Novatec D772SB a výdrž ložisek...

13 nepřečtených
  • AdamosR1

Ahoj mám dotaz. Zapletené kola Spank a náboje novatec. Jde mě o zadní náboj D772. Kde je možnost ho předělat na pevnou osu 12×142 a nebo obyč rychlo upínák. Mám ho na rychloupínak a průmyslové ložiska endura v něm jsou ko po cca 5 tis km. Pak to začne lupat. Jsou tam 4. Jezdim teda plašt 2.6 možná to ma vliv taky. Velký teren moc ne, skoky ne, mam Ht 27.5 a vážím 95kg. Je to podle vás normální výdrž ? Daň za lehké materialy ? Jaksi mě to začíná štvát co 5000 km dát litr do zadního náboje. Není jiná cesta ? Jiný naboj na 32 děr rychloupinak a cca podobná váha, kde vydrží ložiska déle nebo tam jsou jen 2 ? Diky

0 0
    • novas752  

2 ložiska v zadní nábě nemůžou být. Obvykle jsou 2 v náboji a 2 v ořechu.

Můžeš tam dát nějaký levnější ložiska, vydrží to třeba je 4000km ale jedna výměna tě bude stát třeba půlku.

A nebo kontrolovat častěji a měnit po jednkm ložisku- vždycky jedno začne dělat bordel první a pak ssebou vezme do hrobu všechny ostatní. Obvykle je špatný nejdřív to v náboji na straně ořechu.8

0 0
      • AdamosR1  

Ano špatně jsem to napsal. 2 jsou v ořechu a 2 v náboji. Ale profik co mě kola vypletal říkal, že většinou odejdou ty v ořechu. Levnější ložiska za 100kč kus vydrželi 3000km. To jsem si právě nepomohl…A jak ložisko vyndám ven, tak už těžko zjistím jestli je špatný. Nebo jak to začne křupat, vyměnit hned to jedno v naboji u ořechu. Děkuji za tip

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Markony  

DT 350

0 0
      • AdamosR1  

No a za kolik love. ? Bych se mohl. Navic mam ram na rychloupinak vzadu…A na to to dt swiss nedela.

Ted uz mam najeto na zadnich loziskach 7000 km a porad nelupe. Prisel jsem asi na to, ze se naba musi obcas rozdelat a namazat dotahnout. A drzi to ted dlouho

0 0
        • Vilém  

Proc by se nedelalo na rychloupinak?

0 0
          • AdamosR1  

Asi by to slo, ale to se me fakt vyplatí…za naboj nevim kolik, spice, vyplet. Rafek taky uz neni zadna hitparada, tak kdyz uz tak i rafek…Nedam na naboj dt rafek co ma uz dost za sebou. A nez by se me to vratilo, tak bych musel najet xx tisic km. A to uz neni realne. Brzo nebudu uz tolik jezdit. Zenska, rodina…

A jak rikam, ted mam najeto 7 tis km na ty loziska a zatim ok. Az se poserou, zkusim koupit ze zvedavosti česky za 35kc kus…Misto endur za 230 kc kus x4.

0 0
            • jecnak  

Tak muzes to pytlikovat postupne jedno po druhem ale ve finale do toho kola nasypes uplne stejne a mezitim to tisickrat rozeberes.

0 0
              • AdamosR1  

Kolo ma 4 roky. Najeto cca na 1 ramu 7 tis kdyz praskl. Potom na zaruku druhy ram. Nyni na nem najeto 15 tis km. I na komponentech. Do toho kola uz nechci vrazet penize. Jeste rok 2 pojezdim a pak si ho necham diky vidlici Yary a robustnim rafkum na pojezdeni na traily. Dokoupit teleskop.sedlovku. A koupim casem 29 ht carbon.

0 0
    • popokatepetl  

Mě praská zadní hliníková osa. za 5 let mám 3tí. Ložiska jsem měnil loni v ořechu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.