Probléms širokým pláštěm - musím přeplést kolo? 15x110

21 nepřečtených
  • Iam_Macek

S novou vidlicí přichází nové problémy. Moje „stará“ nába dostala adaptér na 110mm a já celý šťastný nacpal kolo do vidlice. No a jak to sleduju, něco mi tam nesedí (že by adaptér?), no posuďte sami. Jelikož mám v plánu 2.5 pláště DHF, a tyhle mám jen na lítání po městě a stezkách, tak mi řekněte, jak to tam mám narvat? To vážně musím koupit novou nábu, která je 110 v základu a přeplést kolo, když jsem na této nábě sotva ujel nějaký ten kilák? A nebo mi tu nějaký profi/závodní mechanik, kterých je tu plno poradí co s tím? :D

0 0
    • vojtechposmourny  

Normálně si to docentruj na střed a 2.5 se tam vejde v klidu.

0 0
      • Iam_Macek  

Jako fakt? :D Však ten výplet nebude pak rovnoměrný

0 0
        • Vilém  

Ne jedne strane naby jsi 10mm pridal.Musis to pretahnout a nasledkem toho bude vyplet rovnomernejsi nez predtim.

0 0
          • Iam_Macek  

No ale já jsem těch 10mm přidal až za úchytama špic žejo, takže to podle mě bude jakoby na tu jednu stranu skoro kolmé ty špice

0 0
            • vojtechposmourny  

Věř Vilémovi, fakt ten výplet bude symetričtejší.

0 0
            • Vilém  

Predtim byly kolmejsi draty u kotouce.Jakmile to pretahnes, tak se sklon dratu na leve a prave strane bude vic blizit idealu.

0 0
            • novas752  

Starý kola na ráfkový brzdy byly vepředu vypletený rovnoměrně, kvuli kotouči se levá strana výpletu posunula o něco dovnitř, takže přecentroánim víc doprava to budeš mít rovnoměrnější.

0 0
              • Iam_Macek  

Jasně, chápu. Ale jak to mám přecentrovat na střed a zároveň mít dráty rovnoměrně naplé?

0 0
                • novas752  

Si je změř teď – rovnoměrně napnuté asi nejsou, strana kotouče je víc.

Všechny levý dráty o pár otáček povolíš, všechny pravý utáhneš.

0 0
                • vojtechposmourny  

Jednu stranu o půl otočky povolíš a druhou naopak utáneš. A tak budeš pokračovat dokud to nebude ma středu.

Ideální je si půjčit centrovací vidlici.

0 0
    • JMT  

Precentruj to na stred.

0 0
    • vojtechposmourny  

Jinak kolik má ta Foxka zdvih?

Jen jestli to místo Recona na 120 nebude moc vysoké.

0 0
      • Iam_Macek  

Má to 150, ale v zimě jdu do nového rámu

0 0
      • Iam_Macek  

Ale změna v geometrii minimální, a na to že to má rake 41mm tak to kolo zase tak vepředu nemám.

0 0
    • Marskatin  

Nebo si pořiď adapter, co přidává na jedné straně 5mm přidává a na druhé se dává 5mm podložka pod kotouč. Jestli to z fotek dobře vidím, tak jsi prodloužil 10 mm na jedné straně.

0 0
    • mr.garisson  

Tnehle adaptér od MRP kolo posune na střed. Přijde mi to jako lepší řešení. Vozím to na DT350.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.