Přehazovačka 105 12v na kazetě Ultegra 11v

10 nepřečtených
  • VitasekR

Zdravím, mám doma trenažér, který jsem používal ke staršímu kolu, ale pořídil jsem si nové. Takže mi na trenažéru zůstala kazeta Di2 Ultegra 11v 11/34, ale na novém kole mám mechanickou 105 12v, ale taky 11/34. Proto se ptám, jestli bych mohl použít toto kolo na tomto trenažéru, díky všem.

0 0
    • novas752  

Ne, 12spd řazení na 11spd kazetě fakt fungovat nebude.

0 0
      • VitasekR  

A kdybych si zařadil jen jeden stálý převod a nepřehazoval, to by teoreticky fungovat mělo, ne?

0 0
        • iceduck  

Bude to fungovat na nejmensich (volnych) pastorcich, ale pouze pokud tam das spravne vymezovaci krouzky (12s).

A nebo jak pises, ze zaradis treba 15z, seridis to a pak uz na to nebudes sahat. 12s retezy se na 11s bezne vozi, tam problem nebude.

0 0
      • wilda81  

Oficiálně ne, ale 11s a 12s mají hodně podobný tah lanka. Běžně se používalo 11s řazení v kombinaci s 12s GRX SGS hazkou aby se dala vozit kazeta s větším rozsahem. Na trenažeru bych to klidně zkusil.

0 0
        • novas752  

Di2 tah lanka moc nemá

0 0
          • wilda81  

Ale on má „Di2 kazetu“, o zbytku nepíše :)

Máš pravdu, zmínku o elektrice jsem přehlédl, bral jsem v potaz jen kazetu, ale ono vlastně ani případné elektrické řazení na věci nic nemění.

0 0
            • VitasekR  

Mám celou sadu Di2 Ultegru, a mechanickou sadu 105.

0 0
              • gersa  

A pochopil jsi, že 11 a 12 sp komponenty jsou mezi sebou nezaměnitelné?

Jedině 12 sp řetěz můžeš použít na 11 sp sadě

1 0
    • milan.v  

Nová 12 rychlostní kazetka, 105ka je za pusu…

Tato zpětná kompatibilita nefunguje…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.