(ne)vidlice Suntour XCM-H (100mm, LO)

7 nepřečtených
  • tpec

Zdravím,

prosím, má někdo zkušenost jak tuto (ne)vidlici alespoň trošku zlepšit? Důvodem je, že vážím 95 Kg a při protlumení v lehkém terénu se zanoří a už nevyjede (vypadá to, jak kdybych měl vidli 45mm) a dál skoro vůbec netlumí… O seřizování předpětí škoda mluvit, rozdíl moc znatelný není. Chtěl bych jí tímto pomoct alespoň na letošek, příští rok bude nové kolo… Má cenu z vnitřku seříznout elastogram, nebo něco někam přidat?

Děkuji za rady.

0 0
    • Vilém  

Seriznuti by to zrejme jeste zhorsilo. Tipuju, ze ted jsi prave na hranici, kdy se ten elestomer zacina projevovat. Asi by ti pomohla tvrdsi pruzina. Otazka je, zda do toho neco vubec investovat, ta vidlice je sracka.

0 0
    • tpec  

Je, to nezpochybňuji… Někdo tu kdysi psal o úpravě této vidlice, jen jsem to nenašel. Bylo tam i info o zvýšení zdvihu na 120mm.

0 0
    • tpec  

Tak jsem vidli rozdělal, vyndal elastogram, jel to zkusit a vyhovuje, vidlice tlumí, pohybuje se v rozsahu cca 6–7 cm vrací se a na doraz mi nešla ani když jsem dělal psí kusy, takže je to asi max z této vidlice.

0 0
    • Chlebovnik  

Zhubnout.

0 0
    • tpec  

drood: díky za upozornění, nějak se mi to popletlo, protože jsem si chvíli předtím objednával sadu tlumičů na auťák včetně drobných věcí jako jsou elastogramy, uložení pružin a silentbloky s čepama :)

chlebovnik: tobě taky díky za připomínku, škoda, že jsi ani nezapřemýšlel nad tím, jakou kdo má postavu, protože na kole můžou jezdit i větší lidé kteří mají jiné proporce než prototyp klasického vyhublého cyklisty :), například jsou poměrně vyšší a tím logicky mívají vyšší váhu

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.