu z pohledu tipovačky.

Většina pole přišla o nějaké body vypadnutím Pellizzariho z top5, ale většinou nešlo o velké změny v pořadí. Mimo Jamina za zmínku stojí posun Lukstera až na druhé místo:

1 48 Quoll

2 43 Lukster

3 40 (11) lukasd

4 40 (19) Jakub_Kencl

5 39 Agent007

37 20 (7) Robb

38 20 (22) jonys

Jonys drží lucernu. ale Robb se v balíku stáhl k němu.

6 0
      • Lukster  

To už je lepší pohled na pořadí než na začátku týdne ????

2 0
        • iron.hide  

No jo, mas 5 maglia nera, a zrazu top2 :D skokan roka

0 0
        • JerryRed  

:) :) já naopak po posledních etapách „stále klesá, stále klesá“

0 0
          • brtníček  

Pellizzari out. A to ještě nazačli prudké stoupání. Gal si asi hodně věří…

0 0
            • jkcz  

Vinge zkusene. Neni tim, kdo zariznul Ciconeho, nechal vycukat Galla, navysil lehce naskok a pritom oddalil obleceni ruzoveho trika.

0 0
              • andy97  

A v časovce Gallovi nadělí ještě významnou nadílku.

0 0
                • MilesWheeler  

Na 40 km by to mohl být ranec.

0 0
                  • brtníček  

Na tu časovku jsem hodně zvědavý jak to zajedou jezdci na celkové pořadí. Asi se to trochu promíchá v celkovém pořadí.

2 0
                    • zirecek  

Jonas jede klasicky „srabácky a vyčůraně“, tedy naprosto adekvátně k úspoře sil na TdF. Nemá důvod pálit sirky, časovku prijebe a odskočí, pak udržovačka; cíl je vyhrát zkušeně s úsporou energie na další etapák.

3 1
            • cubista  

Dle německého Eurosportu Pellizzari má nějakou infekci.

0 0
    • MilesWheeler  

Podle společných časovek může Gall chytit tři minuty

Tour 2024 21.etapa 33,7 km Monaco Nice Gall+3.30

Tour 2023 16.etapa 22,4 km Passy Combloux +3.40

V úterý se bude nakupovat. Můj tip je +2.30 a Gallova životní časovka.

0 0
      • jonys  

Stejny nazor. Ma formu, forma je kral.

0 0
        • MilesWheeler  

A viděl jsem dost záběrů, jak Decathlon ladí aero materiál a posed. Věřím, že se posunuli.

0 0
          • cubista  

Vinge pojede časovku v modrém, asi nemá moc radost.

0 0
            • rejdy  

Tak mají zítřek na to mu něco padnoucího spíchnout :)

0 0
              • andy97  

No třeba mu to ve fabrice Castelli ušiji na jeho přesné míry :)

0 0
                • rejdy  

To bych tak nějak očekával :)

0 0
                • MilesWheeler  

Tak ono jde i o technologii, švy a tak. Ale nečekám, že ho to bude nějak limitovat. Řekl bych, že na tohle budou nachystaní. Už od doby co navlékl modrý dres s tím museli počítat.

0 0
                  • cubista  

Jens Voigt z motorky zmiňoval variantu pokuty a jízdy ve vlastním dresu. Je to vůbec možné? Voigt je takovej německej Bejk:-)))

0 0
                    • jonys  

Campa to rozebiral vcera a taky rekl, ze zkusi dres odevzdat a kdyz to nevyjde, jsou i jine moznosti…

0 0
      • Agent007  

Moc bych si nebyl jistý, časovka je dlouhá 42km a úplná placka. Navíc pořád podél moře, takže i vítr. Tam ty minuty ztráty budou naskakovat rychle. Arens by mohl být po úterku na bedně.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.