Nejužší plášť na 622x19 ráfek

7 nepřečtených
  • elexn

Prosím o radu, mám na krosovém kole 622×19 ráfek a chci se zeptat, jaký nejužší plášť je možné koupit. Na ráfku je ještě označení 700×28C/38C – znamená to, že je možné koupit plášť v rozmezí od 28C do 38C?

Ještě by mě zajímalo, jakou značku doporučujete? Vyplatí se jít do dražších jako schwalbe a nebo continental nebo stačí rubena? Za rok najedu tak 4,5 tis. takže hledám něco co vydrží.

0 0
    • Vilém  

A jakou sirku by sis tam predstavoval dat?

0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

Při šířce ráfku 19 mm je celkem zbytečné to hnát do uzounkých plášťů, jestli nejezdíš konstantně AVS>30, tak je aerodynamika širokého pláště podružná, naopak valivý odpor jde proti tobě.

Zvlášť jestli jezdíš i mimo hladký asfalt, tak ze zkušenosti kupuji Continental Touring Plus 28, celkem ještě jede, opotřebovává se pomalu, oproti tomu Shwalbe Marathon nic nevydrží (ale jede lépe). Silniční Conti v šířce 28 jsou už nové skoro bez vzorku, ale mají měkčí směs, takže celkem podrží. Nemají žádný protiprůraz, tím pádem nižší hmotnost, i proto jedou ještě výrazně lépe, ale prosekneš je daleko snáz.

Vždycky je to něco za něco – odolnost je provázena hmotností. Možná tě spíš než plášť budou limitovat záplety (neaero dráty, jejich vyšší počet, hmotnost ráfku, geo a hmotnost kola, vidlice …).

0 0
      • elexn  

díky za odpověď, popravdě jsem nechtěl kupovat silniční pláště, jen něco užšího než tam mám teď (35C) a nebyl jsem si jistý, jestli to jde. Jinak nad tou váhou jsem se už taky zamýšlel, některé váží i kilo, což už asi musí jít poznat.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.