• keymaker

Tak kolik nás půjde nebo pojede tento rok? Tento rok jdu z Týnce.

1 0
    • Kouba_2005  

44km, budeš ve zprávách mezi padlými hrdiny :-D

1 0
    • brizak  

Já tentokrát prvně nejdu, ale jedu. Konkrétně trasa z Tábora a trochu jsem jí překopal z 74 na 90 km,ale nikde to moc neventiluju, aby se o tom nedozvěděli spolujezdci :)

3 0
    • rasto  

mám doma 9 botiček. z Prahy. jak jsem se oženil, onehdá v polovině května, ani jednu :-)

1 0
    • Jáchym 1  

Já když slyším nebo čtu Praha – Prčice,tak se mě vždy vybaví film Kam pánovè,kam jdete s K.Heřmánkem.Tan se mě moc líbí.A pak další vzpomínka-v Prčicích jsem pár týdnů sloužil ZVS.

Klobouk dolů před každým kdo ty kilometry absolvuje.

3 0
      • Kouba_2005  

To teda jo, taková štreka. Úplně mi stačilo na základce, když jsme se troubové naivně přihlásili na oslavný výlet Ludvíka Svobody s tím, že se ulejeme z vyučování … šli jsme 15km ve sněhu přes pole, přes lesy do nějaký řiti, na kterou měl Ludvajs nějakou osobní vazbu. Tam jsme dostali čaj a tatranku a hurá zpět.

1 0
      • vapes  

Těch 70km je docela velká porce, ale ty ostatní trasy, včetně padesátky už musí ujít více méně každý trochu fyzicky zdatný člověk. Jen to dlouho trvá a člověka to musí trochu bavit, jinak je to hrozná nuda.

0 2
        • Jáchym 1  

Já jsem kdysi šel něco kolem 40 km ,,Kolem Pálavy,, nebo tak nějak se to jmenovalo.Byla to darda.

0 0
        • keymaker  

Jo, je tomjako dlouhy, hlavne ten konec je nidnej. Jde se po vyasfaltovany cyklostezce a uz se sbiha vetsina tras…

0 0
    • Mustafa  

Počasí bude pěknej hnus. Aktuálně to vidím na troje boty sebou.

0 0
      • keymaker  

Nesmis se bat vlka nic…

0 0
        • Mustafa  

Zase tak hrozně se nebojím ale prudí mě to, protože jsem si myslel, že to bude formalitka „nalehko“. Takto potáhnu ( nezmění-li se počasí ) jedny boty navíc + pláštěnku.

0 0
          • keymaker  

Plastenku tez, boty neresim :-) sobotu slibujou jeste celkem OK. Nedele bude asi prset vic

0 0
      • brizak  

I prd, velebnosti, ono se to vyčasí. Pravda, minulej rok taky chvílema pršelo, ale to jsem to běžel, takže mi trocha zchlazení přišla vhod :)

0 0
        • Mustafa  

Minulej rok byl ten deštík takovej nijakej. Pláštěnku jsem snad ani nevytáhnul, stačilo se to „odpařovat“.

0 0
          • Mustafa  

V každém případě, všem hodně štěstí na trase. Přidávám motivační foto :

2 0
            • keymaker  

Au. Ja minulej rok celkem solidni puchyre na prstech. Tento rok jdu v jinych botach :-)

0 0
              • Mustafa  

Já jich měl celkem 11 ( to na fotce jsou 2/3 toho s přehledem největšiho). Připadal jsem si jak kočka. Na prstech jsem měl také. Zachránily mě sandály, které jsem nasadil až v Mezné – nejsou těžký a rázem „zmizí“ velká část těch kontaktních míst puchýřů. Bez nich bych to možná i vzdal.

Také jiné boty, resp. doufal jsem, že půjdu v botách ve kterých jsem šel začátkem dubna 50 bez puchýře, jenže ty rozhodně nejsou do deště – bez membrány. Takže jestli bude opravdu pršet, tak půjdu v gtx botách, které jsem de facto ještě nevytáhl z krabice.

0 0
                • keymaker  

Jaky boty mas? Ja to pujdu v botach z dekace. Minulej rok jsem sel v La Sportiva a prave nic moc…

0 0
                  • Mustafa  

Ty vyzkoušený Lone Peaky 8. Evidentně za ty prachy i přes nevysokou životnost stojí. Koupil jsem minulý rok po Prčici Hoky Anacapy, bohužel jsou mi menší. Byl jsem si jistý že jsou dostatečně velký ale nejsou. Do cca 35 km ok, ale pak už jsou " krátký". A 2× jsem si v nich divně podvrknul nohu ( bez následků ), což přičítám té vysoké patě. Už začínám mít bot jak „hrdinky“ Sexu ve městě. Bohužel, to že mi boty v něčem nesedí, zpravidla zjistím až po 30km. Takže hromadím boty na „donošení“

. Vč bot na kola mám víc bot než moje paní a její syn dohromady :).

Gtx kotníkový Merrell Moab, už jsem je měl, nosím je i do práce od podzimu do jara.

0 0
                    • keymaker  

Hoky jsem zkousel nejake ATR6 a rozparaly se u svu sitka a ta svrchni cast. Jinak celkem super boty, ale cca 500km a KO. Ty z Dekace daji pres 1000 nez prosoupu podrazku. Jsou to na trailovy beh. S GTX nemam zkusenost…

0 0
                  • Melvin  

Mám jedny La Sportivy Tempesta GTX na zimu a většinou po těch 30+ km už to není ono. Ale to nejsou boty na nějaké ultra výkony. Na to by měly být Prodigio, které jsem neměl možnost vyzkoušet.

1 0
    • Mustafa  

Mám v Hokách odejito cca 400km a zatím drží. Jediné výraznější opotřebení je „omačkání“ té části podešve kde není Vibram. Nicméně s tím jsem počítal, protože v recenzích upozorňovali na to, že tato část půjde rychle do hajzlu. Nikdy se je ale neprotáhl ostružinami nebo nějakým velkým bordelem v lese a ani je nepromáčel.

0 0
    • keymaker  

A je to :-)

13 0
    • brizak  

Taky, sice celý Táborský okruh foukalo proti a 30km před koncem mi na Mutantovi prdlo pár drátů a rozcentrovalo mi to kolo tak, že se skoro nevešlo do rámu, ale nebuďme detailisti :)

3 0
    • Mustafa  

U mě bohužel opět destrukce. Bez 100m to bylo 75km ( na Hlubočince jsme sešli z trasy, cca 1km navíc ). Do Týnce pohodička ( první zastavení ), do Neveklova to ještě šlo a odtamtud už to bylo utrpení. Na tý pražský trase je pro mě největší problém moje snaha držet tempo „balíku“, resp. předhánět, když na to evidentně nemám. Do půlky předejdu spousty lidí, který mě pak na nějaké přestávce třeba v Neveklově doženou a pak už je nedojdu. Kdybych se od začátku udržel v pomalejším tempu, tak bych asi nebyl tak zničenej a výsledný čas by byl asi podobný…no tak pokus příští rok.

Celkový čas 14:45. Na obou nohách ( promázaval jsem chodidla, evidentně málo nebo je problém jinde) po jednom velkém puchýři na ploskách pod prsty + jeden malý na boku prstu. Což je oproti 11ks loni výrazný posun. Nateklý nárt ( asi blbě utažená bota) pravé nohy, téměř neohýbací pravé koleno ale zombie chůzi zvládám bez chodítka.

Zajímalo by mě, jaké má PP trasa ztráty – kolik lidí nedojde. Už u Týnce bývá na některých lidech vidět, že toho mají opravdu dost, obdivuju že to zkusí, když tuší jaký to je masakr ( z mého pohledu, chápu že pro spousty lidí je to naopak totální brnkačka).

Koukal jsem, že mezi pochodníky silně přibyly Decathlon botky – Quechua. Minulý rok to byla z toho co jsem vnímal těžká dominance Hoka a letos jsem jich moc neviděl. Na Gryble mě předběhl ( opravdu předběhl , nepředešel )někdo v Crocsech a vojenské bundě. To jsem si myslel, že největší bizar jsou ti, co to jdou s narvanou igelitkou v ruce.

1 0
      • rasto  

viděls Viktorku?

0 0
        • Mustafa  

Nejsem si vědom. Jak vypadala?

0 0
          • rasto  

legenda P-P. krátké žluté tričko s červenou číslovkou na zádech. modrá sukně ke kolenům. ale to už je let. asi už nechodí.

0 0
      • keymaker  

Smekam. Zrovna vcera jsme se bavili, ze ta z Haju musi byt mordor. Jinak po ceste nekdo rikal ze minuly rocnik z Haju odstartovalo pres 900 lidi a doslo asi 35. To mi prislo teda dost malo. Je to jen info z cesty. Nevim, zda je relevantni. Jinak jsem videl Hoka, La Sportiva a ano Dekac. Sam jsem sel v dekacovskejch, bohuzel uz temer bez vzorku, takze v nejnizsim miste boty jsem trpel a je z toho puchyr. Jinak v zasade nikde nic. Jen ten kus z Jesenice do Prcic bych zrusil. To je totalni oser :-). Do Kosovy hory krasna trasa. Startovali jsme z Tynce lehce pred pul osmou. Celkem temer 46km, tempo 11:10.

0 0
        • Jezevec70  

Kolik z tras je po asfaltu? Nemám problém jít 40km po lesních cestách s kilometrovým (nebo i víc) převýšením, ale 30km po asfaltu by mě totálně zabilo.

0 0
          • Mustafa  

Čistě po asfaltu není žádná trasa. Samozřejmě, bez asfaltu také ne. ******* asi všech těch severních tras je posledních 8km, které jsou po asfaltové cyklostezce Prčice – Mezné. Nejvíc asfaltová mi přišla asi táborská ale už je to asi 20 let co jsem ji šel – možná si to jen špatně vybavuju, možná vede aktuálně jinudy.

Asi nejméně asfaltu mi připadá, že je na petrovické trase a i vzhledem k mé slabosti pro Petrovicko ji považuji za nejhezčí.

0 0
        • Mustafa  

Těch 35 z 900 je určitě nesmysl. Obě čísla. Myslím, že s Hájů startuje 1500 nebo 2000 lidí ( přiložím fotku jak to vypadalo asi 10min po startu, focena z místa startu ) a můj odhad je, že z těch lidí na startu to ujdou minimálně 4/5. Na startu nebývají žádní lidé kteří jdou „zakalit“ tak jako tomu bývalo na kratších trasách a na většině lidí je vidět že mají odchozeno a často i odběháno ( ostatně běžců / poloběžců je tam vysoké procento ).

Ta cyklostezka…oni tam nemají asi moc na výběr. Nejsem rezident, takže to tam nemám nějak důkladně projetý ale jezdím tam dost často ( držím se ale spíše vyzkoušených tras). A chtějí-li zachovat náročnost a celkové kilometry, tak tam už to prostě jinak nejde. Mohli by to natáhnout lesem až k Lovčicům ale sejít by museli asi už v Hulíně a odtamtud by to bylo už po asfaltu. Mohli by to z Jesenice směřovat ke Zvěřinci k napojení na trasu Petrovice / Milevsko ale stejně by to bylo pár km po asfaltu a trasu by natáhli imho minimálně o 5km. A to už by byl problém i s časem – chtějí-li zachovat čas startu, oficiální čas konce a masovost / náročnost akce. A ubrat kilometry jinde aby tady mohli přidat taky nejde. Pražská trasa nemá daleko k přímce.

0 0
          • keymaker  

Tento rok 1352, minuly 1089

0 0
          • Kacko  

Dojde to dost lidí i ti co nemají nachozeno. Stačí se kousnout. My to šli poprvé s kolegou na 50. výročí. Nachozeno jsme neměli nic, překecal nás pár dní předem kolega co chodil pravidelně a nikdy to nedošel.

Šel jsem den předem do trailpointu pro boty, koupil si gely a celkem se připravil – podle toho co mi tam místní yoda-guru cca 70let poradil. Kolega měl presčas do 2 ráno a jen si doběhl koupit nejlevnější dekáč boty za 270,–. Měl tak na sobě jeansy s košili z práce, jen ty boty vyměnil. Někde na 20. km nás yoda-guru předběhl.

V Týnci si kolega v Lidlu koupil rohlíky se šunkou a nějakou vodu a tak šel s igelitkou v ruce. Kolem 50.km už to bylo špatný, ani jeden jsme nemazali neb jsme nevěděli že to máme dělat. Já měl puchýře pod prsty – tipuju co píšeš ty – do půlky chodidla jeden velký puchýř. Měl jsem strategii to po cestě ošetřovat. On měl v řiti paty a měl strategii, že to radši ani nechce vidět. Od 60km mu krev z pat prosakovala přes ty světlé boty tak, že je od půlky měl do červena. Posledních 10km jsem já šel po patách a on po špičkách a i tak jsme předcházeli výletníky z kratších tras.

Kolega co nás zlanařil i jeho kámoši to nedošli, ale bylo vidět že s tím ani moc nepočítají. V cíli nás z dlouhé moc nebylo. Pak už jsme chodili pravidelně. Takže tipuju že dojde max polovina, kdy z těch co nedojdou skončí většina někde po 40km na pivku, protože cesta je cíl a prčice odjinud než z Hájí nejsou prčice.

0 0
            • Mustafa  

Může být, nemám si to jak ověřit. Vycházím z toho, že na startu vypadli všichni dost odhodlaně, nikdo tam nepanákoval ve 4:30 ráno atd.. Mně osobně připadá, že ty chlastací party z pochodu obecně dost mizí. Za chlastacích let jsme chodili ty kratší trasy jemně přes 20km a to jsme začínali třeba 6 pivy když jsme čekali až někdo dorazí dalším vlakem a popíjeli celou cestu. Snad u každého stánku ležely nějaký mrtvoly a sem tam byly volně ložené i podél trasy. A to už jsem několik let neviděl. Jediný opravdu vylitý lidi co jsem včera viděl byli nějací mladí kluci ( tak 15–17 let ) v Sedlci, kteří se mě snažili pochopit, když jsem jim vysvětloval kde je cíl.

Jídlo je kapitola sama pro sebe. Před asi 3 lety jsem vyrazil na 40km s dvěma rohlíky a pytlíkem hašlerek a to mi fakt „došla štáva“. Bylo to v zimě, procházel jsem spíše vesnice kde žádný obchody nebyly, rohlíky jsem snědl ještě ve vlaku a asi 10km před koncem jsem zjistil, že mám problémy s vyjitím nějakýho banálního stoupání. Od tý doby jsem z toho měl trochu paniku a když jsem si loni plánoval poprvé PP, tak toho jsem se bál nejvíc. Resp. toho, že jezením a nákupem nutného jídla ztratím tolik času, že nebudu stíhat. Takže jsem si táhl i krabičku s obědem. Ale zjistil jsem, že se to dá prakticky odejít jen na ty malinovky. Včera jsem během trasy snědl dvě housky a zbytek energie dodaly 4 limonády. No ale v cíli už jsem byl tak přeslazenej, že když jsem snědl tatranku, tak jsem si myslel, že půjde ven.

0 0
              • Kacko  

Možná se to změnilo, pár let jsem nešel, ale dřív jezdilo hodně lidí z Týnce po pár pivkách zpět.

Jinak dobře mi fungovala stejná taktika jako na delších cyklo-závodech. Kvalitní strava pár dní předem zaměřená víc na sacharidy, během závodu spíš tekutější. Doplňovat soli, buď tabletama nebo koupí tyčinek nebo chipsů. Při zastávkách si nesedat. Dal jsem 4× a co do výživy to s tímto šlo o poznání lépe. Puchýřů jsem se nezbavil nikdy (Lepší dekáč/Inov8/Bro­oks), mazání nemazání, i dvoje ponožky jsem zkoušel.. Nejlepší čas jsem měl tuším 13h, klesání jsme běhali, jinak chodili.

Každopádně gratulace, ať to dobře regeneruje!

0 0
        • ppll33  

Někde ve stánku tam pořadatelé měli kolik lidí to došlo v předchozích letech (foto není moje, je půjčené od jedné paní z diskuze na Fcb)

3 0
      • ppll33  

Gratulace, 14:45 je super výkon, jsi čistě jen šel a nebo popobíhal? Já to měl za 15:23 a Garmin mi ukázal vzdálenost 75,68 km včetně 30 minutové pauzy na oběd (měl jsem už toho dost a potřeboval jsem delší pauzu) a klobásy a pivu na kontrole v Kosove Hoře. Ale nechodím, jen jezdím na kole, ale když je to pochod Praha Prčice, tak jsem si říkal, že to půjdu. Jinak jsem si zatejpoval preventivně dopředu kolena a lýtka + jsem tu tejpu použil i právě na přelepení plosky pod prstama a dobrý, puchýř se neudělal, zatejpoval jsem si prst vedle malíčku, kde se mi vždycky dělají puchýře a taky dobrý, ale udělali se mi tentokrát na malíčku ???? a překvapivě i na lýtkách nechápu, asi od kalhot? A další co mě překvapilo bylo to, že se mi rozedřeli nohy od gumy/lemu turistických ponožek. Zradili mě kolena, ale s tím mám problém vždycky, naštěstí jen do a nebo z většího kopce, takže jsem to došel. Ale popravdě, jsem zničenej, že si nedovedu představit to jít příští rok znovu. Jako asi by to chtělo něco předem odchodit, ale oproti kolu mi to přijde jako strašná ztráta času. Jo jinak boty jsem měl Nike REACTX PEGASUS TRAIL 5 koupené měsíc předem a super.

0 0
        • Mustafa  

Díky ale mě to jako super výkon nepřipadá. Vyrazil jsem 10min po startu a přišel cca hodinu před limitem. Doufal jsem, že tam budu kolem páté :) . Nepopobíhám. Kolena taky nic moc, jsem těžkej a silný kuřák, takže bych stejně víc jak sto metrů asi neuběhl. Chodím tak 1000 za rok, když započítám vše nad 10km ale v cyklosezóně ( což je u mě březen až listopad, když je nad 10°C, nefouká a svítí sluníčko ) se procházím jen vyjímečně. Snažím se alespoň jednou za 1/4 roku dát 40+ abych si na delší trasy úplně neodvykl.

Gratuluji spíše já Tobě, protože dojít to bez jakéhokoliv tréninku a dorazit bez nějakých krvavých následků je opravdu úspěch.

0 0
          • ppll33  

Tak to tedy chodíš opravdu hodně, 1000km za rok a jednou za 1/4 roku 40+ si myslim, že je hodne slušný. A jak to máš s časem, mě na chůzi strašně vadí to, jak to trva dlouho :D Tak snažil jsem se před tím pochodem rozchodit boty a šel jsem asi 3× cca 12km a jednou 29km, ale nemysli si, byl to pro mě masakr, jako zregeneroval jsem se v neděli večer, ale co mi zůstalo je nějaký přetížený úpon/šlacha v ohybu nohy – nárt – holení kost, to mi oteklo a oteklé to mám i teď, takže bez následků nejsem :D

0 0
            • -b-n-x-  

1000km za rok je hodně?

To jsem nachodil za necelý rok s kočárkem a hrál u toho pokemon go :-)

0 0
              • keymaker  

Chces zatleskat nebo pochvalu pred nastoupenou jednotkou a rozvinutou zastavou?

0 4
              • Melvin  

Tak zase záleží co do toho chození kdo počítá. Třeba já, podle garminu mám za rok nachozeno 3855 km. Ale osobně počítám jen truistiku a to je nějakých 1170 km (52 000 m nastoupané). Plus nějaký běh k tomu.

0 0
      • Ppl32  

Došel…cvok

1 0
        • Mustafa  

Když mu to vyhovuje proč ne. Mohl je nazout až v cíli nebo pár km před cílem. Také sebou nosím sandály v báglu. Moc neváží a když jsou puchejře nebo otlaky na prstech, tak tímto to dost eliminuješ. Ale vzhledem k tomu, že má na nohách bláto a posledních 10km je po silnici, tak bych řekl že v tom šel celou cestu / větší část Řekl bych, že aai jediná obuv, kterou jsem neviděl jsou holínky a dřeváky.

Na Gryble ( ten kopec před Týncem, cca 25 km) mě dost svižně předběhl někdo v crocsech a vojenské blůze. Vypadal spokojeně.

Od pohledu bizar jsou pro měi ti, co jdou s narvanou igelitkou / „lidl“ taškou v ruce ale některým vyhovují neobvyklá řešení..

0 0
          • Barak  

Třeba jen hec nebo sázka. Kamarádku takhle na Pražském půlmaratonu těsně před cílem předběhl borec v ploutvích.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.