• omik

Ahoj. 

Momentalne pouzivam obycajny VDO C15+ tachometer a dospel som k rozhodnutiu bud ho vymenit za nieco s aspon zakladnymi TF funkciami, pripadne ho pouzivat dalej na statistiky kilometrov a kupit k nemu samostatny sporttester (RS300×). 

S tym VDOckom som spokojny tak na 50%. Dost casto menim baterky vo vysielacoch (na oboch bikoch) a z casu na cas sa stane, ze interferencia z okolia ho oklame a idem zrazu 290km/h… To mi az tak nevadi, je to vzdy tak na 2 sekundy a max. rychlost to neovplyvni. 

Vacsi problem je v dosahu, musim vysielac na mtb biku mat namontovany hodne vysoko. Na silnicce neni problem. 

Cital som uz kopec recenzii na CS200 a dost ludi sa stazovalo na to, ze straca signal, jeden typek dokonca tvrdil, ze za 1 hodinu jazdy mal kludne 15× vypadok trvajuci az do 10s. Mate niekto podobne zle skusenosti? Alebo je to skor porovnatelne s tym, ako funguje to VDOcko (viz. vyssie). Oplati sa investovat do digitalneho prenosu na frekv. 2,4GHz vo vyssich radach? Je to potom bez problemov? 

A nepouzivate niekto napr. VDO Z2? Pripadne nemate link na nejake uzivatelske recenzie? Cez google som sa k nicomu nedopracoval :(.

Vdaka za akekolvek rady

0 0
    • pavel321  

Ja pouzivam CS200 cad (se snimacem kadence), baterka vydrzi dlooouho, este sem ji nemenil (v provozu 2 roky, pak rok stal vypnutej, letos sem ho zapnul a zadnej problem). To vypadavani je asi dost individualni, ja bydlim v Liberci – mame tady tramvaje:) Kdyz jedu pres tramvajovy koleje, nebo kolem nich, tak vetsinou vypadne, tzn. pipne, ze sem zastavil, a asi za dve tri vteriny zase bezi normalne, pouzivam ho na biku i na silnici a pohoda;) Akorat dybych mel neska neco vybirat, tak vemu vyssi radu CS s prevysenim.

0 0
      • omik  

no ja byvam v prahe, ale po meste jazdim len nezbytne minimum, tak tramvaje by snad problem neboli. Ale co napr. vlakove trafo vedeni? To akoze ked ides pozdlz toho tramvajoveho vedenia, tak nemas signal od vysielaca kadencie/rychlosti vkuse, az kym neodides od toho vedenia dalej? To by bolo neprijemne.

0 0
    • MlokCZ  

Na všech kolech doma máme CS100 (tedy 5 kusů) a někteří z party jezdí také CS100. S CS200 to bude to samé, liší se jen drobnostmi. A nejstarší kus už mám opravdu dlouho, tedy zkušeností je hodně.

V terénu, což jezdím převážně neztrácím signál nikdy. Na silnici, kde je občas el. vedení souběžně vedoucí se silnicí nebo ve městě, kde máme v jednom místě kombinaci el. vedení z jedné strany plus tramvaj z druhé a oboje blízko (smrtící kombinace), tak v takových místech je na vypadávání dost náchylný. Vždy ale jen krátce a pak zase běží dál.

Baterku jsem měnil zatím ve třech kusech, ty nejstarší už máme ale dlouho, možná 5 let, nevim přesně. Vysílač ještě neodešel žádný (tam se mění celý vysílač, když dojde baterka).

Jen mi neskutečně prudilo přepínání mezi bike1/2, proto jsem postupně pořídil na všechna kola a nepřendavám. Ono taky CS100ka je levnější a když byla ještě různě v zahraničí v akcích a bral jsem třeba bez pásu, tak to vyšlo třeba stejně co by u nás stála jen sada (vysílač + držák) na další kolo, takže nebylo co řešit.

0 0
      • omik  

dik. Znamena to, ze keby si siel subezne s tym vedenim v rovnakej vzdialenosti od neho, tak proste nemas signal? Chyti sa to az v momente, ked odides od vedenia dalej? Alebo to proste na chvilku vypadne a aj ked si napr. stale pod tym vedenim, tak sa to zase chyti?

0 0
        • Pebe  

já mám CS400, tzn.stejné vysílače jako CS100 a CS200 a zatím mám v Praze jediné místo, kde mi to na asi 30-ti metrech vypadne, a to pouze když jedu z Albertova na Ostrčilovo náměstí. Jedu potom podél trolejí až domu, nějakých 6kilometrů a tam to už nikde nevypadne.

To mi mnohem časteji blbne hrudní pás, stačí abych měl nevhodný dres a foukalo, třepotání dresu bouchá do elektrod pásu a klidně můžu jet 2 hodiny na 240 tepech a výš. Trochu to řeší batoh s hrudním popruhem, ale kdo by chtěl pořád vozit batoh, že…

0 0
          • MlokCZ  

Tohle mi sem tam dělá taky, ale většinou jen s některým konkrétním oblečením a s některým ne a hlavně v podstatě jen na silnici ve sjezdech a ještě jen někdy. Takže na biku mi tep nevypadává v podstatě nikdy.

Tohle je ovšem neřešitelný problém, protože některý třepotající materiál oblečení prostě generuje el. impulsy podobné těm co generuje srdce.

0 0
        • MlokCZ  

To se takhle říct obecně nedá. Někdy můžeš jet souběžně s vedením a je to ok, někdy ne. Ale když to ok není, tak prostě na chvilku když si u vedení to vypadne a když se vzdálíš, tak to jede dál hned ok.

0 0
          • omik  

ok. 

z toho co pises mi pripada, ze to bude asi podobne ako s tym VDOckom co mam teraz… 

dakujem

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.