Nove zapletene kola misto Cmax SLR 2008

45 nepřečtených
  • Gabbo

Ahojte,

pomalu prichazi cas poridit nove zapletene kola (26) misto mych Cmax SLR 2008

Hledam nejake UST XC kola ktere vydrzi i nejake kamenite sjezdy v Alpach a Beskydech, na mych 82kg. Tudiz nechci uprednostnovat vahu na ukor pevnosti.

V mem hledacku uvizly American Classic 26 Disc Tubeless a Fulcrum Red Metal 1 (XL – nenasel jsem rozdil mezi verzi XL a normalni, krome rozdilneho uchyceni kotouce)

Chtel bych se cenou pohybovat nekde kolem 10 000 tisic, ty american classic jsou lehce pres ale zase jsou lehci a co jsem se docetl tak nejsou spatne..

Anketa: Co by jste doporucili vy?

0 0
    • Člověk a jeho svět  

Je to teda o dva přes deset, ale mohu jedině doporučit.

http://www.bikesport.cz/…n-m-1700-set

0 0
        • alinceb  

Tos tomu moc nepomohl…

0 0
        • Gabbo  

Tyjo, hledal jsem DT Swiss na bezduse a nic nenasel, tohle vypada relativne dobre, dalsi kandidat asi..

popisek tez ZTR je sice moc krasny, vahovy limit pry 111 kg, vaha taky jako ty American Clasic, ale z toho mam prave trochu strach.

Preci jen vyrazim s batohem z 3l camelem a svacou na cely den a preci jen v terenu se clovek nevyhne semtam nejakemu mensimu skoku..

0 0
          • volodaj  

prípadne trochu ťahšie a lacnejšie. vozím ich na AM biku (Reign), moc ich nešetrím, váhovo sme na tom rovnako a zatiaľ veľká spokojnosť. full UST, DT 350 náboje, 28 klasických spicov, meniteľné koncovky pre rôzne osi

http://www.bike24.com/1.php…

0 0
            • Vilém  

Nezda se mu limit 111kg a odkazes na kola s limitem 100kg:)

0 0
              • Milvus888  

tyhle „limity“ jsou na pikacu.

0 0
              • volodaj  

keď neviem no, vážim tak ako on, vozím tak 5–6 kg ruksak, skočím si aj viac ako nejaký menší skok (dropy okolo metra, schody a podobne) a drží to bez problémov.

ale máš pravdu, zadanie neplnia, bude musieť pozrieť ešte inde.

0 0
              • Gabbo  

ne za by se mi nezdal vahovy limit 111kg

spis me zajimama realne parametry a vydrz, ne to co si vyrobce/dodavatel/e-shop napise do popisu parametru

kazdopadne jsem vdecny za jakekoliv doporuceni a rady, zatim nejsem rozhodnut pro zadne konkretni kola, a chci vybrat dobre

0 0
                • Milvus888  

Muzu se zeptat na jake kolo to je ? Full či HT ?

0 0
                • Vilém  

U DT jsou dobry naby, veril bych jim mnohem vic nez Stans, kterych jsem videl zepar fotek znicenych.

DT rafky zas moc nemusim, povazuju je za blato.

0 0
                  • Milvus888  

DT

0 0
                    • Vilém  

Jo, toho bych se nebal.

Ale zas aby mu to neprislo moc tezky.

0 0
                    • Člověk a jeho svět  

To bych bral opravdu raději ty Tricony.

0 0
                      • Milvus888  

Nejaky duvod ? Vilem rika ze dt rafky jsou zvejky, naopak ZTR jsou dobre a maji vic dratu a vazi pouze o par gramu vic.

0 0
                        • Člověk a jeho svět  

Srovnávat náboje Tricon s 350 fakt moc nejde…

0 0
                          • JakeF  

Proč by nešlo? Tricon je akorát jiný uchycení drátů… Naopak Flow na CX Ray bude tak pevný, že hodně pochybuju, že by se tomu Tricony vůbec blížily…

0 0
                            • Milvus888  

+1

0 0
                            • Člověk a jeho svět  

Tak třeba nerezová ložiska a zubatkový systém vidím jako velký benefit Triconu. A to uchycení drátů u Triconu – o tom to tak nějak je…;)

Ale dost možná mám jen slabost pro tento model. Za sebe jej ale mohu s klidným svědomím doporučit.

0 0
                              • Vilém  

350ky maji taky celni zubatku a existuji i v provedeni pro prime draty.

0 0
                                • kubad  

tak tak a nerez loziska uz nemaji ani 240 tak mam docela pochybnosti co v Triconech bude :-(

0 0
                              • JakeF  

350ky maj zubatkovej systém… Ložiska nevím, ale po 2 sezónách běžnýho ježdění i závodů ve sračkách a mytí wapkou, jsem na ně nemusel šáhnout a počítám s nima dál jezdí novej majitel. A to uchycení Triconu těžko říct, nepřijde mi to nic světobornýho, navíc proč mít dobrovolně třetinu drátů radiálně?

0 0
                        • Vilém  

No zvejky. Nekdo s nema nema zadne problemy, ale ve me proste duveru nebudi. Zepar jsem jich zapletal, daval jsem je na kolo pritelkyni a proste pri zapletani kladou pramaly odpor, kdyz je pak pri zapletani „vylupavam“ tak se pod moji vahou krouti.

Zaroven jsem pro MTB priznivec spis klasickych kol, ktera jdou bez problemu servisovat a neni clovek odkazany jen na urcite nahradni dily, ktere nejdou nicim nahradit.

0 0
                • Člověk a jeho svět  

No, já mám DT Swiss Tricon nějaké dva roky. Je pravda, že mtb jezdím už minimálně, ale těch 5 tisíc mít budou. Za dva roky se nehnuly ani o píď, náboje ok, ořech ok, bezúdržbová kola. A to nejsem z nejlehčích.

Dobré zrychlení, výborná setrvačnost… Kola jsou to tuhá, nesouhlasím s tím, že ráfky jsou bláto.

0 0
                  • Ruprt2  

to by taky bylo smutné, protože: 1 píď = 19,92 centimetrů

0 0
                  • jecnak  

Dobre zrychleni a vyborna sertvacnost. Zazraky na pockani, nemozne do tri dnu.

0 0
    • JakeF  

Zaplýst něco na ZTR Arch EX.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.