Přesmykač Exage 300 a dualy shimano ST-A070

4 nepřečtené
  • Martin z Brna

Dobrý den pánové.

Mám starší silničku leaderfox, na které je řazení exage 300, vzadu sedmikolečko, vepředu dvojtalíř 52/42. Sice sem si na řazení na rámu docela zvykl, ale jsem hračička takže jsem si po předchozím ujištění o funkčnosti s daným řazením objednal z kupkolo dualy st-a070. Přehazovačka funguje bezchybně, ale u přesmykače se nemůžu dopracovat uspokojivého výsledku – v krajních polohách drhne řetěz o vodítko. Dorazy mám nastavené správně, vodítko je rovnoběžně s převodníkama a podle všeho i ve správné výšce. Teď jsem v situaci, že drhne malý převodník a dva největší pastorky, a velký převodník a nejmenší pastorek. Jakkoliv ladím dál, tak jenom posouvám pásmo kde to bude drhnout. Je to jako by ta řadící páka neměla dostatečný rozsah, přitom je ale 2×7 a i z kupkola mě ujišťovali, že to bude chodit.

Jak z toho ven? Jiný přesmykač? Jiné kliky? Nebo dělám někde chybu v nastavení?

Díky za rady

0 0
    • tromboonen  

S timhle konkretnim materialem nemam zkusenosti, kompatibilitu over u vyrobce na webu, ale obecne vetsina 2× dualu (pri komplikovanejsim nastaveni i 3×) by mela fungovat se skoro jakymkoli 2× smykem, ja mam treba na obou kolech 11sp smyk Ultegra 6800 a paky mam 10 sp Ultegra 6700 resp Dura 7900, ma to udajne jiny chod, ale funguje..

Na jednici na navarce mi to ale taky trochu drhlo, oproti dvojce na objimce, pomohlo posunout smyk nahoru (vic nez se doporucuje a nez je na te nalepce na novych), nevim z hlavy o kolik, cca 4 mm nad zuby nebo i vic? Zkus to, za to nic nedas…

0 0
      • Martin z Brna  

Díky za tip, zkoušel jsem to dát výš o pár mm, no nic moc se nezměnilo (i když myšlenka to nebyla špatná, vodítko se směrem dozadu rozšiřuje)..

objednal jsem nejobyčejnější přesmykač shimano claris, tak jsem zvědavej…

0 0
    • Martin z Brna  

tak pro příští generace – s clarisem to funguje, akorát sem se felil s průměrem rámu (mam 28,6 a koupil sem 31,8), tak sem to musel vypodložit gumovým páskem.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.