Převodník na kliky shimano M615, 38x24

11 nepřečtených
  • krikli

Borci, můžete mi poradit převodník, který by mi pasoval na 2×10,na kliky shimano M615, 38×24.

Potřebuju ted na závod do vrchu převodník nejlépe 22. Co jsem si měřil, tak rozteč mezi šrouby je 45 mm.

Potřebuji ten převodník jen na tento závod. i za cenu, že mi nebude uplně pasovat na řetěz. Je už na pokraji životnosti, po závodu musím vyměnit…

0 0
    • couffy  

Jak si měřil tu rozteč?Nějaká divná.

0 0
      • krikli  

Jak se to má měřit správně? Jsou tam 4 šrouby? tvoří čtverec, který má stranu 45 mm. přes střed, jsem neměřil.

0 0
        • Brdko  

Zkus Google. Podle pdf ze Shimano webu by vnitřní převodník měl mít rozteč šroubů 64mm…

http://si.shimano.com/…download.php?…

0 0
        • couffy  

Roztečná je průměr kružnice na které jsou ty díry,musiš měřit přes střed a to potom naměříš 64mm.Pokud to máš jen na jeden závod tak vem jakýkoliv převodník s 4×64mm.Třeba http://www.cyklosvoboda.cz/…y-63380.html to je jenom nástřel,je jich spousta za ruzné ceny.

0 0
          • couffy  

Rozteč 64mm platí,ale ty musíš brát desítkový kvůli šířce řetězu.

0 0
            • Singlespeed  

Nemusí. Devítkový pasuje taky (je úplně stejně široký).

0 0
              • krikli  

borci, klidně devítku. Sundám oba převodníky, dám tam jen ten malej… Odjedu závod a vrátím zpět původní, vyměním řetěz za novej… Už je na hraně… Kazetu mám 36 zubů, tam už si moc nepomůžu…

0 0
                • Singlespeed  

Vytahaný řetěz a nový malý převodník není moc dobrý nápad. Ani bych se nedivil kdyby to při silnějším záběru střílelo…

0 0
    • pekl024  

Ahoj,

mám kliky FC-M615 38×24. Chtěl by jsem převodník 34×24, ale asi není přímo pro tyto kliky. Jde použít z jiného modelu klik ve stejné rozteči bez problémů?

Děkuji

0 0
      • Singlespeed  

To je velmi obecná formulace „z jiného modelu klik“. Takže při nejhorším ten blíže nespecifikovaný a neznámý 34z převodník vezmeš kolem pacek trošku pilníkem, což je v podobných případech poměrně běžná procedura.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.