Pomoc s koupí celoodpruženého kola do 30 000

83 nepřečtených
  • Rejnok1

Zdravím,

potřeboval bych pomoct s radou ohledně koupi kola pro syna. Syn puberťák 185 cm (ale roste) chce nové kolo, Vybral si tohle:

http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…-0–2013.html

Jezdí jen lehčí terén, lesní cesty atd a chce celoodpružené kolo. Co si o tom myslíte, je to za tu cenu slušné nebo byste doporučili něco jiného?

Každá rada je vítána.

Díky

0 0
    • Deadlift  

Trošičku bych přidal a koupil toto:http://www.cyklonemcik.cz/…-4–0-xt-2014

0 0
      • Rejnok1  

Díky za info, jenom on ho chce vyzkoušet, projet se atd a tohle jsem v Brně a blízkém okolí nenašel.

Podotýkám, že jsem laik a moc se v tom nevyznám, leč limit byl 30, už tak si bude doplácet sám (výchovně). Je na tom authorovi něco špatně nebo na takové to domácí žvýkání, teda ježdění je ok? Je tam ještě podobné s rámem z karbonu:

http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…-0–2013.html

Takže přivítám jakýkoli komentář.

0 0
      • Rejnok1  

Jo a ještě se zeptám, proč 29" a ne 26 na běžné ježdění je lepší 26, ne?

0 0
        • jaja01  

prave, ze na bezne jezdeni a pri jeho vysce vidim jako vhodnejsi 27,5 nebo 29

0 0
          • Rejnok1  

Hele neber to jako rýpání, ale vysvětlíš mi proč? Co jsem se díval, tak na to běžné ježdění jsem tam ty výhody moc nenašel zvláště pokud to je komfortně odpružené…

0 0
            • scret  

treba proto, ze za nejakou dobu nesezenes dily na 26?:) trebaze 26 nema pri novym kole zadny vyhody?

0 0
              • pocestny  

„za nějakou dobu“ bude mít jeho full zustatkovou hodnotu cca 10.000kc a méně. Takze dávat na nej nejake drahe kvalitní dily (zvlášť když bude stále studentem) nedává smysl. Obyčejné náhradní díly budou k dostání.

26" ok

0 0
        • Deadlift  

No nevím. Přešel jsem z 26 palcového hardtailu na 29 palcového fulla a neměnil bych. Pokud jsi alespoň průměrně vysoký bude 29 lepší volba i pro následný budoucí prodej.

To cos postnul je sice karbonové, ale na deore. Záleží na Tobě. Komponenty se dají obměnit. Osobně bych šel do toho fulla co jsem Ti postnul raději než do těch 26ek.

0 0
          • Pagi  

No kupovat 29" a Fulla je asi největší blbost co se kdy vyrobilo :D

A ještě k tomu FOCUS, který má rámovku fakt brutálně nízko. Z toho ho klidně mohou bolet záda. Pro něj na pohodu klidně 26" fulla.

0 0
    • Mysee  

Do toho karbonu dole bych nešel, tohle vypadá vcelku ok. Je tam vzduchová vidle, funkční X7 10 speed set, žádné míchanice. Klidně může být.

0 0
      • Deadlift  

Avid Elixir 3…no nevím. Ten full u Němčíka je na XT brzdách.

0 0
        • Rejnok1  

A to jsou nějaké špatné? Bude to mít na pohodové ježdění, žádné extrémní sjezdy či akce. Ted měl na kole dokonce ještě Včka… A přechází z juniorského kola na dospělácké, takže defacto všechno bude pro něj zlepšení…

0 0
          • Deadlift  

Tak je to nesrovnatelné s XT brzdami. Avid brzdy budou hůře servisovatelné než XT. Osobně bych neplatil defacto stejné peníze za něco horšího. Poměr výkon cena je tam jen horší.

0 0
            • Deadlift  

…tedy Avid 3 vs XT brzdy určitě:o)

0 0
              • Pagi  

XT jsou lepší to rozhodně, ale o nto nepozná. Jak bylo psáno. Přechází z V brzd. Tohle bych tolik neřešil… Časem pozná sám jestli bude chtít lepší kvalitu.

0 0
        • Pagi  

Přečti si podmínky při koupi, aby to měl v XT. Další prachy nahoru, to do 30.000,– nedá :D

0 0
          • Deadlift  

Bude to o 4999 Kč víc.

Za 29 000 Kč bude mít SLX/deore

http://www.cyklonemcik.cz/…-5–0–2014–1

0 0
            • Deadlift  

…anebo prostě slušné neceloodpružené kolo do třiceti tisíc bude docela v pohodě.

0 0
              • Pagi  

pokud má limit do 30.000,– tak o 5litrů víc je celkem hodně. to může dát o další 3500,– více a má zapletená kola. To nemůžeš takhle brát. Začíná teprve. Deore/SLX mu bude stačit a vždy můžeš komponentu za ty prachy vyměnit, když usoudí, že to je o ničem.

A pořád mu rveš 29" fulla proč proboha !!!

na pohodu 29" fulla, se bude trápit. 26" full si bude užívat.

0 0
        • Mysee  

Taky je o 5 dražší. Já mám Elixir 5 a jsem spokojenej. Nevidím důvod, proč by pro hobíka nestačily 3.

0 0
          • Deadlift  

To jo, ale chválu na ně nikde zrovna nepějí (a já si dal Avid pětky preventivně přehodit na XT – odradili mě útržky vět…to ovzdušníš…pístky promažeš…šrou­bovákem odtáhneš:o)…nejsem kutil a kolo jen mažu a myju tak proto. Chápu, že pro šikovného servismanna to je prkotina).

0 0
            • Pagi  

V tomhle máš pravdu, jsou trochu náročnější ,ale klasický servisák to dá levou zadní. XT jsou držáky.

Ty Avidy do řady 5 nic moc. Ale pro hobíka dobrý :D

0 0
              • scret  

nevim o jakym klasickym servisakovi mluvis ty, ale k nam, kdyz prijdes do kramu a reknes, ze mas avidy, , tak se servisaci krizujou a pro jistotu si jeste odplivnou:))

0 0
                • nitraq  

Buď rád, že jsi tam nešel s Magurama, to na tebe koukají jako na blázna a potajmu volají Chocholouška:))

0 0
                • wilda81  

Tak je servisak a servisak, ze. Ti sikovni je bez kecu odvzdusni, menici dilu se krizuji a plivou.

0 0
                  • scret  

ze uz jsem jich potkal dost a bez kecu to snad nebylo nikdy:) ale co si budem nalhavat, avidy jsou proste shitky… a ja mam na kole radsi hayesy nez tam mit 10 avidu:))

0 0
            • Mysee  

Tak hobík brzdy tak jako tak hodí do servisu, když s nima něco je. Já je mám rok – 2000 km. A jen jsem měnil desky. Proto mi přijde ten Author ok a aspoň si ho vyzkouší, navíc přechází z juniorskýho, takže všechno bude velká změna. A taky Němčík má hroznej přístup, už ho radši nikomu nedoporučuju.

0 0
    • vantom28  

nehrotil bych to a vzal Artura v karbonu. Krásný, lehký, funkční kolo- pro hobíka na seznámení s fullem ideál..

0 0
    • Tehu  

tyhle fully za 30 od authoru apod. znacek, ja nevim… sel bych do neceho klidne hure vybaveneho ale lepsi system odpruzeni.

http://www.spoke.cz/…ance-27–5–4/?…

http://www.kola-online.cz/…9–2013/d6742

atd.

nebo klidne neco bazaroveho…

0 0
      • Pagi  

sada Alivio, to fakt NEEE

0 0
        • Tehu  

sice houba s pomalejsimi reakcemi ale to je hobikovi sumak. Zato bezproblemovy chod a funkcnost a svou praci odvede ;-) mlada jezdila na 2012 sade, ted jezdi na 2014 sade a nato ze je to zenska a ty maj vetsinou problemy vetsi tak slape…

Radsi bych investoval to lepsiho systemu nez ma author a tyhle spotrebaky neni problem za par kacek vymenit v budoucnu nez cely ram !!!

0 0
          • Pagi  

Myslím, že ten rám zas o tolik lepší není a kluk (chlap) má více síly. Větší šance, že odejdou mnohem dříve komponenty. Giant nevyniká nějak moc ničím lepším od Authoru. Je to stejný level. Spíš platíš za značku a proto ty šitky osazení.

0 0
            • scret  

clovek by myslel, ze u fullu je dulezity system odpruzeni… vidim, ze se asi pletu

0 0
              • Pagi  

je v případě FOXu, DT nebo RS

0 0
                • Bafoon  

si zabil :-D

Hele jako chápu, že se mu snažíš pomoct, ale nějak to motáš – ať mu v tom výběru neuděláš zbytečně brajgl.

0 0
                • scret  

neni problem pak posetrit na lepsi tlumak za par korun.. bazarove RP2 nebo 23 stojej 2–3tis. v dobrem stavu…

Ale shitovej system authoru neprekopes ani zazracnym tlumicem…

0 0
                  • Pagi  

A myslíš že GIANT který je přehypovanej je lepší než ten Authoruv. Bavíme se o full jen za 30tisíc… :D

Samozřejmě tlumičem to pak dáš nahoru, jsou mnohem citlivější, než ty základní mrchy na obou případech.

Mluvíte o systému, ale že komponenty jsou v základu mrchy z Tesca nikdo už nemluví :D

0 0
                    • Vilém  

V tescu maji kola na aliviu a deore?

0 0
                      • Pagi  

To bylo obrazně řečeno, prostě marketová kola. Ano mají Alivio a i Deore.

Prostě za 30.000 nekoupíš hodně muziky. Vždy tam bude něco stát hodně za houno. Kdyby to bylo HT, tak to bude fajn. za těch pár let co jezdím 26/29 full i HT, vím, že se nevyplatí ani jedno kolo.

Takže končím v diskusi :D

Pokud bych to měl uzavřít, asi opravdu vyšel nejlépe ten Giant, cena také přijatelná, ale… :D :D

0 0
                    • Tehu  

tak prikoupi za 2–3k jak pise scret tlumak a ma to za 33 dle tveho gusta o level vys :-D kdyz mu to nebude stacit…

0 0
                    • pepek  

GIANT který je přehypovanej -já nerozumět tobě. Ty muset říci, co to znamenat?

0 0
                      • Pagi  

No podobně jako Scott, Specialized atd.

Nevím co je k nepochopení… až vystřídáš aspoň 20kol, tak třeba poznáš

0 0
                        • pepek  

ja nerozumět tomu ohavnému slovu přehypovanej

0 0
                          • Pagi  

hype – reklamní trik – dalo by se říci – velká značka, která je vlastně řadová

Scott a Specialized předražený – je toho na celou bakalářku :D

0 0
                            • scret  

nejak enchapu souvislosti… V cem je to jiny nez author? giant ma aspon fungujici system a nejde cestou pokus/omyl jako author:)

0 0
                              • vantom28  

tak já si myslím, že když někdo přes deset let vyrábí odpružená kola, tak by tam nějakej vývoj asi měl bejt…

0 0
                            • Auditor  

Jen ciste ze zvedavosti, nechci zadnej flame:

Co bys doporucil TY?

Pises ze Author ne, 29" ne, zancky jako Scott, Spesl jsou „nakydivnyslovo“ – tato kola taky ne.

Merida je pak totez.

A posles ho pro Superior, kterej dle me spada do stejny kategorie jako vyse popsane…

Opravdu to neni mysleno zle, jen me zajima tvuj nazor.

0 0
                    • Tehu  

z tesca ? no to snad ne…

0 0
                      • Pagi  

Pamatuji kola z Penny marketu s osazením Alivio/Deore, cena kol 9500,– / dokonce tady někde na bike-fóru jsou vlákna ohledně toho…

0 0
                        • Vilém  

To fakt chces tvrdit, ze mezi Alvivio/Deore packama bude nejakej rozdil? O saltru se vubec nebavim, tam poznas uplny prd.

To uz radsi ram, ktery alespon nejak funguje, za cenu obycejnejsiho osazeni.

0 0
                    • scret  

?? co to znamena prehypovanej? ja nerozumet…:(

napisu to asi tak – full – dulezity zaklad kvalitni ram neboli system a az pak komponenty

– HT – co vymejslet na pevnym ramu nez komponenty?:)

Brat prosim s nadhledem…

Samozrejme ze zadnej full za 30 nebude top. To je myslim ale kazdymu jasny…

0 0
        • nitraq  

Alivio ne? Prober se, je to puberťák, navíc první full. Za mě radši fungující systém s alivio/deore než houpacího koně na slx/xt.

0 0
    • ondra7  

Vůbec bych se toho nebál, je to dobře osazený / funkční kolo a pro ježdění, co jsi uvedl / pro mladýho kluka, nadstandard. Monarch RT3 / Recon Gold / X7 / brzdy funkční a stejně by rozdíl nepoznal… pohoda kolo.

0 0
    • arf_soul  

Jeste by byla moznost koupit mirne jete RB IQ Race v XL:

IQ, RACE, velikost XL, barva bílá, vidlice FOX FLoat RL, tlumič FOX Float RP3, kompletní sada Shimano XT, kliky Race Face Turbine 3×10, kola Remerx 7325 – rozměr kol 26.

Stav – zákaznické kolo, výborný stav, minimální nájezd.

Sklad – Praha.

Cena: 29990

http://www.rb-bike.cz/…radnich-dilu

0 0
      • Mysee  

Což za ty prachy asi fajn. Ale velikost XL bude asi už moc.

0 0
        • kocers  

Na 185 cm bych se u RB určitě XL nebál. Mám teda IQ6, ale na mých cca 187 cm je XL ideální a rozdíl IQ, IQ6 je 1 cm délky pro IQ, což se dá případně doladit představcem. Takže za mě bych do toho klidně šel.

0 0
        • Deadlift  

Vždyť má 185 cm a roste. to bude OK.

0 0
        • arf_soul  

Merim 188cm, jezdim RB IQ XL a je to uplne v pohode :)

0 0
        • Mysee  

Ok omlouvám se, čekal jsem odstupňování stejně jako mezi M a L (±5 cm sedlová), nekoukal jsem přesně na geo. Takže XL by asi mohlo být, jestli poroste.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.