Nový třmen a montáž hadice, banjo a dutého šroubu (sh 7120, 8120)

15 nepřečtených
  • dawelus

Ahojte, chci si pořídit nové 4-pístkové třmeny shimano slx7120 nebo xt8120. Zajímá mě, zda je dodávají i s dutým šroubem a banjo koncovkou a stačí koupit hadici bh90, nebo bez šroubů a musím tedy koupit set od shimana hadici už s nalisovaným banjem? Staré brzdy půjdou do světa, takže staré hadice nepoužiji.

A je vůbec možné origo banjo z hadice demontovat a použít znovu?

Díky

0 0
    • Vilém  

pokud nemas hadici s banjem, tak ji musis vymenit.

0 0
    • novas752  

Dutý šroub ano, banjo ne, banjo je pevně nalisované na hadici = potřebuješ i hadici s banjem.

Staré brzdy půjdou do světa… Půjdou jen třmeny nebo celé brzdy i s pákou? Si myslim že je výhodnější koupit celé nové brzdy komplet a staré prodat rozhodně lépe, než samotný použitý třmeny.

0 0
      • dawelus  

Ano spíš vyměním komplet. Ale i o nákupu uvažuji po částech (třmeny, páky, hadice), vychází to levněji než celá sada (přes 5000kč). Zkrácení, montáž a odvzdušnění hadic atd není problém. Jen u těch třmenů jsem to ještě nedělal.

0 0
        • kubad  

nechápu že to po částech seženeš levněji než komplet

0 0
            • kubad  

aha takže 2507kč za brzdu proti 790 + 1290 + 390=2470kč – to se fakt vyplatí :D a zadní hadice je ještě dražší olej asi máš, ale je potřeba ho taky počítat

0 0
              • novas752  

Bacha na zákaznický slevy, já mám sadu za 2609.

Ale když to vyjde levněji po částech se všim všudy, proč ne. Akorát je pak trochu víc ****** s plněnim třmenu, hadice, páky… Hotovou brzdu stačí jen zkrátit a odvzdušnit.

0 0
                • dawelus  

A spokojenost? Je tam znát posun od 2-pístkových slx, xt? Doufám v to, když už je ta cena vyšší.

0 0
                  • novas752  

Tyhle brzdy nemám, myslel jsem to ve smyslu, že tam mám cenu 2609Kč za sadu (s kategorií student). :)

Po novém roce velmi pravděpodobně budu kupovat komplet sadu XT m8120, jak brzdy, tak řazení. Budu to brát z německa, obě brzdy SLX m7120 se tam dají sehnat pod 5000.

0 0
            • Davidakta  

Hlavně jsi sem dal jediný brzdy bez slevy. Za 2200,– tam máš XT

0 0
    • Kouba_2005  

Banjo koncovky se nemusí jen lisovat, dělají se i šroubovací.

https://www.kupkolo.cz/…ovek_z99157/

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.